Fra random dude til rensemaskine ! ! ! Introducerende blog

Ærede texaner!

Her er min første blog, som samtidig bliver mit første spæde skridt fra ”random dude” til ”rensemaskine”. Her kan du høre, hvordan projektet kommer til at forløbe, hvad mine styrker og svagheder er, og hvad mine mål med projektet bliver.

Jeg har fået den store ære, at skulle coaches af Sune og har i dag haft mit første samtale med ham, som blandt andet indeholdt følgende ord fra hans side:

”Ja, nu er det jo så micro-stack vi tager fat på. Jeg har godt nok aldrig selv spillet det. Men her kan vi hurtigt gøre dig til en vindende spiller.”

The Grandmaster er klar og har en masse ideer til, hvordan vi skal få sparket mit poker op i et helt andet gear. På tirsdag skal jeg mødes med ham inde på Pokerkontoret, og jeg kan mildest talt sige, at jeg glæder mig som et lille barn.

Sådan kommer det til at foregå Cash

Det er nogle basale regler i projektet. Jeg får en bankroll stillet til rådighed med 200$ på. Det betyder dog ikke, at jeg kan sætte alt på sort og derefter råbe: ”D’oh!”

Indtil projektets afslutning skal vi som ”lærlinge” ikke anse pengene som vores. Rullen må kun bruges på NL10, NL20 og NL30, og kun 6-max (på betsafe vil det sige 5max). Hvilken limit der skal spilles på, bliver vi noget vi aftaler med vores coach.

Omvendt kan vi heller ikke sidde og passe for meget på pengene. Sune vil bede mig om at prøve nogle ting af, og det vil komme til at koste nogle lærepenge. At bliver god til poker handler om at lære, ikke at vinde.

Vi får en holdem manager licens, så vi kan få nogle stats på vores spil og bruge det til at spore fejl. Selve coachingen vil blandt andet foregå ved at tale om vores spil via Skype, tilsammen med Teamviewer, der giver vores coach mulighed for at se vores skærm, selvom vi ikke sidder sammen.

Da jeg bor i København, hvor Sune også holder til, vil vi selvfølgelig også mødes til noget ”real life coaching”.

Derudover har den skrappe lærer givet mig lektier. Jeg skal i gang med noget læsestof, og ikke nok med det, så vil Sune også stille mig tjeck-spørgsmål for at sikre, at hjemmearbejdet er blevet gjort godt nok, og at jeg har forstået pointerne.

Derudover vil jeg selvfølgelig bruge forummet i stor grad. Der vil komme mange hænder op til kritik og analyse i den kommende tid, så I også kan komme med jeres bud på forbedringer i mit spil.

Alt dette skal over de næste to-tre måneder gøre mig til en forhåbentlig alt for led rensemaskine, som får modstanderne til at gå grædende i seng, velvidende at deres spare-penge er endt i min lomme.

Og hvad bedre er, så vil jeg gøre alt for, at I også kommer til at lære noget. Mine erfaringer, tanker, fremskridt, nedture, alt vil blive delt med jer her på forummet. Åbenhed bliver nøgleordet, og jeg vil gøre det ypperste for at svare på alle spørgsmål i måtte have.

Derfor bliver der heller ingen hemmeligheder omkring rullens størrelse. Jeg vil løbe holde jeg orienteret om, hvad der står på kontoen.

Mit pokerspil so far Exclamation Mark

Mit udgangspunkt for hele dette forløb er selvfølgelig ikke, at jeg er for syg til poker. Derfor vil jeg nu starte med at lave lidt status på, hvor mit poker-spil har taget mig so far.

Jeg begyndte at spille poker for nogle år siden. Startede ud med mine to gode venner, nogle kort, lidt chips og en bunke kontanter. No limit holdem. At lære reglerne tog ikke lang tid, og vi spillede derud af og det var ikke altid småpenge der flød mellem os, men hvad betyder penge mellem gode venner?

Poker var skide sjovt. Vi spillede fra kl. 20 om aftenen til kl. 6 om morgenen, og nogen gange tabte jeg, andre gange vandt jeg, men jeg tænkte ikke videre over mit spil.

