Du kender det sikkert

Dine venner ved bedst
Dine venner er altid så skide kloge. De ved altid, hvad der er bedst for dig. De ved altid, hvad du kan gøre for at forbedre dit liv. De ved faktisk lige præcist alt om alt – intet mindre. Sådan er mine venner også og sådan er jeg selv over for dem. Man vil dem jo det bedste, ikke?

Mange af mine venner er succesfulde pokerspillere, og de fleste har en masse gode råd til, hvordan jeg kan forbedre mit spil og min tilgang til poker, i et omfang der skulle gøre det muligt for mig at leve af det. De har alle sammen vist, at de har noget at have det i, eftersom de selv har levet af spillet i lang tid og sikkert vil fortsætte med at gøre det fremad.

Jeg får det tit som om, jeg sidder i midten af en rundkreds, hvor de alle sidder rundt om mig, og råber hvad jeg skal gøre. Kvaliteten af de enkelte råd bliver mast under kvantiteten. Det har ofte ledt til, at jeg ikke hører noget af det, desværre. Mit standard svar er, at jeg kommer til det når tid er, men i kraft af at jeg ikke ved, hvor jeg skal sætte den første fod, er det umuligt at få sat den anden.

Alvoren er pludselig rykket noget nærmere, og jeg har hvad der minder om tre måneder til at nå et stadie, hvor jeg mindst er i rivende udvikling og kun tjener lige under hvad jeg skal bruge. Bankrollen kan godt klare en kortere periode med modvind. Læs meget mere om det i min CoinFlip blog her.

'The Mental Game og Poker' af Jared Tendler
Sune har i lang tid gået og påstået at jeg pokerteknisk skulle knuse mine modstandere, men faktum er, at jeg over ret lang tid ikke har gjort det. Jeg bliver ved med at vinde så lidt, at det i praksis kun kan kaldes break even og det er altså medregnet bonus og rake back. Da han kender mig godt, bestilte han en bog om tilt til mig på nettet, da han vidste, at jeg aldrig selv ville få købt og bestilt den, selv om jeg påstod at jeg ville gøre det.

Pludselig så lå bogen i min postkasse, og så tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne læse den og halleluja! Der er ifølge bogen vildt mange former for tilt og den eneste form, jeg helt kan afskrive mig fra, er ragende monky tilt. Jeg stopper simpelthen med at spille, før jeg når dertil. Alle de andre former for tilt, havde jeg i større eller mindre grad. Bogen hedder The Mental Game of Poker og er skrevet af Jared Tendler. Han definerer tilt, som alt det der får dig til ikke at spille dit A-game, eller det der får dig til at bruge energi på andet, som du skulle have brugt i spillet i stedet.

Bogen er bygget op med en masse øvelser, man kan gøre og i dette tilfælde er 'kan' og 'skal' det samme. Formålet er, at få konkretiseret de problemer man har, som første skridt i processen at slippe af med dem. Jeg lavede dem alle, og selv om jeg tit tænkte, at jeg ikke behøvede at skrive det ned, gjorde jeg det alligevel. Det var nøglen. Når du selv har identificeret dine problemer, og de står på et stykke papir, og stirer dig lige op i fjæset, er du faktisk nået ret langt. Nu tilbyder bogen så en lang række måder at bearbejde de grundlæggende problemer for helt at fjerne dem. Der er bogen genial. Ideen er, at stort set alt tilt er irrationelt. Det er styret af følelser, man ikke ved hvordan man skal håndtere. Tendlers filosofi er, at man skal identificere de følelser, der resulterer i tilt og finde ud af om de er logiske. Er de ikke (hvilket de nærmest aldrig er) så argumenterer man logisk mod dem, og ved gentagende arbejde kan man fjerne den følelse eller i det mindste den negative del.

