Min start på seriøs poker

I slutningen af 2011, bestemt mig for at jeg vil begynde med at spille seriøs poker! Det indebar for mig BRM, regnskab, og generelt faste retningslinjer for mit spil. Siden marts 2011 hvor jeg begyndte med online poker, havde jeg bare spillet lidt cashgame, tours og SNGs på skiftende limit. Jeg har hele tiden forsøgt at blive en bedre spiller, men jeg har aldrig opsat nogle rammer for mit spil, så det var en smule målbart om jeg var blevet bedre eller kunne slå spillet. Derfor besluttede jeg mig for at gå i gang fra 1/1-2012, ja hvilket tidspunkt er mere oplagt, at starte på noget nyt?

Jeg har aldrig haft særlig stor succes med cashgame, og det har heller ikke tiltalt mig særlig meget. Jeg ved ikke hvorfor, men det var helt sikkert udelukket. Jeg har altid godt kunne lide at spille tours, men jeg syntes ikke at min rulle var til det. I stedet bestemte jeg mig for at spille SNGs, hvor jeg villle sætte en rulle af til det og spille på et fast site. Jeg havde lidt dollars til at stå på Pokerstars, og jeg bestemte derfor at jeg ville bruge dem til at spille lidt hygge tours.

Jeg har før spillet på Ongame netværket (Bet24), og har godt kunne lide at spille deres 10 og 30 mands SNGs. Derfor bestemte jeg mig for at starte på Betsafe, sådan at jeg kunne få en velkomstbonus og for at blive koblet op gennem TXP (selvfølgelig). Jeg har før spillet turbo SNGs, men jeg synes ikke jeg havde nok rulle til den større varians, der følger med at spille turbo. Derfor bestemte jeg mig for at spille regulære SNGs, selvom det tager noget længere tid (mellem 0-65 minutter for 10 mands). 30 mands ville også kræve en større rulle, og derfor blev det 10 mands valget faldt på.  

Jeg satte følgende mål og retningslinjer op for projektet:

Retningslinjer:

Løbetid: 4 måneder 1. januar til 1. Maj
Site: Betsafe
Variant: NL
Type: SNG (10 mands – regulær)
Bankroll: 100 $
Start limit: 3,3 $

Oprykning/nedrykning (limit):

  • Limit nedrykning fra 3,3 til 1,2 ved rulle på 48$ eller mindre.
  • Limit oprykning fra 3,3 til 5,5 ved rulle på 220$ eller mere.
  • Limit nedrykning fra 5,5 til 3,3 ved rulle på 132$ eller mindre.
  • Limit oprykning fra 5,5 til 11 ved rulle på 440$ eller mere.
  • Limit nedrykning fra 11 til 5,5 ved rulle på 220$ eller mindre.

Hovedmål:

  • Være vindende på 5,5 $ niveau d. 1. maj. ROI på min. 10 %.
  • Øge volumen (spille 6 borde ad gangen).
  • Spille min. 800 SNGs i perioden. Gerne 1000. Godt 1400. Fremragende 2000.

Delmål:

  • Være vindende på 3,3 $ niveau d. 1 marts. ROI på min. 10 % (hvis dette nås, rykkes der op til 5,5 limit).
  • Spille min. 200 SNGs pr. måned. Gerne 250. Godt 350. Fremragende 500.

Grunden til at jeg slutter projektet efter 4 måneder, er at jeg har afsluttende eksamener på HHX i maj og juni og derfor vil have fuld fokus på det.

Jeg poster det foreløbige resultatet senere, men først vil jeg gerne høre om I har nogle kommentarer eller spørgsmål til projektet eller andet. Tager gerne imod på positiv, såvel som kritisk feedback.

Skriv en kommentar
svennobassovitz, tir, 17/01/2012 - 14:29

Fin BRM og kan du overholde den er det et godt udgangspunkt.

Har du en strategi til SNGs... en Gameplan... En bog du vil støtte dig til...Træningssite..... ?

Eller ved du bare at du er vindende på niveauet ?

Ellers kan selv den bedste BRM-plan jo ikke redde dig Wink

GL, du giver dig selv en god start, især hvis du også har en god gameplan for 10 mands sng.

Mathew93, tir, 17/01/2012 - 15:01

Tak for dit svar!

Jeg har læst The Theory of Poker af David Sklansky, for et stykke tid siden og har den grundlæggende forståelse for poker på plads. Nu er jeg igang med at læse Dan Haringtons bøger omkring turneringsspil. Da tidlige og mellem levels i SNGs og MTTs ligner hinanden meget, syntes jeg det er et meget godt at læse alligevel, selvom det er en MTT bog og jeg er igang med et SNG projekt. Jeg har også studeret artikler omkring SNGs her på TXP og så Pokerstars skole "Intelli Poker", de har også et udemærket SNG afsnit. Jeg har ikke et træningssite, som jeg støtter mig til.

