Motivationen lå gemt væk bag sofaen

Nå, så er denne sommer ved at være forbi og heldigvis for det?!

Som sådan kan jeg godt lide sommeren, bare ikke denne sommer. At vejret er godt og pigerne tager tøj på (eller nærmere af), der gør det værd at gå en tur hvor som helst, er sgu fedt nok. Kolde fadøl i solen klager jeg heller ikke over. Det der ikke er så fedt, er at de antihistaminer (høfeberspiller) jeg normalt tager, er gået ud af produktion og erstatningsproduktet bare ikke virker nær så godt. Det påvriker min hverdag langt mere end man skulle tro, men græssæsonen er stort set ovre nu og hurra for det. Nu skal der fandme ske noget den sidste tid, mens det er godt vejr og ingen græs i luften.

"Ferie"
Jeg har haft en slags ufrivillig "ferie" i denne måned, da jeg opsage min kontorplads per første august og først har min nye plads fra første september. Det viser sig, at min frygt omkring at skulle sidde derhjemme alene og spille poker blev til virkelighed. Min motivation går mod minus-uendelig og når spillet ikke rigtigt kører, bliver jeg hurtigt irriteret og stopper for dagen.

Som de fleste sikkert kender det, så begynder dagen at blive fyldt op af overspringshandlinger. Det er cool nok en kort periode, men lige pludselig gider man heller ikke engang dem længere. Dagene bliver fyldt med semi ligegyldige ting, jeg nemt kunne have klaret på et par timer, hvis det var lavet som målrettet arbejde. Jeg elsker at arbejde og jeg bliver meget hurtigt rastløs. Så en måned hvor der ikke sker noget, og jeg bare ikke kan finde motivationen, er super nedtur.

Hvad mangler der og hvad skal der til?
Jeg snakkede med at par af mine gamle pokerkollegaer, der også sidder alene nu, hvor den ene havde fået det til at fungere fantastisk med at spille hjemmefra og den anden havde reageret lige som mig selv. Ham der havde fundet ud af det, er simpelhen bare fantastisk til at motivere sig selv og han har en meget høj arbejdsmoral og diciplin. Hvor let det end er, at sige til mig selv at jeg bare skal gøre som ham, så kommer det ikke til at ske. Jeg er ikke ham og der er bare nogle andre ting, der motiverer mig. Det naturlige spørgsmål er: Hvilke mekanismer er i spil i forhold til min motivation?

Ved at se på situationer hvor jeg har fået gjort en masse, forventede jeg at finde et system. Det blev ret hurtigt klart, at de peioder hvor jeg får gjort mest af det "kedelige" arbejde, er i perioder hvor jeg også har gang i masser af andre ting. Lyder det bekendt? De fleste jeg har spurgt om det, kan nikke genkendende til det. Det der er fælles for samtlige situationer, hvor jeg virkelig får lavet noget, er at, jeg er stærkt motiveret indenfor bare en lille del, af de mange ting jeg har haft gang i samtidig.

Motivatorer
Step to er at finde ud af hvad det er der helt konkret motiverer mig. Det var en hård omgang men jeg kom frem til at de to primære komponenter er
1) nysgerrighed og
2) socialt behov.

Grundlæggende elsker jeg at arbejde med noget der er spændende, som jeg ikke har gennemskuet endnu. Det interessante er, at de ting jeg typisk finder meget spændende, er ting der ligger lige uden for min comfort zone. Det sjove er at deliberate practice ideen foreskriver, at man skal befinde sig lige uden for sin comfort zone for, at kunne forbedre og udvikle sig. Det er nok derfor jeg elsker at studere poker, men egenligt er relativt uinteresseret i at spille det.

Gennem at snakke med folk bearbejder jeg mine tanker og ideer. Det er derfor helt essentielt, at jeg har nogen at arbejde sammen med for at kunne fungere optimalt. Jeg diskuterer alt muligt med folk for selv at komme til at forstå ting bedre. Hvem ved, måske kommer dem jeg diskuterer med også til en bedre forståelse.