Et eksempel er, at de fleste rutinerede spillere er helt ligeglade med allin pre situationer med AA vs. KK, da der ikke er noget spil i hånden, og alle ville have gjort det samme. Det er bare spillet, og det udligner sig. De har derfor over tid forstået det logiske i, at den situation er nøjagtig ens med, at hånden i praksis aldrig var spillet. Den flyttede ingen equity. Lignende argumentation kan føres for stort set alle tænkelige tiltgrunde, og det ville jeg aldrig have troet på før, jeg gennemgik processen.

Det er lykkedes mig at fjerne stort set alle de problemer, jeg havde identificeret, og de få der er tilbage, er minimeret til en grad, hvor jeg er sikker på, at de er meget snart er væk. Jeg kunne skrive en halv bog om, hvad og hvordan det har påvirket min tilgang til poker, men det må vist blive en anden god gang.

Arbejdet med den mentale side af spillet er noget, man er nødt til at vedligeholde. Poker er i sin natur et sindssygt tiltende spil, og derfor vil det igen kravle ind under huden på alle, der ikke bliver ved med aktivt at bearbejde det.

Fortsat god sommer.

Skriv en kommentar
mmvpetersen, fre, 22/07/2011 - 22:44

Tillykke med bogen og de glæder som den har givet dig. Har selv dyrket The Poker Mindset som er en bog af samme skuffe og ja de hjælper og får en til at erkende at man ofte kan være en lille "Tilter".

Nu har vi jo´ alle hørt udtrykket "Op på hesten igen" efter man lige har tabt AA to gange i træk til Mr. Lucky Fluch Dude som ikke respektere any potodds og bare kalder for at fange det magiske kort. Og så er vi tilbage ved problemstillingen:

Et eksempel er, at de fleste rutinerede spillere er helt ligeglade med allin pre situationer med AA vs. KK, da der ikke er noget spil i hånden, og alle ville have gjort det samme. Det er bare spillet, og det udligner sig.

Ja rent teoretisk så burde man opnår over tid at få tildelt hænderne fornuftigt men her opstår bare 2 scenarier som ikke gør at det bare er op på hesten igen, eller sagt på en anden måde jo op på hesten igen men det er ikke sikkert at hesten vil blive bedre.

1.
Der er jo ingen historik hvilket vil sige at tabte AA hænder til luckboxes over 10.000 hænder ikke vil blive udjævnet over tid. Det expected loss kommer jo ikke tilbage som extra win i fremtiden. I fremtiden vil du nok vinde dine andele med AA men at samle det tabte ind er der jo ingen garenti for og hvem siger egentlig at du ikke også over de næste 10.000 hænder kan opleve samme situation.

Har vi ikke alle siddet med pokertracker og kigget på flopped set, skulle den ikke være ca. 1:8 efter 1000 spillede hænder siger den 1:11 efter 3000 1:12 efter 5000 1:9,5 efter 10.000 1:15,7 urealistik nej bestem ikke og mon jeg rammer en possitiv varians over de næste 10.000 som skal bringe avg back på rette spor 1:8

2.
Hvad nu hvis vi kombinere stack size i de vundne hænder ja så kan man jo nemt ramme statistisk at vinde mod shortstacks og tabe til bigstacks.

Lv en doubble burger sandwish af disse 2 situationer og du gør alt rigtig og bliver bombet tilbage til stenalderen.... Nå ja så tror jeg at jeg er ved at være tilbage ved emnet TILT Wink

Poker er ikke blevet nemmere og hvis man rammer dårlige situationer som de beskreve ja så vil de forskellige Tilt faktorer som beskrives i pokerbøgerne være af endnu størrer vigtighed at forstå rent mentalt for ikke at bukke under...

...Der er vel en årsag til at mange betegne Poker som et luck/tilfældighedsspil afterall. Spørgsmålet er bare hvad og hvor meget du kan påvirke de givne tilfældigheder ud fra skill for skill spiller helt sikkert en stor faktor.... Men uden lidt held og TILT kontrol kommer man nok ikke i hus med en fornuftig earning $/BB her i år 2011.

mmvpetersen, fre, 22/07/2011 - 22:45

The Poker Mindset kan anbefales nu hvor folk er igang med at undersøger de forskellige former for TILT