Hvorfor er det så svært?

Hund med ispose på hovedet

I find your lack of faith disturbing (Darth Vader)
God loves You, anyway! (reklametekst set i Australien)

Vågner langsomt og modstræbende. Tung i hovedet. Uden fokus. Uden plan. Kort sagt: har tømrermænd så det basker.

Hvor var jeg i går? Hvordan kom jeg hjem? Langsomt begynder brikkerne at falde på plads, og da jeg langt om længe er klar til at stå op, er der kun ca. en halv time, der ikke er 'accounted for'. Det kunne være værre. Langt værre. 

Hvorfor gjorde jeg nu det? (ikke at det sker hver dag, men alligevel) Tænker jeg tungt og med drageånde til mig selv - kan godt mærke vi var steder, hvor man måtte ryge i går. Føler mig lidt som en del af Steppeulven (fremragende roman af Hebert Hesse, venlig hilsen den alvidende editor) og et dualistisk menneskesyn bliver stille og roligt blandet op med min voksende selvlede. Men i dag skal jeg altså have gjort det der... Ikke?

Det blev heller ikke den her dag. Hmmm det er sgu længe siden, jeg skrev den blog om overspringshandlinger, nynner jeg stille for mig selv. Har jeg ikke lært noget som helst? Åbenbart ikke... Eller også er det sværere at komme fra A til B, end det ser ud til.

Hvad handler det her egentlig om? Tænker den nu næsten tømrermænds plagede læser (sublimering er sundt og godt, så bliv ikke bekymret). Jo, vi, som i de fleste af os, skuffer hele tiden os selv noget så eftertrykkeligt. Vi lægger en plan, men hvis der ikke er ydre rammer til at tvinge den plan på plads (som i at overholde den), så gør vi det ikke! Og faktisk har det ikke noget (videre) med alkohol at gøre - det er bare et sølle skalkeskjul, man kan gemme sig bagved. 

Hvordan kan det egentlig være? Hvordan kan det være, at et nogenlunde (gennemsnitligt eller bedre) begavet menneske som mig selv (og sikkert også dig - jeg tror på dig!) ikke kan overholde selv den mindste plan?

Er de for ambitiøse? For præcise? Eller laver vi bare selvsabotage undervejs? Som at gå på druk, læse tonsemange krimier eller spille angrybirds hele dagen?? Eller er det så svært at holde fokus, at der næsten ikke skal noget til, før man bliver afsporet fra den rigtige vej?

Det virkelig mærkelige er at det altid går fint i starten, når man starter på et nyt projekt. Man er fuld af entusiasme og energi og er sikker på at det her er bare helt rigtigt! Men så har man gjort det et stykke tid og langsomt og sikkert bliver det mindre vigtigt. Andre ting trænger sig på og lige pludselig er en sixpack sgu da lige meget. Eller de der fem Balugawhale videoer, man mangler at se (ud af 16 eller 25), kan rende en noget så grusomt.

Noget går galt undervejs, og jeg har ikke svaret på, hvad det er - hvis du har så kom endelig med en kommentar!
En ting man kan glæde sig over med alderen: Man bliver så meget bedre til at tilgive sig selv - også svært andet når de første 100 fantastiske planer er gået i vasken.

Nu kan jeg næsten ikke mærke de tømrermænd mere, så måske skulle man tage sig en drink... Men man kunne jo også bare tænde for en af de der videoer (hvorfor var det egentlig man skulle se dem...). Nåh, det har jeg glemt Smile

Skriv en kommentar
GeneralVux, ons, 06/07/2011 - 00:32

En stor del af det at lægge en plan og følge den er at acceptere at man højst sandsynligt mister balancen undervejs. Det bør ikke være nogen reel hindring i at nå det ønskede mål, så længe man ikke lader ens "misstep" blive en undskyldning for permanent at droppe projektet, og bare smide det hele på gulvet.

I forbindelse med min træning og vægttab over de sidste to måneder, har jeg mistet balancen et par gange og gjort alt det jeg ikke måtte, men overall har jeg stadig øjnene på bolden og samlet tabt 5 kilo. Det kunne have været 7 eller mere, hvis jeg ikke havde drukket og spist ukontroleret ved et antal lejligheder. Det skal der være plads til (ellers bliver det for surt), men kun hvis man stadig har overskudet til at rette ryggen og træde i karakter igen.

Det tror jeg godt du kan. Rinse and repeat!

Sir Hardtrance, ons, 06/07/2011 - 09:37

Den er fed den her. Det lyder fuldstændigt som noget jeg ku ha skrevet, bortset fra det at gå på druk, for det gider jeg sgu ikke.

Fed tekst...

bjorna1980, ons, 06/07/2011 - 09:45

Word!!!!

Har desværre ingen løsninger, men håber da at nogen kan komme med nogle gyldne ord Smile

kattenQJ, tor, 07/07/2011 - 05:32

.

RockogRul, fre, 08/07/2011 - 21:41

Igen en super blog Sune. Læste den også på coinflip, hvor starten måske gav lidt mere mening, sådan rent forståelsesmæssigtSmile