December projekt med Frk SnG

Inspireret af DrunkSon, Andrew, Svenno’s SnG staking projekt med Sune, KasperThiim og at der har været en del SnG snak på forummet besluttede jeg mig for at prøve at kører et SnG projekt i december på stars.

Modsat DrunkSon gik dette projekt i december over alt forventning, jeg ved ikke hvad jeg har gjort rigtigt, men jeg bliver jo nok nødt til at gentage projektet i Januar og se om jeg bare var exceptionel heldig i december eller om jeg rent faktisk kan spille SnGs. Smile

Jeg havde som forberedelse til SnG projektet valgt at investere lidt $$$ i programmet Tournament Indicator  (TI) som iflg RockOgRul skulle være et godt hjælpeprogram til turneringer og SnGs, der var lige til at gå til.
Jeg har ikke den store erfaring med hjælpeprogrammer, men med Stars virker TI super godt og HUD’en viser som default hvor mange procent af hænderne de enkelt spillere spiller (VPIP) og hvor ofte de raiser pre(PFR).

Man kan naturligvis også få info om andre ting så som M-Zone, C-bet, Steal %, mm.

Efter 20 hænder vises et ikon for de enkelte spiller afhængigt af hvilken kategori deres spil ligger i.

I forbindelse med SnG projektet synes jeg programmets kategorisering var super god at brug og jeg gjorde det til en vane at lave en note om spillernes kategorier på level 3. Ofte bare en farve note i form af grøn til Tight Aggresive og dygtige SnG spillere, og gul til løse og dårlige spillere og ofte med en uddybende note om de var gamblere, LAGs eller calling stations eller totalt loose donks.

Hvad kan man så bruge TI informationerne til må være den nysgerrige læsers først spørgsmål?

Jeg startede typisk 4-6 9 mands SnG borde op simultant og det siger sig selv at man ikke kan holde styre på hvordan folk spiller på så mange borde uden et hjælpeværktøj som TI.

 I level 3-5 synes jeg ofte man kan bruge TI informationerne til at foretage en hurtig vurdering af om man i uåbnede potter kan stjæle fra CO, Knappen og SB. Hvis personerne i positionerne efter er meget Tighte og de stadig har en fornuftig stak i forhold til blinds er det min erfaring, at man meget ofte kan stjæle fra dem med mindre raises. Hvis deres staks derimod er ved at være under 10BB, så bør man enten skubbe ind over dem eller folde, for ellers risikerer man at de skubber ind over ens lille raise med Ax og dårligere også bliver man jo ofte nødt til at folde steal hænderne.

Har personer med en VPIP på 35+ har limpet potten, kan man med fordel raise med gode hænder for at isolerer og kalde med små par og høje kort i position for at setmine og lignende.

Jeg raiser ofte uåbnede potters med høje kort samt små par i position til ca 2,5-3BB og hvis så SB eller BB med en fornuftig stack og en VPIP på under 10 skubber ind over eller raiser stort, så ved man bare at man er bagud og kan let folde.

Jeg bruger også TI til at holde lidt øje med mit eget spil, for jeg kan til tider have tildens til at blive for løs og man kommer altså ofte længst i disse 9 mands turbo SnGs, hvis man ikke spiller over 20% af hænderne i de først 5 levels. Min svinger mellem 10-35% og det afhænger naturligvis af hænder og bordet.

Jeg kan se databasen for pokerstars at jeg i december skulle have spillet 8030 turneringshænder og jeg har følgende stats:

VPIP = 28
PFR = 20
3Bet/F = 7|33
Steal/F = 54|70
AF = 2,87
CBet/F = 71|55
WSD/W = 52|52

Jeg har desværre ingen ide om disse stats er gode i forhold til turneringsspil og de dækker desværre ikke kun mit SnG spil, men som det afsluttende kan ses på min stats for hvordan det er gået i de forskellige SnG typer og niveauer, så har jeg ikke spillet helt skidt.

 

9 Max Turbo 3,5$

Antal SnGer

Udgifter

Præmier

Overskud

ITM

ROI

 

50

175

199,1

24,1

0,4

0,12

9 Max Turbo 7$

Antal SnGer

Udgifter

Præmier

Overskud

ITM

ROI

 

60

420

481,86

61,86

0,37

0,12

6 Max Hyper 3,5$

Antal SnGer

Udgifter

Præmier

Overskud

ITM

ROI

 

2

7

0

-7

0

-1

6 Max Hyper 7$

Antal SnGer

Udgifter

Præmier

Overskud

ITM

ROI

 

22

154

199,29

45,29

0,54

0,22

9 Max Turbo 15$

Antal SnGer

Udgifter

Præmier

Overskud

ITM

ROI

 

1

15

0

-15

0

-1

18 per 6 Max T & alm 7$

Antal SnGer

Udgifter

Præmier

Overskud

ITM

ROI

 

12

84

57,34

-26,66

0,17

-0,46

27per 9 Max alm 7$

Antal SnGer

Udgifter

Præmier

Overskud

ITM%

ROI%

 

18

126

294,33

168,33

0,39

0,57

 

 

TOTAL

Antal SnGer

Buy-in

Præmier

Overskud

ITM

ROI

165

981$

1231$

250$

 

0,20

 

Konklussionen på disse stats må være, at jeg nok burde holde mig til Hyper turbos 6 MAX til 7$ og 27 personers alm til 7$, men en ITM på knap 40% og en ROI på over 50% kan jo umuligt holdes for 27 persons SnGs over en lidt større sampel.

