Overspringshandlinger og tidsrøvere

All that really belongs to us is time; even he who has nothing else has that (Baltasar Gracian)

Optakten til at skrive den her blog har været ganske typisk: Jeg skulle liiiige spille et lynparti inden jeg gik i gang... Tabte selvfølgelig det første og så stod den ellers på lynskak den næste time. Blev jeg et gladere menneske af det? Næh og jeg sidder jo alligevel her og skriver blog, og det er som sædvanlig ganske hyggeligt - når man altså først er kommet i gang.

Det sjove er, at jeg havde lovet mig selv (da jeg var ude at rejse), at nu skulle det være slut med overspringshandlinger! Men de er ikke sådan at slippe af med. Faktisk vil jeg vove den påstand, at vi alle sammen gør det engang imellem. Og der lidt dumt, for man slipper jo alligevel først af med stressen, når arbejdsopgaven er fyret ud over rampen, og typisk er overspringshandlinger ikke forbundet med den store nydelse eller livskvalitet, vel?

Jeg er meget obs på de her overspringshandlinger og har derfor med vilje ikke downloadet nogen spil til min iphone, for hvad er det lige man får ud af at spille Angrybirds et par timer om dagen? Ikke meget. First things first siger alle de kloge... Hvorfor er det så svært? Jeg har været hjemme i tre hele dage, og hvad har jeg fået gjort af de ting, som jeg havde placeret som virkelig vigtige? Ikke meget...

Men ok jeg har faktisk haft lidt travlt - der er jo meget, der sejler, når man er væk i mere end en måned. Og i morgen får jeg sågar min kat hjem igen (den er altid på ferie i længere tid end mig, men sjældent langt væk). Så selv om jeg har undskyldningerne parat, så ærgrer det mig, at jeg ikke har fået set de tre pokervideoer jeg havde udset mig, ikke fik skrevet den her blog allerede i går osv. osv. Og nej jeg har heller ikke fået kigget på de der fotos endnu (den slags tekniske ting som man ikke er god til trigger en instant overspringshandling)

Hvor mange timer har jeg brugt på overspringshandlinger? En hurtig gennemgang siger ca. 8 timer... det er sgu meget. Med overspringshandlinger mener jeg kun de ting, man gør, før man gør det man virkelig skal/vil gøre. Så når man flader ud foran TV2News en halv time før, man skal sove, så er det ikke en overspringshandling. Hvor meget tid bruger du på overspringshandlinger? Vær bare ærlig Smile

Tidsrøvere: Vi har ikke meget tid her på jorden og hvis man skal nå noget skal der fat på! Af samme grund er jeg på evig vagt overfor tidsrøvere! Jeg prøver med vilje ikke spil som World of Warcraft, eller Starcraft, for det medfører en alt for stor risiko for at blive afsporet fra mine mål. Jeg er heller ikke begyndt at spille backgammon igen, selvom jeg sikkert ville kunne blive relativt god ret hurtigt, hvis jeg brugte den gode Hallberg på den rigtige måde. Det er ellers sjovt at spille backgammon, men... Jeg har aldrig været på skiferie - igen helt med vilje for jeg er sikker på det er pissesjovt, men igen det er en tidsrøver, og så er det i øvrigt også dyrt! Jeg spiller heller ikke golf selvom det ellers passer perfekt til min profil. Men på trods af min heroiske kamp mod tidsrøvere så er jeg slet tilfreds med min tidsallokering - nogen der har en god metode?

Skriv en kommentar
Mazter81, lør, 14/05/2011 - 11:01

Jeg bruger helt vildt meget tid på overspringshandlinger - hvor meget det er, ved jeg ikke, men bare for at tage et eksempel, så læste jeg denne blog som en kort "pause" i noget andet arbejde, som reelt set er noget mere presserende at få gjort færdigt.

Men jeg laver/går i gang med overspringshandlinger konstant, og det er primært fordi - som du også skriver - det er en dejlig, men falsk pause, midt i noget andet arbejde. Og så er det nok også fordi jeg har rygrad som en regnorm...

Ender, lør, 14/05/2011 - 19:10

Poker må i mit tilfælde betraktes som en tidsrøver der tager alt for meget af min tid og nyhedsmedier på internettet stjæler også masser af tid, og at man kan gå på internettet via mobilen gør det vist ikke bedre.

