82 timers poker på 11 dage

Kalender billede

Jeg har nu spillet en masse online poker. Det er blevet til 60 timers PLO200 og 22 timer PLO150 på de sidste 11 dage.

Det er gået fortrinligt med at blive et gladere menneske med en sund tilgang til pokeren. Jeg har ikke gået i seng sur en eneste gang. Jeg har ikke vågnet op en eneste gang og tænkt ”åh nej, jeg skal spille idag”. For at forstå denne blog skal I læse min tidligere blog: Poker som videnskab

For at udvikle mig i stadier og ikke drukne i opgaver, har jeg sat meget simple regler op for mit første stadie af mit spil:

 

Min PLO strategi : Trin 1

Øvelse: Starthænder skal sidde i baghovedet, så jeg kan spille uden at tænke over om hånden er god nok. Skal dertil fokusere på følgende aspekter:

 1. Pot Controle vs. Pot building
 2. Position
 3. Tage initiativ
 4. Fold til modstand

 

Min dagligdag som poker pro

 1. Spiser 3 sunde /delvist sunde og solide måltider om dagen, så jeg bliver mæt og dermed spiller koncentreret.
 2. Nattesøvn og power-naps inden jeg spiller.
 3. En times undervisning hver dag. Det kan være at se en træningsvideo, læse i en bog, analysere hænder, skrive en blog, bearbejde mine noter osv.
 4. Spiller som regel 6-8 timer om aftenen/natten. Af og til bliver det også til kortere sessioner om dagen mellem frokost og aftensmad. Det afhænger ofte af, hvor frisk jeg er.
 5. Efter hver session skriver jeg dagbog.

 

Erik Smith’s dagbog

Er markant anderledes end Anne Frank’s, men mere relevant for mig. Uden denne dagbog ville jeg forglemme og fornægte de dårlige elementer i mit spil og ikke forbedre mig hurtigt nok til at overleve.

Opsummering på denne periode af min dagbog:

 1. Skal sætte hero-call faktoeren meget ned, men mindre jeg har et rigtigt godt read. Det sker.
 2. Skal undgå at bygge pots OOP indtil jeg bliver dygtigere.
 3. Det er godt at angribe og være aggressiv på tørre boards OOP og ellers kun i position med træk til nuts eller AIR jeg nemt kan folde til modstand. Byg ikke pots op der giver svære beslutninger på senere streets med semi gode hænder uden re-draws.
 4. Skal undlade at spille mod spillere der udspiller mig. Luk bordet ned. Du skal ikke være for stolt.
 5. Skal stoppe med at tjekke mails, skype, facebook osv når jeg spiller. STRENGT FORBUDT!
 6. Start med to borde og øg derefter til fire og så igen seks, hvis der er aktion nok

 

Håber i kan bruge det til noget.

 

God Vind!
Erik

Skriv en kommentar
BECKSBEERDK, lør, 06/08/2011 - 13:40

Ellers nogle gode ting du skriver, men er ikke den store cash spiller. (er nu møj glad ved PLO)

Dog kan jeg nemt se mig selv her >

Skal stoppe med at tjekke mails, skype, facebook osv når jeg spiller. STRENGT FORBUDT!

Svær dum vane man har fået sig... Og har svært ved at smide den fra mig dig jeg let kan komme til at kede mig he he..

men fortsæt da endelig med dine blogs herinde..

BECKS

Istappen, lør, 06/08/2011 - 23:48

"Skal undlade at spille mod spillere der udspiller mig. Luk bordet ned. Du skal ikke være for stolt."

Det er netop et af mine problemer, som jeg dog er blevet meget bedre til at tackle. Det gik egentlig først for alvor op for mig da jeg læste The Poker Mindset for et år eller to siden, at jeg havde en mani med at skulle forsøge at udspille spillere, jeg følte udspillede mig.

Fra The Poker Mindset:

"Sometimes you will be tempted to make plays that look good even if they have little chance of working. For example, you might try a raise on the river as a bluff or a check-raise on the flop with a weak hand. That is not to say that these plays don't have their place, but you should only make them for the right reasons. Your ego is interfering with your decisions if you are making crazy plays that only work once in a blue moon so that you can slam your cards down and say 'Gotcha!'"

Selv om jeg mener det er vigtigt også at spille mod dygtige modstandere, for at lære og udvikle sig, så skal man selvfølgelig ikke lade sit ego spille for sig. Det havde jeg en tendens til at gøre meget før i tiden, men nu udøver jeg bedre table selection, hvis jeg kan se en af mine onde ånder sidder ved et bord jeg skal til at bænke mig ved. Sidder der dog en gigantisk fisk ved bordet, sætter jeg mig alligevel, og prøver så at undgå at spille store pots med non-nuts hænder mod spilleren, som konstant giver mig lussinger.

