6-max cash -> HU SnG

Nu er der efterhånden gået noget tid som fuldtidspokerspiller. Der er visse ting, der er blevet meget klarere for mig og det har resulteret i en reevaluering af hele min situation som levebrødsspiller.

Jeg tog orlov fra cash game tilbage i slutningen af februar, da det var blevet klart for mig, at jeg aldrig ville få den volume ind, der skal til at kunne leve af at være midstakes grinder. Den anden løsning var at blive så god, at jeg kunne spille så højt, at fokus var vigtigere end volume. Problemet er, at det kræver så meget træning og bankroll at nå derop, at det var endnu mere umuligt.

Uheldigvis lå jeg i sengen med sygdom fra slutningen af februar til midten af april. Det tog hårdt på bankrollen. I den sengeliggende periode havde jeg god tid til at overveje mine muligheder.

Der kom et stakingprojekt i stand startende fra midten af april, hvor jeg skulle i gang med Heads-Up SnG. Her er nogle fordele og ulemper ved skiftet:

Ulemper:
Lære et helt nyt spil
Meget tiltinducerende spil
Hårdt at skulle sætte sig i respekt mod regs i starten
Bankroll krævende

Fordele:
Bedre fordeling af arbejde uden for spillet og i spillet
Høj intensitet over kortere strækninger
Kortere til det sted hvor fokus vinder over volumen
Unlimited coaching

Analyse af situationen
Ulemperne
Det er åbenlyst et problem, at jeg må i gang med et nyt spil. Der er virkelig stor forskel på 6-max cash game og HU SnG. Det faktum at jeg følte mig kørt fast i 6-max, var måske nok til en ny begyndelse, hvor jeg igen kunne finde glæden ved at lære og arbejde med spillet.

En af de vigtigste grunde til at jeg har holdt mig væk fra HU poker er, at jeg let kan blive tiltet. Tempoet i 6-max er langsomt nok til, at jeg kan nå at få det under kontrol og det føles sjældent nær så personligt, som det kan føles i HU. Gennem den staking deal jeg fik, blev variansen fjernet og en ordentlig del af tiltmomentet var dermed væk.

HU SnG fungerer ved, at der er ét bord i lobbyen. Den spiller der hoster det bord, er tvunget til at spille mod alle der sætter sig og man kan ikke stoppe spillet før den ene har vundet matchen. Det er fedt når man får en fisk i nettet, men ret ufedt når regs hele tiden vil spille. Valuen kommer ikke fra, at kunne vinde en smule over regs. Den kommer fra, at kunne hoste spil i lobbyen og fiskene kommer og sætter sig. Det er svært at vinde bare et par % over regs, hvor man mod en fair del af fiskene kan tage mellem 10-20%. Dette er alle regs klar over og derfor tillader de ikke, at en svag spiller har lobbyen. Det tog mig over 400 spil på $60 turbo niveauet, før jeg begyndte at få flere spil mod fisk end mod regs.

Der er meget stor varians i spillet og de swings jeg har haft allerede nu, er større end de største swings jeg nogensinde havde på halvandet år i cash game. Hvis man skal leve af poker, er det ikke altid en option at rykke ned når det går dårligt, da man så ikke har mulighed for at tjene den EV, der skal til for at leve. Derfor er en solid bankroll eller en staking deal et must.

Fordelene
Min kollega Saibot som spiller meget høje HU SnG, er af den overbevisning, at man skal bruge ca. lige så meget tid uden for spillet som siddende ved bordet. Der er mange ting at arbejde med og der er det super heldigt, at jeg elsker den del af arbejdet. Det falder mig meget naturligt, hvor mange andre synes det er kedeligt og derfor ikke får det gjort.

Da jeg personligt er meget dårlig til at holde fokus, er det helt perfekt at matcherne er relativt korte og meget intense, i den maks halve time sådan en varer. Det betyder at jeg i de fleste matcher spiller med 100% fokus og bruger mig selv helt op. Det virker rigtigt godt i den enkelte kamp, men er ret svært at gøre 20 gange om dagen.