Senere blev jeg, som så mange andre, ramt af online-poker bølgen. Den kom som en mindre tsunami og ændrede poker-oplevelsen totalt. Poker var før noget jeg spillede live med et par venner, men nu sad jeg pludselig overfor IDontHaveAClue84 fra Ukraine og IBetTheRiver fra USA.

Det var slut med at se på, hvor meget din ven rystede på hånden, når han gik all in, men til gengæld væltede det ud med forskellige strategi-bøger og sites på nettet.

Jeg begyndte at få en mere analytisk tilgang til spillet. De mange pokerbegreber, som kan få udenforstående til at rulle med øjnene, blev en del af det hele. Pot-odds, suitede connectors, runner runner flush draw og så videre.

Jeg kunne godt lide den nye tankegang, og kunne også se, at det hjalp. Jeg har typisk SNG’er fra 5-20$, cash game (for det meste full ring) NL10-20 og fede MTT’er.

I perioder kørte der derud af og rullen voksede. I andre perioder gik det den anden vej, spillet blev dårligere og dårligere, og jeg blev mere træt af poker. Så tog man en pause et stykke tid indtil jeg igen nogle dage, uger eller måneder senere, satse mig ved den grønne online-filt.

Har også snakket meget om poker og spillet sammen med mine kære bror, som nu har fået den anden coaching-plads hos Peter.

I nogle perioder har jeg spillet meget, i andre ikke særlig meget. Over tid har jeg kun endt op med et mindre overskud eller et underskud. Da jeg altid har været rimelig disciplineret, har jeg ikke skulle tæske gamle damer for at finansiere mit online spil.

Så jeg har ikke sat specielt meget ind på kontoer gennem tiden, men jeg har så heller aldrig haft specielt meget at trække ud, og har aldrig sluppet de små limits.

Mine svagheder Stare               

Et godt udgangspunkt for coachingen må være at se lidt på mine svagheder. Hvor skal der sættes ind og ændres noget.

Som tidligere nævnt er jeg ret disciplineret, så super tilt er ikke så stort et problem for mig. Til gengæld er jeg dog stadig meget påvirket psykisk af mit pokerspil. Taber jeg nogle uheldige situationer eller laver jeg nogle dumme moves, så begynder jeg at blive revet ud af mit spil.

Jeg spiller dårligere, bliver mindre aggressiv og bliver mere en wanker, der venter på gode hænder, venter på at kortene på bordet skal gøre arbejdet i stedet for mig.

Så her er der helt sikkert et område, hvor der skal sættes ind.

Dernæst vil jeg også gerne blive bedre til at sætte mine modstandere på en hånd. Jeg synes alt for ofte, at jeg ikke rigtig ved, hvad de sidder med og mine vurderinger af det, bliver alt for tamme. Det giver plads til tanker som, ”Ej, det kan ikke passe han har ramt igen, jeg caller” eller ”Han sidder nok med noget godt, jeg smider.”

Vil gerne have udryddet noget af det, så der bliver en mere skarp analyse, og så jeg ikke baserer mine valg på følelser eller hvad jeg håber.

Det skal også være med til, at jeg kan blive mere aggressiv, fordi jeg har bedre ideer om, hvornår der skal bettes, raises og reraises.

Generelt synes jeg selv det går fint med preflop raise, og continuation bets på floppet, men mere eksotiske moves som reraises og squeeze-play, føler jeg mig slet ikke god nok til.

Et andet sted, der skal sættes ind, er når jeg har vundet en del på et bord. Det er jo som udgangspunkt en god situation, men synes samtidig, at jeg tit kommer til at spille lidt dårligere poker. Spiller dårligere starthænder og forsøger mere med bluffs og så videre.

Kommer ofte til at klatte noget af det vunde væk, så også her skal der mere disciplin ind og mere maskin-spil.