Jeg har også valgt at lukke helt af for nogle tidsrøvere, da jeg heller vil bruge min tid på poker end WOW, Facebook, Angry Birds og meget andet.

willer64, søn, 15/05/2011 - 17:12

Det er selvfølgelig rigtigt, at overspringshandlinger bestemt ikke er udviklende!

Men, så er de vel heller ikke værre. Mit liv har i lang tid været en lang overspringshandling. Jeg går måske med en ubevidst angst for udvikling??Smile

GeneralVux, søn, 15/05/2011 - 17:35

De der tidsrøvere minder uhyggeligt meget (ok, det er dem) om mine tidsrøvere. Faktisk har jeg fået vildt meget ekstra tid efter at have opsagt mit Blizzard abonnement (WoW og Starcraft). Det var de aller værste. Nu er det nok Angry Birds der er den værste, men den tager kun en 30 minutters tid om dagen.

Smutter igen. Skal smide nogle vrede fugle efter tyvagtige svin!

Istappen, søn, 15/05/2011 - 22:17

Jeg har faktisk overraskende få overspringshandlinger. I hvert fald i forhold til hvad jeg vurderer jeg BØR nå i løbet af en dag.

1) Jeg har ikke noget tv - eller, det har jeg, men ingen tv-kanaler. Derfor bliver der kun set dvd'ere og det sker kun når jeg allerede ligger i sengen og dagen nærmer sig sin ende.

2) Jeg spiller ikke computer udover online poker. Jeg har en PS3, men spiller på den en time om måneden og af og til sjældnere. Jeg har aldrig spillet Starcraft, WoW og jeg aner ikke engang hvad Angry Birds er.

Jeg bruger mere tid på online poker end de fleste, men jeg har heller ikke rigtigt nogle gøremål "around the house" der skal passes. Fx. har vi rengøringskone som kommer og fixer lejligheden for os, kæresten står for at handle ind og lave mad og dermed er der ikke ret meget andet jeg skal passe udover online poker og mit arbejde. De to er heldigvis to forenelige størrelser i mange sammenhænge.

Men måske er online poker også en overspringshandling, når jeg i bund og grund burde bruge mere tid i et fitnesscenter? Hvis man tjener penge på noget, er det så i virkeligheden en overspringshandling?

LuckyDude, man, 16/05/2011 - 11:34

Interessant læsning - som altid Smile

Men er disse "overspringshandlinger" ikke på nogle områder et godt onde ?

I min optik er dette et klart "ja".

Jeg skal ikke kunne redegøre for andres færdig og brug af medier - spil, underholdning via film, eller golf for den sags skyld(skide irreterende sport, fordi jeg aldrig kan ramme den kugle som jeg vil).

Men jeg ser mere mine "overspringshandlinger" som noget positivt - i langt de fleste tilfælde.

og jeg har en del - spiller online poker, online skak - nogle gange lidt BG - for slet ikke at nævne den gode gamle AOE II Smile

Dette er ved siden mit arbejde og min familie.

Men disse "overspringshandlinger" tager naturligvis tid fra andre gøremål - men de giver også noget tilbage. De fjerne min tankegang fra at blive ensporet - og mange evner kan jo kombineres.

F.eks. kan skak tankegangen jo i flere tilfælde overføres til poker. Man kan jo tydelig se hvor mange dygtige skakspillere der i dag lever mere af poker end af skak.

Det samme mønster så man for 4-6 år siden fra BG - vil antage Peter kan snakke meget mere om den del.

Men overspringshandlingerne giver mig mest af alt adspredelse. Hvis jeg "kun" holdt mig til at arbejde 50 timer om ugen og se min familie så vil jeg være for 2-sporet i mit liv. Der skal andre input/glæder til for at det hele er sjovt. Om det så er et spil skak, poker, golf(Crazy - eller noget andet, er faktisk irelevant. Så længe man tager for det hvad det er - input, afbræk i hverdagen - en ting der skal en anden form for glæde og mental berigelse(som at udspille den samme ellers jævnbyrdige skakspiller 6 gange i træk så han til sidst ikke vil spille mere).

Sune har tid skrevet om at dedikere sig mere til poker i en periode. Om det vil gøre Sune slår igennem på NL1000 - sikkert, og næste uden tvivl.

men hvad må han så opgive for at nå det mål - og er det målet værd ?

og hvor meget har hjernen behov for at arbejde med andre ting, for at de vigtige reelt bundfælder sig ?