Du har ti år tilbage - hvad gør du?

There is no distance on this earth as far away as yesterday (Robert Nathan)

Fik ovenstående udfordring i min Iphone App: 'Bliv bedre' - sådan en lille peptalk hver dag, sikkert ca. de 6 kroner værd, jeg gav for den. Egentlig et godt spørgsmål! Ligesom det Covey stiller i de syv gode vaner: Hvad vil du gerne have folk siger om dig til din begravelse?


Nu var meningen jo ikke at gøre nogen deprimeret... det jeg kom til at tænke på var, om jeg ville holde op med at spille poker, hvis jeg kun havde ti år igen? Ville du?

Som næsten økonom og spilnørd er det jo oplagt at forsøge at løse det spilteoretisk. Så det prøvede jeg på. Først spurgte jeg mig selv: hvis jeg kun havde en time tilbage - hvad ville jeg så gøre? Og før i får alt for meget gang i fantasien, vil jeg godt indrømme: Nej! Jeg ville ikke spille poker i den time. Hvad så med en dag? Nok heller ikke. Det her er allerede nok for spilteoretikeren (der har en periode at arbejde med), som løser den slags ved baglæns induktion - og vupti lynhurtigt er fremme ved, at man slet ikke vil spille poker i de ti år.

 

 

  

Men hov! For det er sikkert ikke rigtigt. Her viser de spilteoretiske modeller deres svaghed, for den her løsningsmodel vil lynhurtigt crowde alt andet ud, end det man prioritere som nummer et. Men så mange gange kan man jo heller ikke... og uafbrudt i ti år virker ikke specielt tillokkende, vel? Problemet er naturligvis, at de her modeller ikke tager højde for at ens præferencer ikke er konstante men under stadig forandring - aka det er ikke lige så spændende at knalde den lækre blondine 100. gang som første gang, og man er ikke lige så begejstret for at få serveret livretten på dag 10 som dag 1.

Ok, så teorien kan ikke hjælpe, og vi er nødt til at tænke selv (og det hader jeg). Ville jeg spille poker? Og svaret ville blive ja. Lige så meget som nu? Nej og slet ikke i den sidste periode, hvor jeg skulle bruge en del tid på at formøble den gæld jeg ville efterlade. Hvad med andre ting? Ville jeg skrive blogs? Styrketræne? Spille skak? Læse bøger? Se fjernsyn? Rejse? Være sammen med familie og venner? Gå i teatret? Gå i byen? Drikke sig fuld? Forsøge at få børn (noget egoistisk når man ikke kan være der så længe) Osv. Ja jeg ville helt klart gøre alle disse ting og måske også nogle jeg slet ikke har tænkt på endnu. Nogen af dem ville jeg gøre mindre af deriblandt er skak, poker og fjernsyn nok de mest oplagte.

Mht. Maltaturen så ville jeg gerne med - ville være en af de ting jeg ville prioritere selv med mindre end 10 år tilbage - det kan dog vise sig at være umuligt pågrund af noget jeg prioritere højere (at få børn - mig og kæresten er i behandling) - men vi får se.

I øvrigt vil jeg egentlig opfordre alle til lige at tænke over hvad de ville gøre hvis de havde relativt kort tid tilbage - dejligt reality check som måske stopper end i at spilde tiden på at surmule eller vente på den eneste ene uden at gøre det mindste for at finde hende/ham/den.

Anyway, planlæger en uge på et tidspunkt i september med poker på bet24 og blogs på texapoker hver dag! Så må vi se om Humanbot kan få fornuftig gang i cashgames derinde - så de også får action fra mig de næste 10 år Smile

Skriv en kommentar
andrewdk, ons, 31/08/2011 - 03:45

Hmm, din blog fik mig til at tænke lidt.

For med kun 10 år igen vil jeg også drosle meget ned for onlinepokeren,
mens jeg stadig ville nyde ligeså meget liverpoker (og helst mere, da jeg da gerne vil spille nogle af de helt store events inden jeg dør)

Men hvis når vi nu begge ville drosle ned for onlinepoker med kun 10 år igen, hvorfor spiller vi det så overhovedet?
Handler det ikke om at leve hver dag som om det var den sidste?

Istappen, ons, 31/08/2011 - 09:05

@andrewdk

"Handler det ikke om at leve hver dag som om det var den sidste?"

Jo, i et vis omfang. Ingen vil være den rigeste mand på kirkegården, men du vil også hade at leve 30 år på gaden. Man er nødt til at tænke på i morgen, og sørge for der er til dagen og vejen så man kan opretholde en vis levestandard. Det er ikke specielt charmerende at være en fattig mand, der lever som en 16 årig teenager, når man er 45! Sådan ser jeg i hvert fald på det.

Jeg spiller poker fordi jeg gerne vil tjene lidt ekstra penge, i det omfang mit skrub tillader mig det Wink Jeg tror også jeg ville drosle ned for onlinepokeren hvis jeg fik at vide jeg havde 10 år tilbage at leve i, men hvis jeg var fattig som en kirkerotte, så ville jeg dog stadig tænke: "10 år er alligevel lang tid, og hvordan skal jeg leve hver dag som var det den sidste uden en krone på lommen?".

Fik jeg derimod at vide at jeg havde 3 måneder tilbage at leve i, så trak jeg omgående stikket ud på arbejde, poker og alle andre "pligter" for at gå i krig med at bruge hver en krone jeg har sparet op (og gerne mere til), på oplevelser sammen med familie og venner.

Sir Hardtrance, ons, 31/08/2011 - 12:43

Sælger hele lortet, låner en masse penge og fiser af til et lækkert varmt sted hvor jeg bruger alt og hygger mig.

Ender, ons, 31/08/2011 - 16:22

F.... jeg grinte, da jeg læste om det induktionsbevis. Det var en klasse måde at skrive det på.

Håber det lykkedes med behandlingen.
så der snart kommer en mini stormester.

DrunkSon, fre, 02/09/2011 - 07:48

GL med børneprojektet. Det er et projekt, der kan være meget hårdt, og man kan være ved at opgive mange gange, men jeg ved det kan lykkes, og når det lykkes, så er det det hele værd Wink