At fokusere på det vigtige

 

 

Ferien er forbi, sommerpokeren skal lægges på hyldes!! I de seneste par mdr er min BR blevet lidt udhulet…har  haft en decideret run bad mdr i juli  og august er breakevenish…..  Det kører ikke fantastisk, og rullen er således ikke hvad den har været. Bustoville er dog stadig langt væk, men det er 2 mdr uden overskud på spillet !

 

Det skyldes primært at jeg har mixet nl100 ind og har spillet ½ nl100 og ½ nl50/30. Et par badbeats eller coolers på NL100 river lidt for kraftigt i rullen, til at jeg ikke lader mig mærke med det.

Dvs jeg bruger uforholdsmæssigt meget tankekraft på mine mistede 400$, tjekker HEM grafen konstant, bliver lidt moneyscared i store potter, fokuserer på om jeg er oppe eller nede for mdr. og gennemgår coolerhænder , hvilket ikke giver så meget, da det jo er …..ja coolere!

 

Det har fået mig til at tænke lidt over hvad $ betyder i spillet….. for at spille optimalt skal man jo være næsten HELT ligeglad med den monetære værdi imo. $ er egentlig bare en måde at holde score på og bør ikke have indflydelse på beslutningen.

Hvis man ex. begynder at folde en hånd fordi man kun er 51/49 og ikke vil have den store varians er man jo ude på en glidebane.

Jeg vil derfor forsøge en September mdr. der kun går ud på at træffe gode beslutninger og arbejde med spillet.

Septembers målsætning lyder derfor:

 

  1. Ikke at spille højere end nl50, men gerne lavere ($ er lige meget). Jeg er velrolled til nl50 og burde ikke bekymre mig om pkt 2  :
  2. Ikke at tjekke saldo på klienten og grafer i HEM…… Jeg må gerne se den enkelte session i vakkum post session !. Gav den overskud/underskud, stats for session, store hænder rewiew osv. Ikke imens jeg spiller, ikke på mdrs eller uge basis, men et lille kig efter hver session er tilladt.
  3. Vinde solidt på selve spillet dvs. minimum 4 bb/100
  4. Spille min 15.000 hænder.
  5. Lave en (ærlig) status på ovenstående 4 pkt. sidst på mdr.

 

Hvis jeg kan overholde disse regler burde det blive rimeligt tydeligt hvor stor en betydning det har for selve spillet at jeg er optaget af pengene….. (in before:  lol samplesize)

 

Håber på mindre af følgende : Tiltcalls (fordi nu har vi tabt xx gange og han kan jo ikke blive ved med at have den) , winners tilt ( hvor man lige laver et par fancy plays sidst i en session, fordi man ved man er oppe) , scared riverfold, manglende lyst til at tage risikospots ex. bluffraise turn imod gode regs J  osv.

 

Forventer til gængæld  flere gode beslutninger.

 

GL til alle i September…

 

Skriv en kommentar
kasperthiim, fre, 31/08/2012 - 17:51

Jeg kigger også konstant på grafen i HEM.

Det forstyrre egentlig ikke mit spil, men det er helt sikker en dårlig vane og nu hvor jeg tænker over det, så ved jeg faktisk ikke hvorfor jeg gør det?! Laughing out loud

RandomTilt, lør, 01/09/2012 - 14:10

Den med at kigge stats mens man spiller, den er jeg også ramt afWink

Utrolig man bliver ved, selvom man jo har lavet reglen om ikke at gøre detCrazy

bjorna1980, lør, 01/09/2012 - 10:36

Helt sikkert fine mål, bortset fra dit bb/100 mål, som du ikke helt selv kan styre (pga. varians obv.).

Når man læser din blog lyder det dog også som om du mentalt ikke er rolled til NL100 endnu og du kan vel roligt stramme dine krav til din BRM en smule op, så du føler dig komfotabel næste gang du tageret skud på NL100. Det er dog en svær balance, da folk har forskellige grænser for hvornår man synes det er mange penge at spille om - din grænse er åbentbart ved NL100 lige nu og der er jo heller ikke nogen der siger man skal rykke op fordi rullen er af passende størrelse. Man kunne i stedet hæve en del af rullen og købe noget man har tænkt på i noget tid, sprede rullen ud på flere sites eller lignende.