Til sidst vil jeg gerne arbejde meget mere med mit image ved bordet. Hvordan skaber man et image? Hvordan ved man, hvordan de enkelte modstandere ser på en? Hvad for et image ønsker man at have på forskellige typer borde, og hvordan bruger man sit image aktivt til at nuppe chips?

Over den næste periode vil der nok komme utallige andre ting, som jeg ikke ved, at jeg gør forkert. Så mine svagheder og fejl vil jeg løbende holde fokus på. Jo flere fejl der kan elimineres, jo bedre.

Mål Star

For at få mest ud af processen har jeg også opstillet nogle mål. På den måde kan jeg hele tiden tage denne start-blog frem og vurderer min udvikling ud fra den.

Mine mål er:

- At blive stabilt vindende NL20 6-max spiller

- At bliver mere rense-maskine og mindre følelsesmæssigt påvirket af pokerspillet. Altså spille mere ensartet og systematisk.

- At blive mindre afhængig af de kort, jeg får tildelt

- At blive bedre til at læse mine modspillere og lave moves

- At forstå hvad jeg gør rigtigt og forkert og kunne forklare det til andre

- At udrydde de store og mellemstore fejl i mit spil

 

Og til sidst til det mere uofficielle mål, som dog alligevel vil fylde meget i min bevidsthed.

- At der når coachingen er slut, står mere på min konto end på min brors 8)

 

Konkurrence har aldrig skade nogen. Og i den forbindelse er det stadig op til TXP’s bruger at finde på et fedt væddemål, som min lillebror, og jeg kan få op og stå.

 

Pyha. Det var min første blog. Har bare skrevet derud af i en time. Det er ikke for ingenting man er journaliststuderende Smile

 

Alt godt til jer og god lørdag Beer Beer Beer

/Phantastisk

/Mikkel Andersen

Skriv en kommentar
Ender, søn, 12/09/2010 - 20:59

Is it a super bot. No!
Is it a shark. No!
It is Phantastisk.

Super blog du har skrevet. Jeg synes helt klart godt man kan læse at du er god med ord og ja, jeg kan kun sige at det indtil nu har været et super valg af lærling Sune har truffet.

Umiddelbart synes jeg dog måske at nogle af dine mål er lidt modstridende. så om at spille mere ensartet og systematisk vs det at du ønsker at blive bedre til at se bort fra kortene du får på hånden, samt at blive bedre til at lave moves.

The Greek, man, 13/09/2010 - 11:23

Enig i Enders betragtning - du er god med ord og det er generelt god læsning.

Mht. dine målsætninger - så vil jeg nøjes med at sige, at du vil blive sat til at redegøre for dem ved senere lejlighed Smile

Så må vi se om Enders vurdering er lige i skabet - eller om du kan opnå at systematisere og ensarte dit spil, og samtidig se bort fra kortene og spille din modstander.

Held og lykke med det Smile

Phantastisk, man, 13/09/2010 - 18:38

Hej Ender Smile

Kan godt se, hvad du mener. Men tænker nu ikke det ene udelukker det andet.

Når jeg skriver, at jeg gerne vil spille mere ensartet og systematisk, så hænger det for mig også sammen med at spille modstanderne frem for kortene.

Man kan jo godt have standardiserede måder mod forskellige typer modstandere til, hvornår og hvordan man spiller dem aggressivt for eksempel.

I forhold til det med at lave moves, så er det rigtigt, at det nok stikker lidt ud fra maskin-pokeren. Mine mere avancerede moves skal jo selvfølgelig være baseret på alle de informationer, jeg har fra bordet og tage over, når maskinpokeren ikke bare er svaret.

Basalt er det vel et spørgsmål om, at jeg både vil udvikle den del, der er simpel ABC-poker, som kan spilles nærmest uden tankekraft, og samtidig også udvilke mit overblik og forståelsen for, hvad jeg skal gøre i situationer, som stikker ud fra normalen, og hvor jeg skal tage højde for mange forskellige ting.

Sådan, at jeg har en systematiseret og maskin-agtig del til alle standardsituationerne, og en gennemtænkt og dybere analyse, når mere specielle og mere komplekse situationer opstår.

/Phantastisk