Niveauet på hvad? del. 2

Indledning

 

Hvis I har læst min første blog om dette emne, vil I vide hvad ejg snakker om nu. Ellers finder I den her:

http://www.texaspoker.dk/blog/sir-hardtrance/niveauet-paahvad

 

I den blog gik jeg i flæsket på modstanderne og hvordan de tænker.

 

Nu vil jeg prøve at se det lidt fra vores eget synspunkt. Det er muligt at noget af det jeg skriver kommer til at ligge meget tæt op ad den anden blog.

 

Hvorfor taber jeg altid?

 

Det spørgsmål ved ejg at mange har stillet sig selv, og ofte tit. Jeg gør det osse selv.

"Hvorfor fanden taber jeg altid til donks?" De kalder jo med det værste lort. Det er som om de ikke aner hvad spillet går ud på.

Sådan føles det i hver fald på de mindre levels, og det er der hvor jeg, og et par andre jeg kender, spiller; og jeg hører dem ofte sige: "FFS en donk. Hvordan fanden kan han overhovedet OVERVEJE at kalde med det lort der?"

Hva fanden svarer man til det? Hvad svarer man folk som har tabt 1000 hænder i træk, hvor de faktisk sad med nuts helt til river, hvor så idioten overfor ramte sin 1-2 outs?

"Op på hesten igen?" "Du får ham næste gang". "Du vinder i det lange løb".

Men hvor langt er det forbannede løb så? Er det det løb på en 65-80 cm. man har lyst til at kigge ned i, efter man er blevet badbeatet for 700.000.000. gang, og bare trykke på den skide aftrækker?

Jeg ved da godt, at hvis man stillede det hele klinisk teoretisk (ka man godt skrive det?) op, og spillede 1000.000 hænder mod den samme donk, og man spillede "efter reglerne" og han ikke gjorde, så ville man sikkert vinde mere end 50% af gangene.

Men sådan forholder det sig desværre ikke. Det er jo ikke så tit man støder ind i de samme idioter.

Du kan være nok så go til at justere dit spil, og nok så go til dit og dat, men hvis Iam Donksen beslutter sig for at bad beate dig, kan du ikke gøre en skid.

 

Jamen hva så?

Ja hvis jeg havde en 100% løsning på det, så spillede jeg sgu med i Main event lige nu.

Det har jeg desværre ikke, men jeg har en idë om hvad der kan være galt.

Se, vi kigger jo altid på modstanderen, og hvad han har, hva han gør osv.

Men kigger vi på os selv? Hvad gør vi? Hva tænker vi?

Det gør vi nok, til en vis grad, men jeg tror vi glemmer noget.

Jeg snakker en del med et par stykker herfra, og den ene part vinder tit og meget, og beklager sig sjældent over bad beats.

Den anden part vinder osse, om end ikke måske helt så meget, men beklager sig til gengæld meget over bad beat...

og hvorfor er det lige vi bliver bad beatet? Hvorfor er det lgie at idioten trækker sine 1-2 outs op af hatten?

Det er sgu da fordi han er dårligere end os!!

Manden har garanteret ikke sat sig ind i spillet, læst en bog eller skrevet een linje på et forum. Han har set lidt på The Poker Channel, og tænker: "Det ser sgu da let ud, det ka jeg osse"

Men gu' ka' du ej. Du ka' sgu heller ikke køre bil lieg når du har fået dit kørekort, eller fordi du har set onkel Brian og fætter Bjarne drøne rundt i hver sin Taunus og BWM 320'er med brede fælge og plys på rat OG sæder. Du skal først til at lære spillet.

Det er så pisse frustrerende at få sit spil smadret af en luckbox som spiller efter TV-reklame sloganet "SET PÅ TV!" Fuck hvor ER jeg træt af at åbne en reklame for et eller andet og så læse at det er "set på TV!". Lisså træt er jeg af føromtalte Iam Donksen, som KUN har set lidt poker på TV.

 

Hvad kan vi så gøre ved det?

 

Min umiddelbare løsning er at, (fuck det er svært det her, for jeg har problemet selv) smide den fucking barierre væk. Den som stopper en i at komme videre.

Man kan evt. ta' et coachingforløb, måske bare en enkelt time, hvor man lige får en til at kigge lidt på hvad man gør, og så få vedkommende til at vurdere om man rent faktisk

spiller på for lav en takst i forhold til hvad man kan!!!

Kort sagt: Er vi rent faktisk for gode til det level vi spiller på?

