Et pokeræsels eventyr – en ny begyndelse

 

En lille introduktion af UGotJosed
Lowrolling bad-boy, skal ikke forveksles med fat-boy, med hang til rumænske strippere på Malta, læs mere her, og god mad. 25 år gammel, født og opvokset i Rundhøj, en af Aarhus’s mest fredelige og børnevenlige områder, samt stor AGF-fan. Arsenal og Fiorentina er de to ynglings hold ude i det store Europa – som altid, som den gambler jeg er, er jeg klar på et eller flere væddemål omkring kampe med disse tre.
Pokeren begyndte for alvor da jeg en kold november aften i 2008 blev inviteret ned til hvad der skulle vise sig at blive min fremtidige pokercoach; Thomas også bedre kendt som Honningmonsteret alias ThomasTXP.
Det var denne aften jeg fandt ud af hvor lidt jeg egentlig vidste om poker, og begyndte for første gang at forstå poker og ikke bare spille det. Derfra udviklede det sig til et godt venskab og de første af mange 100-timer brugt foran skærmen på diverse online pokersites, oftest kombineret med god mad og hyggelige stunder.

Nu er der gået 2 år og nogle måneder og jeg er stadig lowroller, men det har jeg kun mig selv at takke for. Hvis man vil noget med poker så bliver man også nødt til, som alle andre aspekter i livet, at gå 100 % ind i det og hele tiden prøve at lære nye ting og udvikle sit spil. Det skal året 2011 bruges på – 100 % fokus på pokeren og via strukturerede planer og mål (som der vil blive plads til i næste blog) vil jeg sætte mig 100 % ind i de forskellige aspekter af poker – én ting af gangen.

Jeg vil som et led i min nye pokerkarriere, karriere er her brugt meget løst, og udsigten til de mange millioner (vietnamesiske dongs) som jeg forhåbentligt har vundet inden året skifter til 2012, starte en ny personlig blog op her på Texaspoker.dk.

<-- millionær på ingen tid.

Først og fremmest skal jeg dog have forbedret mit eget spil – og pokerguderne må vide at mit spil virkelig trænger til en kærlig hånd. Jeg vil i denne blog ikke kede jer med lange triste og kedelige håndanalyser, det bliver gemt til forummet, men jeg vil derimod prøve at beskrive min fremgang – så godt som en donk nu kan, hvad jeg har lavet og hvad jeg skal have gang i af pokerprojekter, samt hvad jeg har fokus på i mit spil på nuværende tidspunkt. Forhåbentligt vil det samtidig kunne give en ekstra dimension til min læringsproces at skrive denne blog.
I forlængelse af det, så startede året jo særdeles godt for en donk som gerne vil lære noget mere, jeg vandt TXP’s julekonkurrence hvor man skulle skrive en gambler historie – mit bidrag, som kan læses her sikrede mig 6 nye pokerbøger, som forhåbentlig kommer til at forbedre mit spil gevaldigt.
Harrington on Hold’em 1 & 2 samt Harrington on Hold’em - The Workbook er alle tre er bøger jeg glæder mig utrolig meget til at læse da jeg før har fået disse anbefalet.
Winning in Tough Hold’em Games, Winning in Low Limit Hold’em er to bøger som jeg ikke har hørt om før, men bestemt ser gode ud og sidst men ikke mindst, den bog jeg vil starte med at læse; No Limit Texas Hold’em af Tom McEvoy og Brad Dougherty.

Staking med MBA
Pokerprojektet i disse dage er en staking aftale jeg har med MBA. Jeg startede ud med at spille 4.40$ 180-mands SNG’s på PokerStars, det kastede små 80$ af sig i overskud efter 14 tours. Planen var at jeg skulle op og spille 50 SnG’s i alt, men efter lidt snakken frem og tilbage aftalte vi at jeg skulle i gang med Heads-Up poker i stedet - 5$ Turbo Heads-Up SnG .
Heads-Up poker var og er for mig en helt ny verden, jeg er jo en donk, så jeg har set nogle Heads-Up coaching videoer med en gut som kalder sig Primo og fået lidt coaching af MBA. Status efter at have brugt samlet tre dage på det i løbet af en uge, kombineret med at analysere hænder og se video har jeg spillet 46x Heads-Ups på GoalWin.
26 er vundet og 20 tabt med en samlet ROI på 3 % og et overskud på hele 7$. Til historien hedder det sig dog at jeg har været bedst inde mange gange og har set nogle rigtige, sagt på godt jysk, trælse suck-outs. Specielt en SnG er stadig i minderne, jeg havde ham all in 6 gange med den bedste hånd, hvor han til sidste tager mig ud med LORT imod min AQ – altså efter at have overlevet 5 All in’s hvor jeg havde bedste hånd i hver af dem, slutter han af med at suge mig ud igen! Hvad er en blog uden lidt 1. klasses whine :P - Følgende bog af Larry Winget er dog bestilt:

