Shorthanded cash nu skal det være…

Projektet:

Har efter noget tid bestemt at nu skal det være, jeg VIL lære at spille shorthanded cash. Mit primære spil har været Heads Up SNG og her flere gange bygget min rulle op på denne måde, men har så donket det væk i Heads Up Cash, enten på rake på de lave limits eller på ikke at have rullen til at spille NL 50.

Jeg har flere gange prøvet lidt shorthanded (Under 500 hænder) men unden succes, jeg har bestemt at denne gang skal være anderledes, og har konstateret at en af tingene som er gået galt har været en alt for LAG stil p.g.a. mine HU vaner. Så denne gang er der stop for alle andre typer poker indtil det sidder 100 % på rygraden 50.000+ hænder er målet. D.v.s. ingen HU SNG, ingen TXP liga og ingen MTT.  Sad

Bloggen her er lavet for at få mine tanker omkring sådan et projekt på skift, for på den måde at holde mig selv op på det, men også for at andre evt. kan bruge det som inspiration hvis de befinder sig i en lignende situation.

 

Ting jeg er nød til at lære inden starten kan gå:

Start hænder, jeg har før i tiden lavet en 1 til 1 fra HU og det er helt sikkert den direkte vej til busto town. Jeg er her virkelig nød til at stramme op. (Har i går lavet en post i forum hvor jeg folder JJ preflop, det troede jeg aldrig skulle skeSmile ). Jeg har her brugt bogen Easy Game kapitel 2 som udgangspunkt og set de 3 videoer af Mazter her på TXP og noget af Road to Robuste serien fra DeucesCracked.

Table Dynamics, er en anden ting som er meget anderledes end fra det jeg kender, og her der det primært stack sizes, spiller typer koblet samme med start hænder og raise sizes. Igen er det Easy Game (Kapitel 1 til 9) og de samme videoer som jeg har brugt som lærestof.

Deep Stack, en af de ting som jeg helt klart synes er sværest at lære noget om, både inden men også under mine tidligere forsøg på cash. Jeg har derfor valgt at koble denne del lidt på standby indtil senere i projektet, både p.g.a. af BRM, men også for ikke at skulle lære det hele på en gang. D.v.s. jeg spiller 20-40 eller 50 BB borde afhængig af site. Nogle vil sikkert sige, at så er det ikke rigtig cash, men det håber jeg på det kan blive når jeg har styr på de andre ting. Mine BRM regler sidst i bloggen viser hvornår jeg rykker op/ned på de forskellige niveauer.

 

Valg af site:

Jeg havde egenligt valgt at starte på Ongame, og havde også lavet deposit og spillet lidt, men synes at jeg manglede 2 ting som jeg ikke kunne kommer helt uden om. Mucked cards, så jeg kunne se hvilke ranges der bliver spillet hvordan fra de andre. Jeg ved godt at man kan se det i en browser session efterfølgende men synes bare ikke det fungerede for mig. En anden ting var wait list, jeg brugte alt for meget tid på at sidde og følge med i lobbyen end på at spille poker.

Så der skulle skiftes, og valget stod nu mellem de 3 store - Pokerstars, Fulltilt og Party Poker. Jeg gik derfor igang med en lidt længere process for at vælge det rigtige site til at starte projektet på.

Spiller analyse, de mest vindende spillertyper på de forskellige sites, er lavet via PTR premium statestik

 

 

Party Poker

FullTilt

Pokerstars

VP

19,7

24,6

21,5

PFR

14,4

19,1

16,3

3Bet

5,4

6,9

5,2

Cbet flop

71,4

67,7

65

Rake analyse på NL 10 på de 3 sites.

Party Poker – $0.05 pr. $0.20 i potten og et maximum på $1 lige meget hvor mange spillere der er med i hånden.

FullTilt - $0.05 pr. $0.15 i potten og et maximum på $1 til $3 afhængig af hvor mange spillere der er med i hånden.

