Tanker om at forstå poker

Coaching startet
Der er indtil videre tre personer, der har haft prøvetime. Alle har ønsket at tage det efterfølgende forløb. Jeg er glad for den positive feedback, jeg har fået indtil videre. En er allerede startet på forløbet, og jeg regner med, at de to andre kommer i gang meget snart.

Jeg var meget spændt på, hvad jeg selv ville få ud af at coache/undervise. Ved at skulle forklare ideer, forventede jeg, at skulle ud i at overveje ting, jeg for længst havde kategoriseret under 'standard'. Til min store overraskelse har jeg fundet ud af nogle helt nye ting, jeg aldrig før havde tænkt over. Hvad ville man for eksempel vælge at fremhæve, hvis man skulle forklare de tre mest grundlæggende koncepter i poker? Det er på ingen måde klart. Derfor er jeg så småt begyndt at lave mit eget system af sammenhængende koncepter. Jeg har endnu ikke læst en begynderbog om poker, der starter der, hvor jeg finder det naturligt.

Det at blive bedre til poker
Hvad vil det helt nøjagtigt sige at blive bedre til poker? Følgende problemstilling kan måske give et praj. Man spiller NL10 og lader sin betsizing styre af, hvor god en hånd man har. Har man en stor hånd pre, åbner man til 5x, og har man en mellem hånd, åbner man til 3x. Rammer man et givet flop godt, c-better man højt, og har man ramt nogenlunde better man halvpot. Misser man floppet, checker man. Måske virker det på NL10, og måske tjener man penge på det, men jeg opfatter det som et trick, der mere baserer sig på modstandernes manglende forståelse, end på sund pokerforståelse fra egen side. Det er ikke et koncept, man kan blive dygtigere til, når man møder bedre spillere.

Jeg lægger vægt på, at de koncepter man lærer, er nogle, man kan benytte langt ud i fremtiden, hvor man naturligvis, skal blive bedre til, at bruge dem som modstanden bliver hårdere, i stedet for at kassere dem.

Slå alle niveauer
For et års tid siden havde jeg en diskussion med en af mine pokerspillende venner om, hvorvidt han var i stand til at slå alle niveauer under hans aktuelle niveau, hvilket på det tidspunkt var NL400. Min vurdering var, at hans spillestil var meget trickpræget og derfor ikke direkte brugbar på andre niveauer. Jeg tog voldsomt fejl. Hvad der for mig så ud som tricks, var særdeles godt funderet i sunde pokerkoncepter, dog benyttet lidt mere kreativt end normalt, men ikke trickpræget overhoved. Med passende justeringer kan ideerne bruges på alle levels mod alle modstandere.

Personligt forsøger jeg at opbygge en sund basisforståelse for derefter at tilføje levelspecifikke tricks. Ikke den anden vej rundt.
 

Skriv en kommentar
BECKSBEERDK, tir, 12/04/2011 - 21:32

Endelig lidt og læse igen Smile troede bloggen var istykker :p

Held og lykke med coachingen ,ser frem til txp får et par Highrollere der kan give det du lærte dem videre om 10 år

som altid en fornøjelse og læse.

DrunkSon, ons, 13/04/2011 - 00:02

Jeg sætter rigtig meget pris på dit arbejde. Man mærker virkelig, hvor meget du brænder for det.

Dejligt at få muligheden for at lære noget til en pris, der er til at betale.

Håber ikke du gi'r op Wink

GeneralVux, fre, 15/04/2011 - 12:39

Bare rolig. Jeg giver ikke op 8)

zachdk, tir, 19/04/2011 - 12:14

God blog, kunne man evt. høre lidt mere om den her NL 400 LAG/Trick spillestil?

GeneralVux, tir, 19/04/2011 - 19:58

Det er ikke noget der sådan lige kan forklares, for hvis det var tilfældet sad jeg selv og rensede af på NL400 Smile

zachdk, ons, 20/04/2011 - 13:03

Helt ok, god pointe Smile