Jeg har selv spekuleret på om det i virkeligheden er et af mine egne problemer. At jeg rent faktisk er bedre end jeg selv tror.

Jeg spiller i øjeblikket ikke turneringer som koster mere end 5$. Er det i virkeligheden for lidt? Er der rent faktisk alt for mange donks dernede til at man kan profitere på det, og spille optimalt? Risikerer man egentlig ikke bare at spille op til sit bedste, for så pludselig at få smadret det hele fordi Iam Donksen lige skal indover og trække til 1-2 outs?

Problemet for mit vedkommende med den løsning hedder BRM. Hvis jeg skal op og spille dyrere turneringer, så blive ejeg nødt til at skide på BRM, og bare køre på. På den anden side så orker jeg heller ikke at blive ved med at ligge og nosse nede i de små BI's, for det ender med at man går kold.

"Ta en pause så" vil nogen sikkert sige. Nej, det gider jeg ikke, for jeg har været gennem så meget pis de sidste år, så jeg orker sgu ikke flere pauser, og jeg NÆGTER at stoppe. Men jeg ku' godt tænke mig at vinde lidt osse, så jeg overvejer virkelig om det skulle være løsningen.

 

Tænker lidt over det og ser om jeg ka ramme en løsning...

Skriv en kommentar
Meincke, ons, 13/07/2011 - 19:37

Fin blog med fine tanker.

At rykke op i niveau, fordi at der sidder for mange retards på niveauet er dog absolut ikke løsningen på noget. Tværtimod faktisk. Hvis man ikke kan slå de lave niveauer, så kan man heller ikke slå de højere niveauer. Jo bedre folk bliver, jo sværere bliver det også at tjene penge.Folk skal bare være glade for fisk, for det er her pengene ligger. Det koster et bad beat en gang i mellem, men det må man lære at tage med. Hvis det irriterer en voldsomt meget, så prøv at kig på hvor ofte man faktisk vinder en masse penge på dem og fokuser på det. Så vil man også se at det faktisk langt oftest går den rigtige vej.

Sir Hardtrance, ons, 13/07/2011 - 19:51

Det er lige netop de tanker du kommer med der, som jeg går og pusler med. For ser du. Hvis man spiller cash, så er det jo bare at reloade hvis man bliver beatet, og så har du chancen for at gi' igen, og netop der kommer "jamen du vinder i det lange løb" jo ind. Det er noget helt andet med turneringer. Der er det slut hvis du bliver nakket af en fisk (med mindre det er en rebuy naturligvis), og "i det lange løb" er ikke så aktuelt pludseligt.

RockogRul, ons, 13/07/2011 - 23:00

Det er faktisk en fuldstændig vanvittig blog du har skrevet...,hold da op hvor du tumler med mange tankerSmile Der er virkelig mange emner at tage fat på, så vil klart anbefale dig et coach forløb. Evt. hvor der arbejdes med det metale i din tilgang og i dit spil.

Et eksempel der er så fundamentalt for poker og som med sikkerhed vil kunne rette dit spil op, virker til at være forståelsen for BRM.

Det kan for så vidt være fint nok at spille uden BRM, hvis din indstilling er rigtig. dvs.at så bestemmer du dig for kun at spille f.eks. 50$ tours og skyder 50$ penge ind, indtil du får et fint resultat. Du skal bare være indstillet på, at det er det du gør og at det kan tage rigtig lang tid, før du rammer et resultat. Nogen af de største tourchefer spiller jo +20 tours af gangen. Dette gøres for at mindske variansen og for at noget volume i deres spil. Dette gør at de kan klare varians meget bedre og at de oftere opnår succes.

Når du så rammer et fint resultat, vil jeg anbefale dig at spille efter BRM. Dette vil mindske dine frustrationer over at tabe til runner runner og alt det andet.

Det er i min bedste mening at jeg skriver det her, men det virker til at du brug for et "reality check(raiseWink)" i din mentale tilgang til poker.

Take care Mr.Hardtrance...du er jo en svær mand at få ned med nakkenWink

hpmors, tor, 14/07/2011 - 00:01

Måske du skulle overveje om turneringer er dit spil.

Hvad med at forsøge dig med andre pokerspil, måske noget NL cash eller HU sng, det er nok en del mere varians præget end tours og alm. sng, men det kan jo være dit spil bare fungere bedre der i det lange løb. Jeg har personlig de samme erfaringer som dig i turneringer, og samtidig har jeg bare ikke tålmodigheden til at sidde og spille i flere timer for, måske, måske ikke, at vinde en skiling.