Heldigvis kan denne grænse flytte sig. F.eks. var jeg ved at kaste op da jeg i tidernes morgen smed $80 på en formiddag i et 2/4 fixed limit spil, mens jeg nærmest bare løftede skuldrende lidt og sukkede, da jeg for et par måneder siden smid 20-25 BIs på NL400 i løbet af et par dage.

Jeg kigger btw også alt for meget i HEM mens jeg spiller. Jeg ville dog også godt vende mig af med den vane, da jeg kan mærke at fokus på spillet er meget bedre i de perioder hvor jeg ikke kigger. Dog kan fokus også ende med at jeg koncentrerer mig så meget om ikke at kigge at det også går ud over spillet. Hvis jeg skulle køre sessioner uden at kigge, tror jeg jeg skulle træne det op via meget korte sessioner, der så kunne blive længere og længere.

svennobassovitz, lør, 01/09/2012 - 16:27

@bjørna

Ja det er klart at det er lidt spazzet at sætte en bb/100 på så få hænder, men det er mere for at have et (for) mål, med selve spillet..... sagen er at jeg faktisk bygger roll selvom jeg taber lidt...pga. races og valueback..... men det er ikke tilfredsstillende, så et bedre mål kunne være at opnå positiv bb/100 over de næste 50.000 hands.....

Du har ret i resten.... jeg tænekr stadig : Ups det var lige 600 dkr når jeg taber en AI preflop med QQ vs KK, og det er ikke optimalt..... Tror også det tæller at jeg ikke føler at jeg slår spillet komfortabelt på nl100, så en 100bb pot tager relativt længere at grinde hjem igen end på lavere stakes....

Har dog et lidt urealistisk og højt sat mål mål om at blive nl100 reg i år..... og håber at kunne give det et skud mere her i efteråret...

tak for input

GeneralVux, lør, 01/09/2012 - 16:29

Det virker som en rigtig god ide det med at sætte et loft på taksten. Det gør at man ikke hele tiden spekulerer om man nu lige skulle give den et skud på en højere takst. Det betyder at de penge du vinder på NL50 føles som rigtigt penge, da de ikke skal sammenlignes med swings på NL100.

Har du overvejet at prøve kun at spille når du virkelig har lyst til det? Jeg tror der er langt større chance for at du spiller afslappet og dit A-game der.

Istappen, man, 03/09/2012 - 20:32

Generalen +1

MEN, jeg arbejder helt sikkert også bedre de dage på kontoret, hvor jeg virkeligt er i mit es, frisk og veloplagt. Desværre kan jeg ikke nøjes med at møde de dage, så engang imellem er jeg nødt til at møde op med mit B-game (som jeg lige skal skynde mig at sige stadigvæk er absolut verdensklasse *host host*). Smile

Hvis man vil opnå noget volume, så er man nødt til også at kunne tage sig sammen og "arbejde" når lysten er lidt mindre. Derfor tager jeg af og til nogle sessions ud af ren pligt, og jeg er godt klar over at jeg måske kommer til at spille lidt dårligere, end når jeg virkeligt har lyst til at spille. "Lidt dårligere" er dog ikke ensbetydende med at jeg spiller decideret skidt og tabende poker. Jeg får nok bare ikke maximal value ud af tiden ved bordet, men lidt har også ret, og det er med til at øge valuebacken i den anden ende, når man vinder sine races, når sin bonus, stiger i VIP level etc.

På samme måde som på en arbejdsplads. Nogle dage får man bare alle de geniale idéer, er super effektiv og er så flyvende at man gladeligt lige napper en time eller to mere på pinden, fordi man har nogle ting man gerne vil have afsluttet. Og andre dage kører man lidt mere på autopilot, fordi kreativiteten bare ikke pumper rundt i kroppen, og stempler ud når dagens arbejde er overstået. No more, no less.

Jeg ved godt som hobbyspiller kan man vælge KUN at spille når man er super oplagt, men jo mindre man spiller, desto mindre oplagt er man til at sætte sig ned og tage en session (imho). Det er en spiral der kan gå begge veje. Spil meget lidt og lysten til poker nærmest forsvinder. Grind hver dag og lysten til at spille vokser dag for dag. Sådan har jeg det i hvert fald.

My 50 cent...