Er man dygtig nok til at kunne holde lobbyen på $100-200 niveauet, er der en del penge at tjene selv uden den store volumen. Det er opmuntrende, da jeg pt kan holde $60 lobbyen og nogle gange $100 lobbyen (dog noget vanskeligere). Der er naturligvis stadig et stykke, men der er ikke nær så langt, som jeg havde i cash game.

Den staking deal jeg er indgået i, er det med coaching på siden. Der er unlimited coaching så længe dealen kører. Det har jeg benyttet mig flittigt af og der går ikke 14 dage uden, at jeg synes det var helt gak, hvad jeg foretog mig 14 dage tidligere. Jeg håber det fortsætter sådan et stykke tid endnu Smile

Fremtiden
Projektet har kørt effektivt i 7 uger nu og visse ting er blevet klarere for mig. I slutningen af maj forsøgte jeg en håndfuld gange at spille med lidt mindre fokus i den enkelte match og så presse volumen. Det resulterede i blodrøde tal på nær i en enkelt session. Jeg undrede mig meget over hvorfor jeg spiller så meget bedre, når jeg er fokuseret, end når jeg går på autopilot. Svaret er nok mere lige til end som så.

Lad os tage det at lære matematik som eksempel. Man forstår teorien, men har svært ved at løse opgaver med det. Hele det arbejde der ligger i at løse opgaver så man har fået bearbejdet teorien nok til, at kunne gøre det i søvne, får jeg ikke gjort. I poker får jeg simpelthen ikke spillet nok til, at det kommer ind på rygraden, men i en analysesituation eller under et spil med høj fokus, kan jeg godt finde det frem. Det kræver sygt meget energi at arbejde sådan. Alt alt for meget energi.

Derfor prøvede jeg at spille en match af gangen, spredt jævnt ud over hele dagen, for på den måde ikke at løbe tør for energi. Det gik rigtigt godt og min gennemsnitlige fokus steg voldsomt. Alligevel kunne jeg ikke få min volume højt nok op, men en forbedring var det da.

I juni måned kommer jeg til at arbejde med to ting. Den ene er at teste en ide hver dag. Det kunne være fx ikke at kigge i HEM overhoved eller at spille matcher i sets af to samtidig eller lignende. Den anden ting ligger i at få flyttet, noget af den viden jeg har over på rygmarven. Det kræver et mere specifikt arbejde med nogle ting uden for spillet. Målet må være bare at få flyttet nogle få ting. Jeg håber, at den energi jeg kan få frigivet gennem flere kvalitets rygmarvsbeslutninger, vil kunne bruges til at øge volumen.

Skriv en kommentar
Halvorsen, fre, 01/06/2012 - 23:18

Nice blog Peter. God læsning, ty!

svennobassovitz, lør, 02/06/2012 - 09:25

Super blog , med spændende emner ! Jeg er selv ret interesseret i hvad der kan gøres for at holde fokus, da jeg ligesom dig synes jeg spiller udmærket og kompetent når jeg er sulten og fokuseret..... men alt alt for ofte går jeg i droid-mode efter 10-15 minutter, spiller robotpoker på autopilot og surfer TXP og andre ting på siden imens jeg klikker knapper.

Interresant emne og godt at høre du har fundet noget der virker.....

DrunkSon, lør, 02/06/2012 - 09:35

Rigtig god blog.

Som du ved, så spiller jeg selv lidt HU SnG iøjeblikket, og jeg har bemærket, at jeg spiller meget mere konsentreret. Der er ingen TXP surf eller lign. imens, da man konsentrerer sig om sin modstander.

Når jeg spiller cash mangler der noget af konsentrationen, og istedet bruges HUD'en noget mere. Til HU SnG har jeg slet ikke sat HUD'en op.

Glæder mig til at høre mere om projektet.

LuckyDude, man, 25/06/2012 - 12:40

Hvordan er udviklingen i spillet gået gennem Juni ?