Så gik der tid med det (1 af 2)

I denne blog vil jeg fortælle om mit andet år som fuldtids pokerspiller. Der er nogle ting, jeg vil se tilbage på med glæde og også nogle hårde perioder, jeg ikke ønsker at gentage.

Pokerkontoret
For at starte fra staren så var det første, jeg gjorde i 2010 at skaffe mig en plads på pokerkontoret i midten af København. Året 2009 var mit første år, hvor jeg satsede alt på at lære spillet og ikke havde andet at lave. Det var derfor klart ved indgangen af 2010, at jeg havde brug for daglige sparringpartnere, der kunne inspirere mig både med hensyn til spillet, men også med hensyn til det mentale omkring det at spille poker på fuldtid.

Prisen for en plads på kontoret ligger på omkring de 3.800 kr. per måned. Det er lidt af en udskrivning, når man er ved at starte sin professionelle karriere, men omvendt så jeg det også som en nødvendighed. Nu har jeg været der et år og er meget glad for det, og kommer til at sidde her en del år frem. Som bonus er der et vældigt godt socialt samvær i et miljø bestående af ligesindede.

Rigtig poker
Da jeg sluttede året 2009 spillede jeg meget tight og var moderat vindende på NL200 på Everest. Nu var jeg startet på kontoret og samtidig kommet i gang på OnGame med en fin deal. Spillet på OnGame er 5-max og jeg havde ikke forestillet mig, at det gjorde den store forskel. Meget hurtigt blev det klart at de simpelthen bare kørte mig over, når jeg sad og ventede på at de stackede af til mig.

Med stor hjælp fra mine nye kollegaer lykkedes det mig at få åbnet noget op, med fokus på solidt spil. Det medførte, at jeg ikke længere var tabende på OnGame, men jeg var ret klart heller ikke vindende. Mine forcer var, at jeg kunne passe på mig selv og få value fra fiskene, men jeg var ikke god nok til at straffe de andre regs eller skubbe dem ud af deres komfortzone. Dette stod på i en ret stor del af året. Det var virkelig vanskeligt for mig at åbne op, fordi jeg dermed ofte stod i situationer, jeg tidligere havde foldet mig ud af.

Midt i maj var der en af de andre der lånte mig Easy Game I bogen, og det var her tingene begyndte at se lysere ud. Bogen indeholder en række kapitler, som fosøger at konceptualisere poker. Bogen er yderst velskrevet, og jeg begyndte at forstå poker meget bedre efter at have læst den.

Nu blev det virkelig svært at spille selv simple situationer. Alt hvad jeg tidligere havde lært om poker, var der sat spørgsmålstegn ved. To borde var rigeligt til at jeg timede ud en gang i mellem og de 4 borde jeg havde spillet som nit så nærmest umuligt ud nu. Jeg fik derfor spillet en masse og det blev da også klart nemmere med tiden.

Desværre var jeg ikke den eneste der var blevet bedre og jeg kunne stadig ikke rigtigt få hul på NL200. Det blev klart for mig, at min spillestil simpelthen ikke passer særligt godt til OnGame. Regs havde fattet ikke at betale generelt solide folk af, og meget af spillet var flyttet helt frem til turn. Hvis man generelt ikke selv er out of line, er der ikke ret meget spil på turn og pludselig står man i situationer hvor dine modstandere har markant mere erfaring en dig.

Som svar på dette måtte jeg træffe en beslutning. Enten måtte jeg skifte til et mere nittet site, hvor min solide stil og små stabs virkede, eller også måtte jeg lære at LAGGE den op. Det blev det sidste. Min holdning er, at NLHE mere og mere bliver et spil, hvor fordele skal skabes dynamisk, og derfor synes jeg, det var naturligt at vælge at teste vildt spil i en periode.

Jeg rykkede ned på NL100 og gav den gas. Aldrig før i mit liv har jeg fået lagt penge ind med 0% så mange gange. Alligevel kunne jeg fremvise et plus! Naturligvis fandt jeg en balance, jeg i dag er tilfreds med, hvor jeg spiller en 26/21 med 3B på omkring 9%.

En meget vigtig ting jeg lærte ved, at spille vildt var, at det er helt centralt, hvem man gør hvad imod. Tidligere var jeg ikke specielt opmærksom på, hvem der gjorde hvad, og hvorledes det skulle straffes. Det er nu det første jeg tænker på, når jeg åbner en hånd. Halleluja!

Fortsættes...
 

Skriv en kommentar
Sir Hardtrance, man, 03/01/2011 - 08:35

Udemærket....

Så ka du godt komme med 2'eren :P

hpmors, man, 03/01/2011 - 14:04

skide godt, glæder mig til 2'eren

Ender, man, 03/01/2011 - 17:02

Jeg ser også frem til 2eren.

Smile

zachdk, man, 03/01/2011 - 19:45

jep kan kun sige at jeg har store forventninger til næste Wink