PokerStars.dk i 2012

En billede af en Royal Flush

Velkommen til 2012 og PokerStars.dk

Så nåede vi ind i 2012, som for os danskere kan blive et rigtigt godt pokerår. Jeg er personligt startet op på Poker Stars, da det med stor margin, er det største pokersite derude. Det resulterer naturligvis i det klart største udbud af spil på alle tidspunkter af døgnet. I denne blog vil jeg skrive lidt om mine oplevelser med Poker Stars, so far.

Software
Det tog kun ganske kort tid at finde ud af, at Poker Stars bare har den bedste software. Det er muligt, at indstille samtlige ting man kan komme i tanke om, og en god del ting man aldrig havde drømt om. Det var lidt forvirrende i starten, og jeg brugte da også et par dage på at sætte mig ordentligt ind i det. Tiden var dog givet ekstremt godt ud.

Der er faktisk kun en ting, der driller mig, og det er, at man manuelt skal aktivere sin time bank, når man ikke har lagt penge i potten i forvejen. Jeg lærte det på den hårde måde ved, at en fisk der foldede 0% preflop, når han havde lagt penge i potten, besluttede sig til at spille en hånd. En regular 3B, og jeg sidder nu med KK, og er lidt i tvivl om, jeg skal calle eller 4B, og måske få fisken til at folde. Jeg er på BTN og har derfor ikke lagt penge i potten, og da jeg regner med at min time bank starter, ser jeg mine KK blive kastet i mucken.

Der er dog råd for det, og det hedder TableNinja. På et eller andet tidspunkt bliver jeg nødt til at kigge på det, men der er så mange andre vigtigere ting lige nu.

VIP-program
Poker Stars benytter sig af et VIP program, hvor man bliver indelt i nogle grupper, alt efter hvor meget man raker. De bennefits man får, er naturligvis bedre alt efter, hvor høj en gruppe man tilhører. De tæller ens aktivitetsniveau i VPP (VIP Player Points tror jeg nok det står for). Tommelfingerreglen er simpel. Du får 5 VPP per $ du raker.

Som ny spiller starter man på det de kalder BronzeStar. Når du rammer 750 VPP bliver du SilverStar og ved 3000 VPP kan du kalde dig GoldStar. Skulle du nå 7500 VPP opnår du den højeste gruppe, der hedder PlatinumStar. Hver måned bliver systemet nulstillet, og du skal optjene nye points for at opretholde dit nuværende niveau. Det øjeblik man når et givent niveau, bliver det aktivt med det samme, og gælder indtil udgangen af næste måned. Jeg blev GoldStar i dag og kan nyde godt af de fordele de giver, resten af denne måned og hele næste måned. For at bibeholde denne status skal jeg også i næste måned opnå GoldStar status osv.

Det er en god måde for dem, at få folk til at holde et jævnt aktivitets niveau, da man jo ikke ønsker at miste sin status og sine fordele.

En af de fordele der er ved de forskellige grupper, er at man bliver krediteret FPP (Frequent Player Points) basseret på sine VPP og Star-status. Det er dine FPP du kan købe ting for, så som cash bonusser og turneringsindskud og en masse ting og sager. Når man er BronzeStar bliver man krediteret 1 FPP per VPP man laver. Det stiger så til 1,5 FPP per VPP når man bliver SilverStar og så fremdeles når man stiger i graderne. Dine FPP beholder du, indtil du selv vælger at bruge dem.

Skulle man være supergrinder, kan man gå efter nogle VIP-grupper, der gælder for hele året, og overruler de månedlige grupper. Den første hedder SuperNova og kræver, at man laver 100.000 VPP på et år. Den anden hedder SuperNova Elite og kræver 1.000.000 VPP på et år. For at give et indtryk af hvad der skal til, snakker vi om ca. 400.000 hænder på NL100 6-max for at blive SuperNova på et år.

VIP-value
Der er ikke rake back på Poker Stars, men da man kan købe cash bonusser for sine FPP, svarer det vel i grunden til rake back. Desværre er kursen ret dårlig.

Eksempel:
Lad os sige, at man er GoldStar, og vælger at købe deres bedste bonus for det pågældende niveau, så skal man betale 25.000 FPP for $300. De 25.000 FPP har taget ca. 12.500 VPP at tjene og det betyder at man har raket $2500 for det. Det giver en cash back på 12%.

Heldigvis er det ikke den eneste value man får. Der kører daglige mindre freerolls og lidt større ugentlige. En stor hver måned og en kæmpe en gang hvert kvartal. Der er forskellige regler for, hvilket niveau du skal nå, for at kunne deltage i disse turneringer, men valuen er der. Oven i det får man også nogle små cash gaver ved nogle bestemte VPP-milestones, som alt i alt også er et par % cash back værd.

