At sige: "Jeg er go nok, jeg kan godt"...

Mange af os, tror jeg, er vokset op med den her, i mindre eller større grad:  "Du skal ikke tro du er noget bare fordi..."

Jeg ved i hvert fald at jeg har hørt den ofte. Ikke fra familien dog, men fra andre. Hver gang man gjorde et eller andet som var godt på en eller anden måde, så fik man lige den her: "Jaja, det er flot, men pas nu på du ikke bliver for smart. Du skal jo nødig tro du er noget fordi.."

Nogen af jer ved det allerede. Men lige fra jeg gik i 1. klasse fik jeg det smidt i hovedet. Jeg var ret go til matematik og dansk, og de første år hjalp jeg sommetider nogle af dem fra klassen hvis de havde problemer. Da vi så kom op omkring 5-6 klasse, begyndte tingene at tage en drejning. For jeg var stadig i top, men nu begyndte det så småt at komme. Det der "du skal ikke tro du er noget bare fordi...".

Der begyndte det så småt at gå ned ad bakke med troen på mig selv, og min selvtillid, ja den bare dalede. Jeg forsøgte, så godt jeg kunne, at holde det skjult, for hvis det var kommet frem, så tør jeg slet ikke tænke på hvad der ku' være sket. De næste par år var totalt syge, og en bestemt lærere gjorde ikke tingene bedre.

Jeg flyttede skole i 8. klasse, og nu så tingene lidt lysere ud. Her var der ingen som hakkede på en og så ned på en, men desværre så var skaden sket.

De af jer som kender mig lidt bedre end bare her fra skriverierne, vil vide at jeg har utroligt svært ved at ta' mod ros, for jeg er jo ikke noget specielt, og den bedrift som jeg måtte have udført, tja, det kan alle sgu klare; så jeg ER ikke noget specielt.

Hvorfor fortæller jeg nu alt det her (ligegyldige) pjat?

Af den simple grund, at jeg er træt af mig selv. Træt af ikke at kunne sige: "Ja det var sgu en fed turnering, jeg spillede pisse godt (og var osse lidt heldig), så derfor har jeg fortjent den præmie. Jeg kan simpelthen ikke få mig selv til det, for "Du skal jo ikke tro du er noget bare fordi..."

Flere har påpeget, at jeg muligvis(?) har et problem med mine tanker omkring mig selv, og I har sgu ret. Tak til jer i øvrigt, I VED hvem I er.

Problemet med det her det er, at det, på den ene eller anden måde, med største sandsynlighed går ud over mit spil, og det er nok en af de største grunde til at jeg faktisk ikke har spillet noget videre den sidste måneds tid, for jeg kom lidt til den konklusion at: "Du er sgu ikke go nok, du kan jo ingenting.".

Jeg gik tilbage og så på hvad jeg egentlig havde opnået de sidste år indenfor poker, og trods det, at jeg ser mig selv som en kæmpe poker-idiot, så har jeg da vundet både en X-box og en fisketur (Den er sat til sidst i juli, og billeder skal nok komme - tak TXP), plus andre småting. Jeg er naturligvis glad, og osse lidt stolt indeni, for de ting jeg har opnået, men det skulle jo nødigt hedde sig. Derfor har jeg ikke rigtigt haft lyst til det helt vilde.

Det smitter desværre osse af på alt andet. Uddannelser, kurser osv.

Jeg tog bla. et vagt-kursus sidste år, og inderst inde vidste jeg, at jeg var go' nok til at bestå, og at jeg sagtens kunne klare de forskellige ting, men hele den her trælse fortid satte en blokade op, så jeg gik og, ja hvordan skal jeg sige det, forestillede mig at det faktisk slet ikke ku lade sig gøre. Vi var 44 på holdet (et af de største hold de havde haft), og der var 5 som ikke bestod. Jeg var ikke en af dem.

Jeg har, sjovt nok, ingen problemer med at gøre mig selv til grin med vilje, men jeg er pisse bange for at BLIVE til grin hvis jeg gør eller siger noget forkert.

Jeg vil prøve at tænke lidt over hvordan satan jeg slipper af med det her, for sommetider er det ved at slå mig ihjel.

Jeg fortæller alt dette her ligegyldige pjat, så at andre ikke skal sidde derude og føle sig til grin over det de gør eller siger, og ikke være bange for at sige: "Yes, jeg klarede det sgu, jeg er bare sej". Det er PISSE SVÆRT at få sig selv til at sige det, men sommetider så bliver man sgu nok nødt til det, ellers tror jeg bare man ender i et eller andet hul. Et hul som jeg er havnet i, men som jeg må se om jeg ikke ka kravle op fra igen, selv om det har taget over 25 år at grave det.