Statsne for 9 Max Turbo til 7$ kunne også have været pænere, hvis ikke jeg var blevet ramt af et downsving i de sidste 8 hvor det blot blev til 2 stk 3 pladser.

Alt i alt kan man dog vidst kun være tilfreds med SnG projektet i december.

I Januar er målet 150 stk SnGs til 7$ og ROI på 10%+ og I denne måned skal overskudet ikke smides på turneringer og kvals. Wink

Skriv en kommentar
andrewdk, ons, 04/01/2012 - 10:56

Det kunne være jeg skulle få kigget nærmere på TI
Synes dog mit SNG-spil kører fint, så er altid nervøs for om sådanne programmer ødelægger en god rytme Smile

Jeg tror i øvrigt ikke din december måned skyldes held.
Du plejer ikke at være bange for at spille end-game, og det betyder en del i SNGer at man ikke sidder og fedtspiller den når pengene nærmer sig.
Så går det oftest galt.

Sonne10S, ons, 04/01/2012 - 12:55

Hey Ender,

Hvad har rammerne været for at komme igennem de 165 SNG's du har spillet? Har du spillet i sessioner på tid eller på antal? Har du spillet efter BRM? og hvad var din startrulle?

Er selv igang med SNG projekt på Bet24 og synes jo det er et rigtig flot resultat.

DrunkSon, ons, 04/01/2012 - 16:23

Dejlig interessant blog. Glæder mig til at høre, hvordan januar måned går.

Hvad er grunden til, at du spiller Turbo og Hyper SnG's?

Ender, tor, 05/01/2012 - 02:17

@Sonne
Jeg mener jeg havde ca 18$ på Stars kontoen, så den 28 Nov startede jeg selvfølgelig med 4 stk 3,5$ turbo 9 Max SnGs. Jeg lukkede ned da jeg havde spillet 3 runder af 4 stk. og havde lavet et oveskud på 26$ på de 12 Sngs. 3 stk 1 pladser og 3 stk 2 pladser af 12 mulige. Smile

Dagen efter spillede jeg 6 stk med 15$ i overskud, og valgte derfor at hoppe op på 7$ og tage en runde med 4 stk hvilket også gav et overskud.
Herefter har jeg skiftet meget mellem i de 2 buy-in levels og forskellige former for SnGs. Jeg har helt sikkert været ramt af et par heaters undervejs. HAr desuden haft et par downsvings, hvor jeg ved at et par af dem har skyldes at jeg eksperimenterede med at spille mere end 4 borde adgang. Det er desværre ikke nogen god ide.
Prøvede også dette eksperiment i går med 9 borde og det var en rigtig skidt ide. Sad

De aftener jeg har tid spiller jeg typisk 1-3 runder, hvor jeg starter 4 borde op og køre dem færdig og starter så forfra med 4 nye.

@Drunkson
Jeg spiller Turbo og Hyper, da de tager kortere tid og som Svenno har nævnt kan man derved få lidt større volumen på.
Synes dog struktur i både turbos og Hyper er glimrende på Stars. turbo svarer vist til alm hastighed på andre sites.

Januar måned har fået en forfærdelig start. Jeg er allerede nu sikker på at jeg ikke kommer i nærheden af sidste måneds heater. Sad
er lige blevet færdig med en forfærdelig session af turbos. Ca 12 stk og kun 2 stk 3 pladser kunne det blive til. Det gjorde avs på rullen. Spillede virkelig skidt i halvdelen og kørte heller ikke super godt i den anden halvdel.

Jeg er næsten 100$ i hulet efter de først 33 stk i denne måned, men det vender nok. Smile

DrunkSon, tor, 05/01/2012 - 09:32

Det er egentlig lidt "sjovt" med januar måned.

Det ser ud til, at du oplever det samme, som jeg gjorde. Først en måned, hvad det går rigtig godt, og man tror, at det bare er vejen frem, og man kan klare det hele. Men så vender det.

Er det tilfældigt? Er softwaren rigged? Wink Spiller vi på en anden måde, når det bli'r rutine?

Jeg har bemærket, at efter jeg har holdt en pause med cash games, så går det bedre igen. Men det er måske også kun indtil det bli'r "rutine" igen.

Jeg håber, du får vendt kurven, men er spændt på at høre om det.

Sonne10S, tor, 05/01/2012 - 09:57

Tak for info Ender, det lyder som en god måde at gøre runder med en 3-4 styks af gangen og lukke dem ned og starte forfra. Jeg har også problemer med mere end 4 borde og tror det er klogest at jeg holder mig til 3 for sikre det mest optimale resultat.