Pokerstars - $0.05 pr. $0.20 i potten og et maximum på $0.50 til $2 afhængig af hvor mange spillere der er med i hånden.

På baggrund af dette er Party Poker valgt, ikke p.g.a. af skat Smile men fordi det virker som om: 1 Den TAG stil som alle snakker om er den rigtige også er den mest optimale her. 2 så har Party Poker også en fornuftig rake på NL10, bemærk at den er anderledes for NL25. Derfor laves der en ny analyse inden et evt. skifte til NL25.

En anden ting som jeg kunne se på de 3 sites var også, at der var betydelig flere på venteliste på de gode borde på Fulltilt og Pokerstars end på Party Poker.

Deposit $50 og klar til start. Første session blev spillet den 9/2.

 

BRM: (Måske uden M vil nogen nok sige Smile )

Har lavet nogle ret simple BRM regler for projektet, dog skal valg af site analyseres igen ved skift til NL25, men mere om det når/hvis jeg når dertil.

                             $0-150 40-100BB NL4 Shorthanded

                             $150 40-100BB NL10 Shorthanded (Ned ved $100)

                             $400 40-100BB NL25 Shorthanded (Ned ved $300)

 

Status på projektet:

 

Hænder

1848

Sessioner

20

Sessioner vundet

15

Resultat

$49,03

BB/100

13,27

 

 

Over and out for denne gang, i næste blog kommer der noget om – Antal af borde – Sessions længder – Skærm og HUD setup.

Zachdk

Skriv en kommentar
Mazter81, ons, 16/02/2011 - 14:15

hea

Held og lykke med projektet

Phantastisk, ons, 16/02/2011 - 18:35

God blog og godt projekt Laughing out loud

Du lyder til at have den rette indstilling. Ved dog ikke om jeg er så vild med din plan om at skifte mellem 20-40 bb og 40-100 bb borde. Det tror jeg bare forvirrer mere end det gavner, da der skal spilles på to helt forskellige måder.

Sune Berg Hansen, ons, 16/02/2011 - 18:53

God blog - den vigtigste egenskab er på plads: ærlighed omkring sig selv og ens styrker og svagheder. Tablescanner fungere i øvrigt perfekt på partypoker (anbefales kraftigt herfra). Synes ligesom Phantastisk, at du skal styre uden om shallowborde - det er turneringsspil og ikke ægte cashgame.

zachdk, ons, 16/02/2011 - 21:19

Tak for svar, BRM tilrettet efter input fra Phantastisk

Sir Hardtrance, tor, 17/02/2011 - 13:51

GL med det. Det gad jeg osse godt lære.....

DrunkSon, fre, 18/02/2011 - 23:53

Også held og lykke fra mig. Det er ikke nemt Wink

Men jeg tror, at Party Poker er et godt valg. Jeg har også forsøgt at lære at spille cash de sidste 3 måneder (ikke med success). Jeg har kun spillet på ComeOn, og det er gået rigtig skidt.

Nu har jeg så prøvet hos Party, og her er det noget nemmere at vinde. Det er tit, at der sidder 2 spillere med en VPIP > 60 på et 6-max bord her Wink

zachdk, lør, 19/02/2011 - 11:50

@Drunkson

Ja har fulgt dine posts, og av nogle setups du har haft. Men en af mine konklusioner da jeg havde den først session med full buy in hvor jeg fik en røvfuld var, at TPTK eller over pair bare ikke er nok når vi er 100BB dybe til altid at tror det er den bedste hånd, de gode spiller jagter 2 par, sets og draws for at få hele stacken, især når de har position. Jeg har fået mulighed for en lille reload bonus på stars, så prøver på deres NL5 det næste stykke tid, Rullen siger $107 så det er ok fra de $50 jeg startede med. Når den forhåbentlig er spillet op i $150 prøver jeg NL10 på Stars.