Slagplan
Sidste år besluttede jeg mig for at droppe backgammon og skak for at give plads til poker. Faktum er at det reelt ikke har givet mere plads, men bare mere tomrum. Derimod har det fjernet noget fra begge de motivatorer, jeg har. Med min nyfundne selverkendelse besluttede jeg mig for at tage skakken op igen. Jeg er ret dårlig til skak (rating 1543), så det er nemt at lære noget og se fremgang. Da jeg ikke ved meget om det, er det spændende at lære noget nyt og jeg kommer til at snakke med en del andre mennesker end dem jeg normalt omgås.

For ligesom at få noget struktur på min skaktræning har jeg fundet en langt dygtigere spiller, som hjælper mig med at få ideer på tidspunkter, hvor jeg ingen har og forklarer om generelle skakkoncepter, jeg ikke aner en dyt om.

Der er nu en lille smule skak proppet ind i min daglige rutine og jeg glæder mig til at kigge på det hver dag. Det har også resulteret i, at der er kommet gang i pokeren igen. Jeg får arbejdet med pokerteori og spillet en del mere end den sidste måned.

Hvem skulle have troet at motivationen lå gemt væk bag sofaen i form af et bræt med 64 felter. Skruen er sat i vandet og båden vender den rigtigt vej. Nu sejler jeg stille og roligt mod horizonten og ser frem til hvad der venter mig forude.

Hav en fortsat rigtig god sommer.

Skriv en kommentar
DrunkSon, tor, 23/08/2012 - 08:02

Ærgeligt at en smule græs kan ødelægge hele din sommer, men dejligt at du har fundet motivationen igen.

Du har også fuldstændig ret i, at jo mere travlt man har, jo mere når man.

Jeg kan godt følge dig i, at du skifter fokusområde, for du er jo en person, der gerne vil lære nyt, og du gi'r dig 100%, når noget nyt skal læres. Jeg håber dog ikke, at du dropper pokeren til fordel for Skak, Backgammon, Bridge, Atomfysik eller hvad det nu kunne være, for du har jo stadig en næsten uoverkommelig opgave med at lære mig at spille poker Wink

Held og lykke med det og med din nye plads.

kasperthiim, tor, 23/08/2012 - 10:07

Rigtig god blog, Peter.

Jeg kan nikke ja til flere af de ting, du nævner. Specielt "Dagene bliver fyldt med semi ligegyldige ting".

Jeg har ligeså svært ved at motiverer migselv som du har, men jeg forsøger at presse migselv til enten at se pokervideoer, lege med equity/ranges eller spille mere poker istedet for at spilde tiden på at se tv eller læse nyheder på nettet, selvom det ofte er til ingen nytte.

Jeg ved præcis hvordan du har det, så håber det løser sig for dig, held og lykke i fremtiden!

GeneralVux, tor, 23/08/2012 - 10:29

@DrunkSon

Der er ingen fare for at jeg dropper poker Smile

@kasperthiim

Den med at presse mig selv hårdt er på pause. Jeg kørte simpelthen sur i det. Har brug for positiv motivation og den skal helst komme indefra, så den er nemmere at holde fast i.

svennobassovitz, tor, 23/08/2012 - 21:45

Fedt med en blog efter længere tids stilstand med disse..... Ang topic har jeg oftest problemer med at finde tid til at spille pga af andre forpligtelser og aktivteter..... men har aldrig problemer med at have vilje og lyst til at nørde eller spille poker.

Forskel på hobby og pro i guess..... Gad vide hvor mange proer der rent faktisk stadig synes poker er et sjovt og udfordrende mindgame ?

GeneralVux, tor, 23/08/2012 - 22:01

@svenno

De fleste pros jeg kender synes alle spillet er sjovt. Dem der holdt op med at synes det stoppede. For mig kommer det meget i bølger. Et problem er at det ofte hænger lidt for tæt sammen med hvordan det rent faktisk går i spillet og det ville jeg gerne væk fra.