Men selv om du jo nok ret sikkert har spillet cash og HU sng's før, kunne man jo lave nogle mål for sig selv, inden man går i gang, fx at spille 10k hænder i cash, eller 500-1000 HU sng's og derefter kigger på om man er blevet staffet for hård eller om variansen bliver udlinet lidt bedre, og dermed få en ide om hvad man klare sig bedst i.

Det virker ikke til at det er dine skills i poker der er problemet, så måske (men kun Måske) er det de forkerte spil du spiller, hva ved jeg?

Men jeg ville holde mig langt væk fra stake jumping, det kommer der meget sjældent noget godt ud af. Jørn Tyssen har engang sagt, (til spillere, med samme tanker som dig) at hvis du ikke kan slå de lave stakes kan du heller ikke slå de højere, og han har dertil lavet en fantatisk trænningsvideo på et (for ham) meget lavt level, for at bevise hans påstand. Den video er efter min menning et rigtig godt eksempel på, hvordan det handler om at juster til dårlige modstanders donket moves, og at de til trods for at påføre et bad beat i ny og næ, ikke har en levende chance i det lange løb med deres spil.

Sir Hardtrance, tor, 14/07/2011 - 08:23

@RoR

Jeg har fuldstændig styr på begrebet BRM. Jeg har endda lavet et regneark til fuldstændig BRM-kontrol. Problemet er sådan set "bare" at så længe jeg ligger og nosser rundt i de små tours, så kommer jeg sgu ikke videre. Jeg spiller ikke sindssygt mange tours, men nogle stykker, og det er gang på gang jeg oplever det jeg beskriver.

"Når du så rammer et fint resultat, vil jeg anbefale dig at spille efter BRM. Dette vil mindske dine frustrationer over at tabe til runner runner og alt det andet."

Det var faktisk lige nøjagtig min tanke. Nu spiller jeg ikke 20 tours ad gangen, men sommetider 3-4 stykker.

@hpmors

Du har faktisk ramt det helt rigtige med det du skriver, bortset fra aqt jeg sagtens kan sidde og spille i flere timer ad gangen. Men det e rda ikke sjovt at sidde og spille i 4 timer for 2$.

Jeg har spillet cash før, dog heller ikke efter BRM, og "yndlingsniveauet" var 0.25/0.50, men det var inden jeg rigtig begyndte at læse om tingene.

MHT. HU, så er det nok ikke lige mig, men hvem ved. Nu er jeg ikke den store HU-haj.

Det virker ikke til at det er dine skills i poker der er problemet, så måske (men kun Måske) er det de forkerte spil du spiller, hva ved jeg?

Detg er netop der jeg vil hen. Sidder jeg rent faktisk og studerer 1. klasses matematik, når jeg egentlig burde gå på Unitetet?

Det er det jeg skal ha fundet ud af.

Ifold4Fun, tor, 14/07/2011 - 10:52

"Detg er netop der jeg vil hen. Sidder jeg rent faktisk og studerer 1. klasses matematik, når jeg egentlig burde gå på Unitetet?"

Du burde helt klart gå på "unitetet" Smile

Sry, ku' ik' la' vær!

Jeg har læst flere af dine blogs, og jeg synes jeg får et rigtig godt indblik i hvordan din tankegang fungerer (eller rettere ikke fungerer) omkring poker.

Du mangler simpelthen en helt elementær forståelse for spillet og den smalle edge man har i turneringspoker. Fælles for alle dine blogs er også at alle der kommenterer på dem anbefaler dig at søge coaching hjælp hvis du er seriøs med din poker, og skabe et ønske i dig selv om at VILLE lære. Det lader til at alle kan se dit problem undtagen dig selv. Du virker stædig og uden vilje til at lære/ændre opfattelse af poker, og det er synd for det virker til at du bruger masser af tid på poker, men at du ikke bruger den rigtigt i forhold til at udvikle dig som spiller.