Du taler nok ikke om at ændre på dit spil, for at forsøge at ramme ham, men bare at dit A-game ikke er godt nok. Det er vel også noget de fleste kan nikke genkendene til. Jeg kan i hvert fald. Det handler nok mest om, at jeg ikke har lyst til at forlade et bord med færre penge end jeg satte mig med. Smed jeg et oplæg til en fyr, vil jeg gerne lige vinde det tilbage - også selv om jeg godt ved, at det kræver jeg rammer et klassisk setup i min favør, eller at jeg kommer skidt ind og suger ham ud. Katastrofalt for min win rate. Man skal selvfølgelig bare flytte sig, når man føler man bliver udspillet.

Igen fra The Poker Mindset:

"Remember when we mentioned earlier that it is a bad idea to try to "get even" when you are stuck in a session? One of the reasons you might try to do this is because of ego. Nothing hurts a player's ego like leaving a game with less money than he sat down with. It can seem like an admission that the game has beaten him, and that he would have been better off not playing. In a live game especially, it can be a bad feeling to have to stand up in front of the other eight or nine players, shove what remains of your stack into a rack, and leave — an admission of defeat of sorts."

Der er dog forskel på, at tabe to buyins til en gigantisk donk, og så flytte sig fordi man er nede. Har man en edge, skal man selvfølgelig ikke flytte sig. Det er ok at forsøge at vinde sine penge tilbage, hvis det er fordi villain er "helt væk" - og ikke fordi dit ego spiller en rolle. Her er tricket at være i stand til at bedømme, om villain ER helt væk, eller om det er fordi han sidder med dine penge. Smile

ErikSmith, søn, 07/08/2011 - 14:02

@Beck

Tak for din kommentar. Rart at se der er nogen der læser med herinde.

@Thomas

Tak for dine gode kommentarer.

Jeg tænker ikke alene på at blive udspillet, men da der tages rake og poker har en høj varians, er det vigtigt at forstå at alle borde ikke er profitable. Jeg vil adskille dem i to

 • At blive udspillet og dermed spille dårligt der fører til frustration og endnu dårligere beslutninger
 • At sidde ved at knastørt bord med gode regs, hvor eneste spiller med +EV er poker roomet. Man blive ikke rig på at sidde og bygge penge frem og tilbage i timevis.

Jeg går aldrig fra en donk om han så sidder med 5 af mine buy-ins. Det er ret nemt at se om hans linje er helt væk og han er heldig eller om det er mig der spiller dårlig og donerer i vrede.

Ender, søn, 07/08/2011 - 19:59

Glimrende blog og jeg ser frem til at læse mere om dit projekt med PLO cashgame.

Jeg er selv begyndt på at spille PLO cash og læser derfor din fif og råd med stor fornøjelse og det er altid godt med en reminder om at position er super vigtigt i PLO og at man ofte bør folde til modstand.

Jeg spiller et noget lavere limit og har haft nogle opture og nedture. Sidste måned startede super, men det vendte og var nede at vende for derefter at komme tilbage på rette spor. I denne måned har jeg desværre brudt mine egne regler og dels spillet for lange sessioner og spillet for mange borde og nok også for loose til tider.
2 PLO borde er vist optimalt for mig pt og så er det godt med en reminde om position og at man nok ikke skal spille mere 25% af sine hænder som du skrev i en tråd om PLO stats.

Jeg ser frem til din næste blog om PLO.

bjorna1980, man, 08/08/2011 - 16:12

Det er sgu en del timer du får logget her.

Jeg synes dog det ret godt viser hvor meget arbejde der skal til for at ernære sig ved pokeren på smallstakes/medium stakes. Samtidig synes jeg det er freragende hvis du yderligere formår at smide 1 times pokertræning ind hver dag. Nu fortæller du intet om din winrate, men kan du holde disciplinen er jeg sikker på det nok skal blive godt.

@Thomas: "Selv om jeg mener det er vigtigt også at spille mod dygtige modstandere, for at lære og udvikle sig..."

Ligemeget hvor godt du tableselecter, skal du nok ramle ind i kompetente modstandere (medmindre man spiller HU). Men det
ved du helt sikkert i forvejen.

Istappen, man, 08/08/2011 - 12:56

@Bjorna

Enig, nu om dage er det jo et super bord, hvis der sidder en fisk, en semi fisk og 3 solide regs på et 6-max bord.

ErikSmith, fre, 19/08/2011 - 12:24

Tak for kommentarerne folkens. Det fedt at se.

@Bjorn

Vedr min win-rate så har jeg valgt ikke at poste den endnu, før jeg har spillet flere hænder og dermed har bedre statistisk grundlag for at poste