Jeg trøster mig dog med at variansen er ret stor i disse HU’s og jeg selv føler jeg er bedre inde langt oftere end det modsatte, så på et tidspunkt skal kurven nok vende.
Her i æslets verden findes der dog selverkendelse, jeg har derfor planer om at se mange flere coaching videoer og læse en del teori om netop Heads-Up. Med andre ord, min fokus i disse dage ligger på Heads-Up poker, jeg er vild med de mange hænder og den meget hurtige struktur og føler virkelig jeg har fundet min lille poker niche her – så mange tak for det MBA, du har åbnet en ny dør i pokeren for mig, forhåbentlig kan jeg betale tilbage med mange millioner vietnamesiske dongs når vores staking aftale engang udløber.

Efter at vundet 7 HU’s ud af 9 og være ret godt kørende tabte jeg 4 i træk – blandt andet førnævnte, så har lige taget et par dages pause fra Heads-Up, som jeg går i gang med igen når jeg lige har fået studeret lidt mere – føler stadig der er spots og situationer som jeg overhovedet ikke har styr på.
Pokertrangen var/er der dog stadig, så søndag aften blev jeg staked af Thomas til en 11$ Deep Stack 10K Guaranteed Tour på Stars. Ud af 1844 til start sluttede jeg efter 14 timers spil på en 6. plads, skal nok spare jer for mere whine her, og tog små 650$ ned.
Turneringstråden med hænder, whine og andet lir kan læses af interesserede her.

Den største Grudge Match i 2011.
Jeg udfordrede AndrewDK til en grudge match med start den 1. februar. Det var selvfølgelig et krav fra hans side at vi først startede i februar, da han vidste hvor varm jeg var for tiden og med et 400$+ i poker indtil videre af det nye år skal han prise sig lykkelig over at jeg indvilligede i at starte lidt senere. Det er selvfølgelig en mindre og ret ubetydelig detalje at udfordringen blev lavet i sidste uge.
Han var først meget afvigende og man kunne tydeligt se han var bange og meget usikker på sig selv – men til sidst accepterede han min udfordring og væddemålet. Han ved udmærket godt at hans unaturlige og ekstremt syge held ikke er nok til at slå en varm Josed.
Vi vil beskrive væddemålet i alle detaljer på forummet, men kort og godt, så løber det frem til udgangen af 2012 og den af os som har vundet flest dollars, rake inkluderet, når året er omme vinder. Vi vil oprette en tråd på TXP’s forum så folk kan følge med og hvor der med garanti også vil blive indgået andre små side-væddemål imellem os.
Baggrunden for væddemålet er at jeg kender Andrew personligt og tit har spillet live poker med ham og kan uden tvivl sige, han er min poker nemesis. Alene hans tilstedeværelse i et lokale får mig på tilt – det kræver jo blot at man lige vender hovedet over på et andet bord under en live tour og endnu engang kan se ham være All-in med AA imod KK på et AKx flop for tredje gang på en time.
Alle de live tours hvor han er røget tidligt ud eller ikke har været med er sjovt nok de samme hvor jeg er nået ret langt og endda vundet et par gange.

AndrewDK skriver også blogs på sitet, selvfølgelig ikke i nærheden af at være på niveau med min, men hvis man vil have indsigt i hans kedelige verden, kan den læses her.

Til næste gang – cheers and peace out:

Josed is out.

Skriv en kommentar
andrewdk, tir, 25/01/2011 - 01:33

Haha, det er lykkedes dig at finde billeder, hvor vi begge mangler 10 kilo.

Set i forhold til vores pokerkamp er det i øvrigt ikke tilfældigt at jeg ikke har tøj på overkroppen og at du har.
Det er nemlig som i boksning.
Amatørerne har bluse på, mens de profesionelle kæmper uden 8)

UGotJosed, tir, 25/01/2011 - 01:36

Nu ikke helt sandt, det hænger sammen med at når året er omme, så er et par shorts det eneste du har tilbage af tøj - alt det andet er pantsat Crazy

Desuden tror jeg at der mangler 20 kg mit billede :P

Olando, tir, 25/01/2011 - 09:16

Kongeblog. WP. Glæder mig til at følge Grugde matchen Big smile

Istappen, tir, 25/01/2011 - 10:26

Nice blog sir! Én fejl, det er Honeymonster - ikke Honningmonster Wink

Derudover grinede jeg ret meget af den plakat - alt for sjovt! Det skal blive spændende at følge med i, Well played!

@AndrewDK

Sej kommentar! 8)

Phantastisk, tir, 25/01/2011 - 10:59

Grudge-Match bliver konge Exclamation Mark Steve

MrNielsen, tir, 25/01/2011 - 12:36

Klasse blog! Gimme some more!!

Sune Berg Hansen, ons, 26/01/2011 - 00:19

LOL den vil blive fulgt til dørs herfra Smile