PLO - Fra hval til rensemaski​ne - del 2

PLO - Fra hval til rensemaski​ne - del 2

3 måneder har jeg brugt på at spille PLO på den hårde måde. 3 måneder hvor jeg spillede i blinde. 3 måneder uden teori. 3 måneder med tab.

Men det er slut nu!

Sådan sluttede min sidste PLO blog.
 

Den næste tid

De næste 3 måneder skulle bruges på teori læsning (ved siden af spillet selvfølgelig), og de sidste 6 måneder af året skulle/skal så bruges på at rense af.

Der er nu gået 2 af de 3 måneder, og jeg er ved at være klar til den sidste og sjove del.

Eller...

Jeg må hellere fortælle lidt om de 2 måneder, der er gået.

Det hårde arbejde

Jeg har fundet noget god teori på nettet. PLO from scratch. Det er 14 gode artikler, hvor man får en god indføring i PLO, og fortsætter med den mere avancerede del.

De første artikler var rigtig gode, og jeg føler selv, at jeg lærte en del.

Hver gang jeg havde afsluttet et kapitel, skulle det prøves af i praksis, og det gik meget godt. Jeg kunne nu spille rigtig mange hænder uden at tabe det store. Dog vandt jeg heller ikke det store, men kurven vendte, og det gik fremad.

Desværre skete der hver gang det, at lige når jeg troede, at jeg havde styr på det, så kom jeg all-in nogle gange, og tabte hver gang. Som regel havde jeg bedste hånd, når vi kom all-in, men på river var det slut.

Men jeg har lært noget. AAxx er ikke nødvendigvis en god hånd.

Det er ikke alle artiklerne, jeg er kommet igennem, og det gør jeg nok heller ikke. Ret hurtigt blev det for avanceret til mig, og jeg fik ikke noget ud af det. Så vil jeg hellere starte forfra, indtil jeg forstår det hele.

Sommer i Danmark

I artiklerne henviser de til en bog af Jeff Hwang, Pot-Limit Omaha Poker - The Big Play Strategy. Denne bog fandt jeg på nettet, og den virkede til at være god og nemt læst. Men da jeg er bedre til at læse bøger i papirform endte det med, at jeg købte bogen, så hvis vi havde haft sommer i Danmark, så kunne jeg ha' siddet udendørs i solen og læst den.

Nu har vi jo som bekendt ikke sommer i Danmark, men det er også lykkedes mig at læse i den indendørs.

Det der skrives meget om, er at vælge de gode hænder. Problemet er bare, at dem får jeg sjældent, og det ender med, at min VPIP bliver endnu lavere end den er i NLHE (kan den det!), mens de andre spillere spiller 50-60% af deres hænder.

Men jeg er glad for bogen, og jeg skal nok få den læst, også selvom det ikke bliver sommer.
 

Ramt af uheld

Mht. at være uheldig, som jeg synes jeg var i starten, så har det udjævnet sig, og min EV passer næsten med actual winnings (i mit tilfælde burde det dog hedde actual loss).

Men jeg har bemærket, at man i PLO enten ligger meget over, eller meget under EV. Men det jævner sig selvfølgelig.

En ting der har undret mig, er at jeg kan spille mange hænder, måske 500, hvor jeg er breakeven og uden de store udsving, men så pludselig kommer jeg all-in i nogle hænder og taber 3-4 buy-in's.

Måske er der en, der har en logisk forklaring på det?
 

Status

Hvordan er det så gået i de 2 måneder? Er jeg klar til at rense af?

Rent mentalt og fysisk (arhh, måske ikke fysisk vil nogen sige) er jeg klar, men spilmæssigt mangler der noget.

Jeg har spillet ca. 7,000 PLO10 hænder med et tab på 20 BI, og 1,000 PLO25 hænder med et tab på 1 BI.

Det er jo ikke meget bedre end de første 3-4 måneder, men jeg føler selv, at jeg er blevet bedre.

Samlet har jeg spillet 17.000 PLO10 hænder med et underskud på 60 BI's, og 4,000 PLO25 hænder med et tab på 4 BI's.

Der er et stort tab, der skal hentes, hvis jeg skal nå at breake even inden årets udgang, men jeg er optimistisk, så det skal nok lykkes, og når det lykkes, så er målet nået og jeg er vindende PLO spiller.

Så de næste 3 måneder skal bruges på læring og at flytte mig fra hval til tænkende hval. Så må rensemaskine komme senere.

To be continued...

Skriv en kommentar
bjorna1980, fre, 24/05/2013 - 09:38

Det er svært lige at gennemskue hvordan du læser, men jeg vil klart anbefale at finde en regnemaskine og pen og papir frem - alternativt Excel - og få lavet en masse notater og prøve at regne nogle hænder igennem. Hvad er min equity når villain har hånd A?, hvad er min equity i samme situation, når villain har hånd B? osv.

Passivt at læse artikler eller bøger eller at se videoer passivt, giver vel 10% af hvad det vil give dig at læse/se, mens du skriver ned og overvejer scenarier.

Mht. dine pludselige tab på 3-4 BIs kan man vel bare sige at PLO er et spil hvor man sjældent er så langt foran som man er i NLHE og man vil derfor sikkert oftere opleve store swings. Især hvis man er villig til at få pengene til midten en del (det har jeg indtrykket af at man skal være for at få et ben til jorden i PLO).

DrunkSon, fre, 24/05/2013 - 09:54

Bjørn, du har ret, som regel læser jeg bare der ud af. Enkelte gange tager jeg noter, men equity beregninger laver jeg aldrig. De kan vi evt. lige snakke lidt om over et glas rødvin på terassen, når vi kommer til Malta.

Mht. til at være villig til ofte at få pengene til midten i PLO, så har du helt ret. Det skal man være meget mere villig til i PLO end i NLHE. Jeg forstår bare ikke, at det altid er mig, der er på den forkerte side, når det sker. Måske er det bare fordi, det er de situationer, man husker bedst Wink

bjorna1980, fre, 24/05/2013 - 10:15

Vi skal også huske at ryge, når vi drikker rødvin og regner på equity Wink

RockogRul, lør, 25/05/2013 - 19:26

Jeg vil bare ryge og drikke...ikke noget med at regne noget udSmile