Jeg VED der er ting jeg er rimelig gode til, men du får mig aldrig til at sige det. Jeg må prøve om jeg ka' overkomme det problem i fremtiden. Jeg tror faktisk jeg vil omskrive Obamas ord lidt, til: "YES I CAN"...

 

Jeg vil slutte min blog med et billede denne gang. Noget som jeg jo ikke plejer Smile

 

Sir Hardtrance

 

Skriv en kommentar
kattenQJ, tir, 07/06/2011 - 08:31

Du skal ikke tænke så meget over tingene, du skal ikke rode rundt i hvad der er sket. Det der er sket kan du ikke lave om på, det eneste du kan påvirke er hvordan du tænker og handler i fremtiden.

Alle mennesker har bagage med fra fortiden. Jeg vil påstå at hver og en af os alle herinde har noget fra fortiden vi kan trække frem og gå og gruble over. Pointen er at det ikke nytter en skid. Det der gør mennesker forskellige i den henseende er hvordan man vælger at tackle de ting. Nogle er gode til at få tingene sorteret oppe i hjernen og komme videre, andre kører rundt i ring.

Du skal lære at sige " det var fortid, det her er nutid", "hvad kan jeg påvirke og hvad kan jeg ikke påvirke" og så handle ud fra det.

Det er ikke nemt, men (som jeg har sagt til dig før) hvis jeg kan lære det, så kan alle. Jeg har lært det.

Bare kom i gang, når du først er i balance på det punkt, har du ikke brug for alle de bekræftelser på at du er god nok både som poker-spiller eller i mange andre at livets forhold.

Take Care

Kat/Annette

bjorna1980, tir, 07/06/2011 - 08:35

@Katten: Du virker da virkeligt til at være kommet ovenpå efter en lang "sur" periode?

Sir Hardtrance, tir, 07/06/2011 - 09:17

Det har du fuldkommen ret i, men det er altså megasvært at komme af med når man har hørt det i så mange år.

kattenQJ, tir, 07/06/2011 - 14:14

@HT Der er mennesker der er ældre end dig der har valgt at gøre noget ved det, de har også hørt på bullshit i mange år men de vælger så at arkivere det på rette hylde og komme videre. Man vælger selv hvilke tanker man vil ha og hvilke handlinger man vil udføre. Punktum.

@bamsen Wink Jo tak, verden vender rigtigt for første gang Smile

andrewdk, tir, 07/06/2011 - 16:50

Du er i hvert fald god til at skrive ærlige og gode blogs, det synes jeg er fedt Smile

PokerMonica, tir, 14/06/2011 - 13:20

HEY pomfrit !!!!!!

Alle mennesker i den her vidunderlige farverige skønne verden ER noget. Vi alle har store og ægte værdier i de mennesker vi er, uanset hvad vi har med i rygsækken.

Livet handler sgu ikke om at vi skal måle os med andre eller at vi fortjener noget eller ej. NOPE livet handler om at ALTID være den bedste version af den man kan være. ALTID være god mod andre og ALDRIG dunke sig selv i hovedet, det er der mennesker der ind i mellem nok skal gøre helt af sig selv.

Søde du.... Nyd det der falder ned i den skød og få det bedste ud af dårlige øjeblikke...og hvis det er svært så HUSK altid at der en ny dag i morgen som med garenti bliver bedre Smile

FUCK janteloven som Anja Andersen meget fint trykte på sin t-shirt, og hun havde fuldstændig ret.

M

kattenQJ, fre, 17/06/2011 - 14:32

Husk også lige at et menneske der er i balance og har tillid til sig selv (og andre) ikke behøver store armbevægelser og provokationer for at få sit budskab igennem og blive taget seriøst.

Easy does it, det handler om indhold og kvaliteten af de ting man gør og de valg man tager,ikke så meget andet.

Det er slet ikke så kompliceret og svært som det lyder, jeg håber at du er gået i gang med at arbejde med tingene. Tag 1 ting af gangen, lav om på gamle handlemåder og tankemønstre, lad være med at gentage de (eventuelle) fejl du begår og find nye og alternative løsninger på de problemer der altid opstår undervejs i sådan et projekt.

Go weekend og husk så det er aldrig for sent at ændre på ting man ikke er tilfreds med..Sgu ! Wink

kattenQJ, lør, 18/06/2011 - 09:30

Woops fejlpost Laughing out loud