Om jeg ved jeg kan slå spillet på det niveau? Jeg ved at jeg aldrig har tabt ret meget på SNGs 10 mands og dog lidt på 30 mands (manglende BRM har nok været problemet ang. 30 mands). Derfor har jeg en formodning om, at jeg kan slå spillet på de lave limits. Istedet har jeg tabt på cash og lidt på tours.

kasperthiim, tir, 17/01/2012 - 15:14

SNG's handler udelukkende om ICM.
Hvis
du er bekendt med det, burde du ikke ende helt galt i byen Smile

Mathew93, tir, 17/01/2012 - 15:27

@ Kasperthiim

Ikke umiddelbart, hvad betyder ICM og hvad går det ud på? Smile

GeneralVux, tir, 17/01/2012 - 15:31

Lyder spændende. Held og lykke med det.

kasperthiim, tir, 17/01/2012 - 15:37

Det står for 'Independant Chip Model'
Du
kan læse lidt om det her http://www.super-turbo-poker-tips.com/sng-icm.html

Ellers kan du bare søge "SNG ICM" google Smile

andrewdk, tir, 17/01/2012 - 16:02

Held og lykke med projektet.
Ser frem til en status, så vi kan høre hvordan det så går dig.

svennobassovitz, tir, 17/01/2012 - 16:51

Udelukkende icm ? Arhhhhh det er nu liiiiiiiiiige at stramme den synes jeg, der e ralligevel ting ICM ikke tager højde for....men en stor del af boble og slutspil handler om ICM, så hvis man er hjemme her er man godt inde.

Mathew93, tir, 17/01/2012 - 17:18

@ Kasperthiim - Jeg kan nikke genkendende til store dele af teorien, uden at kende til begrebet.

@ Andrew og Peter - Tak for det - det kommer nok imorgen Wink

kasperthiim, tir, 17/01/2012 - 19:41

Hvad vist jeg bruger ordet "Stortset" fremfor "udelukkende" - Passer det bedre? Smile

Det er på boblen og ICM man tjener fleste penge, hvis man har bare nogenlunde styr på det.

tigerfinn, tir, 17/01/2012 - 21:03

Det ser meget lovende ud.

Glæder mig til at følge dig 8)

Sir Hardtrance, tir, 17/01/2012 - 22:24

Læg godt mærke til der står "SUPER-TURBO-POKER" i KT's råd, så jeg formoder der er tale om sådanne SnGs. Så med mindre du spiller super-turbo (3 min blinds?) tror jeg ikke rigtig du ka bruge det råd til så meget. Efter at ha' læst det, så virker det osse lidt som "skub-eller-fold"...

Iøvrigt: Held og lykke med projektet, det ser rigtig fornuftigt ud.

Mathew93, tir, 17/01/2012 - 23:13

@ Tigerfinn - Tak for det

@ Hardtrance - Tak for det, men tror du er på afveje her Smile. ICM konceptet er det samme i alle typer af SNGs, men selvfølgelig skubber du løsere i turbo og især i super turbo SNGs.

Sir Hardtrance, tir, 17/01/2012 - 23:24

Det er jeg sikkert. Jeg er jo osse en certificeret Donk....

Mathew93, ons, 18/01/2012 - 17:26

Status d. 18. januar

Jeg har spillet 117 SNGs på 3,30$ limit, og jeg er faktisk rigtig godt tilfreds indtil videre. Jeg er især rigtig glad for min ITM på over 40%. Min ROI ser også pæn ud. Det eneste jeg ikke er helt tilfreds med, er at jeg har har fået for lidt 1. pladser. Især de første 10-12 dage var ringe, jeg havde kun to 1. pladser, for den periode og rigtig mange 2. pladser. Grunden til at jeg havde svært ved at vinde HU, tror jeg skyldtes dårlig timing mht. mine skub, og derudover justering af min betsizing og så være bedre til at tage dirigent stokken. Derudover syntes jeg også, at jeg var ramt af dårlig varians HU.

Så alt i alt er jeg rigtig godt tilfreds, og rullen er nu 151,90$ fra et udgangspunkt på 100$. Cash

I må meget gerne kommentere! Smile

Ender, ons, 18/01/2012 - 21:31

Super start må man sige. WP
Håber det fortsætter.

DrunkSon, tor, 19/01/2012 - 11:02

Det ser rigtig godt ud, fortsæt endelig den vej.

Jeg er selv gået over til at spille 10-handed SnG'er, så til sammenligning kan du se mine resultater. Jeg spiller 5-6$ SnG.

Jeg kan også klage over for få 1. pladser, og synes selv, at jeg har tabt alt for mange flips, efter at jeg er kommet ITM. Måske jeg skal være bedre til at vente på det rigtige spot, men så er jeg bange for, at jeg ender i samme situation som dig, med for mange 2. pladser.

Mathew93, tor, 19/01/2012 - 15:27

@ DrunkSon. Tak for det - Det ser da også godt ud dit SNG spil og især med din ITM%. Det kunne godt se ud til at du har lidt spil der skal tilpasses ITM, ligesom jeg selv. Kommer du til at skubbe får løst 3-vejs og dermed enten ryger ud som nr. 3 eller kommer ind med en lille stak HU?

DrunkSon, tor, 19/01/2012 - 23:31

Når jeg er ITM har jeg det nok lidt sådan, at det er alt eller intet, og skubber måske lidt løst. Generelt skubber jeg alle par, Ax og suited broadways. Det afhænger selvfølgelig af villains, stack sizes osv.

Idag gik det så noget bedre Wink

Spillede 6 SnG's. 3 1. pladser, en 3. plads, en 4. plads og en 7. plads.

ROI 157,4% og ITM på 66,7% Cash