Du deltager aldrig i analyse af hand histories på forum så vidt jeg kan se (det gør jeg heller ikke selv men læser en del med). Er det fordi du godt selv ved, at din teoretiske forståelse for spillet ikke er god nok, og det er nemmere at stikke hovedet i jorden som en struds i stedet for at gribe tyren ved hornene, som man siger? Er du bange for du ikke længere vil kunne gemme dig bag et påstået uheld, som nærmest må være helt uvirkeligt hvis vitterligt aldrig vinder noget? Det er nemlig grunden til at jeg selv er stoppet med at skrive i hånd analyser, fordi jeg altid fik på nakken på PN over at jeg var "helt væk". Desværre hæmmer det min udvikling som spiller når jeg ikke forsøger at tvinge mig selv til at tænke mine beslutninger igennem. I stedet for at skrive i håndanalysetråde på PN eller her på TXP ser jeg en masse coachingvideoer, når jeg falder over nogen der er gratis. På det seneste har nogen her på forum været gode til at poste links til videoer, og jeg synes jeg lærer meget af dem, så hvis du ikke vil poste på forum fordi du er bange for at udstille din manglende teoretiske forståelse, så gør som mig og se nogle videoer. Det er ligesom at have din helt egen coach og man lærer ufattelig meget af det, hvis man altså er villig til at lære og øve sig.

Du kan også installere et program der kan filme din egen skærm mens du spiller og uploade din video her, så folk kan se den igennem og finde nogle af dine leaks. For hvis du ikke kan slå microstakes i poker, så har du helt sikkert uden skyggen af tvivl en masse leaks.

DrunkSon, tor, 14/07/2011 - 12:49

Fin og velskrevet blog, der stiller de spørgsmål, som mange af os andre sikkert også går og tænker på.

Jeg tror, som flere andre, heller ikke, at løsningen er højere levels (ihvertfald ikke når vi snakker cash games).

Jeg ved, du allerede har tænkt over hvilket spil, der er dit spil, og jeg er sikker på, at det er tur-spil, der er dit spil. Som du selv skriver, så er der ikke nok HU-haj i dig (selvom du har vundet et par HU turs), og cash games er langt mere frustrerende (ihvertfald for mig).

Mht. videoer, så er det nok en god idé, men jeg har selv svært ved det, og skal virkelig tage mig sammen til det.

Jeg tror mere på coaching løsningen, som jeg selv har haft stor glæde af.

GL med det hele, og dejligt, at du ikke giver op.

Istappen, tor, 14/07/2011 - 14:20

@HT

Det hele er blevet sagt før - blandt andet en del via vores samtaler på MSN, og derfor vil jeg fatte mig i absolut korthed.

Jeg +1'er de folk der taler om coaching og en realistisk indfaldsvinkel til poker. Hvordan gik det egentlig med din coaching hos Peter Hallberg? Døde det projekt ud? Du virkede meget entusiatisk omkring det.

Fang mig på MSN når det er... Beer

Sir Hardtrance, tor, 14/07/2011 - 15:10

Jamen det projekt er blevet sat lidt på stand-by pga. nogle ting.

Men jeg overvejer om det skal genoplives snart.

Ender, fre, 15/07/2011 - 12:04

Hvis du vil spille turneringer med et niveau over det gennemsnitlige 5-20$ niveau, så spil med i ligaturneringerne der har buy-in. Observere og lær af den måde thomas, jardemyr, sonic, ROR m.fl. spiller på.
Jardemyr og sonic's spillestil er ekstremt god mod donks. Thomas's spillestil kan efter min mening bruges på de fleste niveauer. ROR's kan helt sikkert bruges på alle høje niveauer, men skal man op og spille højt så skal man som minimum kunne justerer sit eget spil afhængigt af bordets andre spilletyper og deres placering i forhold til en selv og ens stak.
Det gode ved ligaen er at du samtidig har mulighed for poste en hånd på forum og spørge, hvorfor folk spillede den sådan.
Er du vindende over en periode i liga turneringerne, så kan du give dig selv et skud i du par dyrere turneringer.

Ender, fre, 15/07/2011 - 12:14

Du kunne evt give dig selv den opgave at observer og analyser dem der ligger i top 6 i ligaen i de næste 2-3 NL turneringer og se hvilken spillestil og bettingsize de hver især har på forskellige tidspunkter af turneringen. Vurder hvad du med fordel kunne implementer i dit eget spil og skriv evt en Blog om hvad du har observeret og lært, så vi kan komme med kommentarer.

Sir Hardtrance, fre, 15/07/2011 - 14:27

Det var en udemærket ide der. Det vil jeg overveje.

DrunkSon, lør, 16/07/2011 - 10:31

Nu ved jeg pludselig, hvorfor jeg bare ikke kan vinde over Jarde og Sonic Laughing out loud Tak Ender.

Mazter81, lør, 16/07/2011 - 11:16

Drunkson, Thomas & Ifold4Fun +1