Ferien er slut

Så er min første ferie i 5 år slut, og jeg er tilbage på pinden. Efter en uge på Cypern med total afslapning uden computer og TV er jeg nu klar til at give den gas. Den lille pause har givet ny energi, og alle de gamle badbeats der blev ved med at dukke op i erindringerne, er fordampet som dug for solen.

Det hele flaskede sig således, at jeg havde muligheden for at møde Adax17 (eller Rune som han hedder) her i København. Vi snakkede lidt generelt og tog derefter den første coaching session. Det gik op for mig under sessionen, at jeg egenligt ikke havde fortalt om, hvad det er jeg mener at kunne tilbyde som coach.

Peter som pokerspiller
På nuværende tidspunkt vil jeg sige, at jeg er moderat vindende NL200 5-max spiller. Mine styrker ligger i at valuebette og udnytte at have en relativ bred calling range på alle streets uden at blive weak/passive. Mine svagheder ligger i, at jeg ikke forsøger at tage folk af hænder ofte nok, og at jeg ikke er specielt hurtigt til at justere mit spil til de enkelte modstanderes tendenser og gearskift.

Mit spil er funderet i solidt spil, og jeg er ikke ret tit out-of-line. Det gør det vanskeligt at have en speciel stor winrate imod mig, men det betyder også at jeg ikke selv sidder og knuser folk.

Peter som coach
Jeg har brugt meget tid på at undervise folk i backgammon, men har aldrig prøvet at undervise i poker. Derfor er dette projekt også meget spændende for mig. Min holdning til coaching er at træneren, ikke som sådan skal fortælle eleven præcis, hvad han skal gøre. Derimod er det trænerens opgave at lære eleven, hvordan han skal tænke poker og gribe arbejdet med spillet an. Den nærmeste sammenligning jeg kan finde, er til forholdet mellem studerende og vejleder under fx specialeskrivningen.

Derfor vil jeg forsøge at give Rune nogle værktøjer og generelle retningslinjer, der forhåbentligt vil sætte ham i stand til at tænke og spille poker som en vindende spiller.

Her er nogle af de ideer vi snakkede om:

  • Det er langt billigere, at folde end man tror. Vi kender det sikkert alle sammen. Vi har AQ og raiser pre. Vi misser floppet totalt og continuation better. Vi bliver raised og må folde. Fy for den. Men når vi ser nærmere på det, så mistede vi kun 8 big blinds. Set fra den anden side kan vores modstander have setminet og ramt. Der er ingen tvivl om at han sidder og tænker kun sølle 8 big blinds for sit set.
  • Vi better eller raiser stort set altid af en af to årsager. For value eller som bluff. Stikker vi ud for value, er det for at få dårligere hænder til at calle os. Stikker vi ud som bluff, er det for at få bedre hænder til at folde. Denne tankegang vil diktere utroligt mange beslutninger.
  • Vi vil vinde penge ved, at få value når vi har noget – ikke ved at bluffe folk af hænder. Det er efter min mening ret centralt, at vi ikke prøver at køre low limit NLHE over. Det vil formegenligt ikke lykkedes. Alt for tit vil vi blive kaldt af ringe hænder, hvilket betyder, at strategien er at gå efter value, når vi har ramt og slippe billigt væk, når vi ikke er bedst.
  • I mange tilfælde er det rigtige spil call. Det er ikke som mange sikkert har hørt utallige gange, at man skal være aggressiv og enten folde eller raise. Vi skal lære at identificere hvornår det er bedst at calle.

Det er nu Runes opgave, at tænke over disse ting når han spiller i den kommende periode. Det vil altså sige, at jeg ikke har fortalt ham, hvordan han rent faktisk skal implementere disse ideer. Det er Runes job og jeg er ikke i tvivl om, at han nok skal finde ud af det.

Næste skridt er at se på hvad Rune har fundet ud af og få rettet eventuelle fejl.