For turneringsspillere ser det lidt bedre ud. Der er rigtigt mange turneringer, hvor man kan købe sig ind for FPP, og der er valuen noget højere end, hvis man vælger at købe cash.

Personligt mål for 2012
Med den spilleaktivitet jeg har, kan jeg blive PlatinumStar hver måned, og hvis jeg virkelig strammer mig an, når jeg en SuperNova i år. Det bliver meget svært, men jeg er stadig meget stolt af mig selv, hvis jeg holder PlatinumStar alle måneder i år.

Der er så meget action på Poker Stars, at jeg kan spille lige så mange borde jeg ønsker på alle tidspunkter af døgnet, så det er muligt at få presset lidt ekstra hænder ind hver dag.

Det er startet fint, og nu efter 10 dage af januar er jeg i det mindste stadig on pace til at nå SuperNova. Mon det holder måneden ud? Wink

Skriv en kommentar
kasperthiim, tir, 10/01/2012 - 22:49

Rigtig godt skrevet. Ligefør man kunne bruge den som anmeldelse Smile

For hver 750, 1000, 2000 VPP osv osv.. kan du også købe cashes for 1 FPP.
Man
kan f.eks købe en cash bonus omkring $18000 for bare en enkel 1FPP, hvis man bliver supernova elite.

.

Hvis man er mega-grinder, er pokerstars nok det rette sted, da supernova elite har en valueback ca 63%
Det
giver omkring $100.000, at opnå supernova elite.

Ang. at det kræver ca. 400.000 hænder at opnå supernova - Ved godt at du bare vil give et indtryk, men efter pokerstars har lavet deres point system om skal der nok bruges en del mere.
Før fik alle point ved hver eneste hånd, nu er det kun ens egne hænder man får point for.

GeneralVux, tir, 10/01/2012 - 23:01

VPP rabatterne er også lavet om. Det er nu 2000, 3000, 4000 VPP osv som alt i alt adder op til $800 når man rammer SuperNova. Sidste år fik man $1200 for at nå det.

De ændringer de har lavet i cash game strukturen er medregnet, så det er rant faktisk omkring 400.000 hænder der skal til Smile

zachdk, tir, 10/01/2012 - 23:09

Super skrevet, og har samme opfattelsen af SW. Omkring VPP rabatter så er det specielt for DK, de andre får stadig for 750.... o.s.v. snøft

LasTheMan, tor, 26/01/2012 - 02:21

Hvordan kan det egentlig være at os danskerne nu ikke får mulighed for at optjene den samme rakeback som resten af verden på pokerstars?

kasperthiim, tir, 10/01/2012 - 23:10

Arh okay, min fejl.

er min post ikke meget værd, kan man ikke slette den? :-P

bjorna1980, ons, 11/01/2012 - 00:28

GL med at nå Supernova. You can do it!

Hvad synes du om niveauet? Imo er der lidt længere mellem fiskene og de er sværere at få fat på pga. ventelister.

GeneralVux, ons, 11/01/2012 - 01:34

Stars har været nøjagtigt som jeg havde forestillet mig. Der er langt flere grinders/regs, men antallet af fisk er også større. Det kræver lidt mere arbejde at få fat i dem, men de er der på alle tidspunkter af døgnet, hvilket jeg ser som en kæmpe fordel.

Sir Hardtrance, ons, 11/01/2012 - 09:07

Hvis I mangler fisk på Stars skal jeg komme ind og lege med jer. Fin blog her. Go stil.

seide, tor, 12/01/2012 - 20:15

super god læsning

Glæder mig til at høre om det lykkedes

gl

Istappen, tir, 24/01/2012 - 14:58

Hej Peter,

Jeg er personligt også begyndt at overveje at gå efter en SuperNova status i år, selv om jeg kommer lidt sent i gang. Jeg regner med at det skal koste mig $20.000 i rake fordelt på hele året at nå, men er som sagt stadig på overvejelsesstadiet.

HVIS jeg går i gang med projektet vil det blive på NL100 (og lidt NL200). Har du nogen fornemmelse for hvor mange hænder det vil tage en std. 23/17-ish spiller at rake de $20.000?

Glæder mig i øvrigt til at læse en update på dit projekt. Det er ikke utænkeligt din update kan blive afgørende for hvorvidt jeg selv kaster mig ud i det. Smile

/Thomas

GeneralVux, ons, 25/01/2012 - 01:28

@Thomas

Det tog mig ca. 26.000 hænder i NL100 og 1.000 hænder i NL200, for en samlet rake på $1.700. Det betyder altså at estimatet for en SN er omkring $22.700 i betalt rake. Jeg har spillet omkring 24/20/8.