At blive bedre til Cash Games...

 

For at år siden havde jeg aldrig spillet No-limit Hold'em.

Det havde altid kun været Fixed Limit, men efter at have prøvet nogle freeroll turneringer fik jeg blod på tanden til at lære pokerens Rolls Royce.

 

Jeg var godt klar over, at jeg ikke skulle starte med cash games, så det første halve år spillede jeg kun SnG og turneringer. Det gik nogenlunde, så i november 2010 besluttede jeg mig for, at nu skulle jeg lære at spille cash games.

 

For lige at komme i gang startede jeg på NL4, og da der var overskud den første måned gik jeg over til NL10, Fiktivt billede af mit downswing

og her startede min nedtur så.

 

Jeg tabte og tabte. Man siger at man skal ha' en rulle på 25 BI's, men det var slet ikke nok til at dække mine tab. I skrivende stund er jeg nede med 43 BI's.

 

Jeg har været ved at opgive flere gange, for bare at acceptere, at cash games ikke er mig, men det kan jo ikke være rigtigt. Det er jo micro-stakes jeg spiller, hvor svært kan det være?

 

Dan Harrington: Micro-stake games are not that hard to beat. You can learn to be a winning player at these stakes very quickly.

Som Harrington siger: Micro-stake games are not that hard to beat. You can learn to be a winning player at these stakes very quickly.

 

Hvad gør man så?

 

Man læser bøger, man poster hånd historier, læser forum på texaspoker.dk, men er det nok?

 

Og nu kommer vi til det, som jeg egentlig ville skrive om, nemlig coaching.

 

Nogen gange er man jo heldig, ikke kun mig, man alle os her på texaspoker.dk

Vi har fået muligheden for at blive coached af Peter Hallberg til en uhørt lav pris, hvilket jeg har taget imod. Læs mere her

 

Ja, 1.250 kr. er mange penge for en micro-stake spiller, men i forhold til det store arbejde Peter laver, og den energi han lægger i opgaven, for ikke at tale om alle de timer han bruger ud over selve coaching sessionerne, så er det vildt billigt, og må betragtes som et "once in a lifetime" tilbud.

 

Pakken indeholder 3 gange 2 timers coaching. Er det så nok, og er man så klar til at slå NL20000000?

Nej, selvfølgelig er du ikke det, i hvert fald ikke i mit tilfælde.
 

Jeg troede selv, at jeg havde nogenlunde styr på NL, men efter bare en coaching session fandt jeg ud af, hvor dårlig jeg egentlig er. Der er mange af de basale ting, der slet ikke er på plads, og det gik hurtigt op for mig, at en enkelt pakke slet ikke er nok. Men det er en god start.

 

Hvordan foregår coachingen så?

Det hele foregår online via Skype og et program til at dele skærmen. Jeg havde aldrig prøvet hverken Skype eller skærmdeling, så jeg var spændt på hvordan det ville gå, men det viste sig ikke at være noget problem. Det spiller bare, meget bedre end jeg spiller NL Wink

 

Jeg havde valgt at tage en prøvetime først, både for at se hvad det var, men også for at se om teknikken fungerede. Dette var en rigtig god ide, jeg så at alt virkede, og Peter fik en ide om hvordan jeg spillede samt hvad man evt. kunne gå videre med.

Peter havde en ide om at vi skulle kigge mere på betsizing, Squeeze og hand ranges, og jeg sagde med det samme ja til at få hele pakken. Så jeg fik en hjemmeopgave (Hvad? Får man også lektier for! Kan jeg nå at springe fra? Big smile 

Jeg skulle lave en kort beskrivelse af, hvordan jeg opfatter mig selv som pokerspiller.

 

Nogle dage efter havde jeg så min første "rigtige" session.

Desværre var Skype forbindelsen ikke så god, så det var svært at følge med, når halvdelen af sætningerne manglede. Dette blev dog løst efter en genstart af Peter's maskine :p  Så hvis der er problemer med lyden, kan det være en god ide at genstarte.

 

Vi startede med at kigge på hand ranges. Hvilke hænder kan spilles fra hvilke positioner, samt vigtigst af alt Hvorfor.
 

Herefter gik vi i gang med at spille, eller rettere, jeg spillede og Peter fulgte med via skærmdelingen. Vi sad ved et bord med en meget løs spiller, men desværre havde vi nogle uheldige hænder. Bl.a. kom vi all-in med AA vs 92, hvor han ramte 2 par, så intet nyt der Puzzled

 

Herefter kom der en spændende hånd. Vi fik QQ og jeg raiser selvfølgelig og bli'r kaldt af Big Blind.
Floppet komme Qxx med 2 klør.

 

Her spø'r Peter så, hvad jeg tror, han kan ha'?

Mit svar er: Jeg håber, at han har KK eller AA, så jeg raiser kun halv pot, for ikke at skræmme ham væk, og der går det op for Peter, at min tankegang er helt forkert.

Jeg burde ha' tænkt, at hvis han havde haft AA eller KK, så havde han nok re-raiset mig, så disse hænder er udelukket.
Så de mulige hænder er par eller suited connectors.

Han kalder mit bet på floppet, og jeg tror stadig, at han har AA eller KK, men Peter har luret, at han nok sidder med er draw, eller i bedste fald med et set.

Turn er en ufarlig 3'er og jeg better pot size, som han kalder.

På River kommer så en klør 9, og han lægger ud med et bet.

Her ved jeg godt, at jeg er slået, men er jo nødt til at kalde med mit set, og jeg taber til hans A 10 flush.

Efter denne hånd stopper vi, da det er tid til analyse, og vi gennemgår hånden. Peter forklarer meget udførligt, og prøver at få mig til at indse det vigtige i at sætte folk på en hånd ud fra deres actions.

Det SKAL jeg bare blive bedre til.

 

Efter dette er det Peter's tur til at vise mig, hvordan han spiller. Det foregår på NL50. Meget spændende. Utrolig action der er, i forhold til NL10.

 

Tilslut giver han mig endnu en hjemmeopgave. Jeg skal opsætte hand ranges for de forskellige positioner, og i løbet af de næste uger prøve kun at spille efter de ranges, jeg har sat op.

Mine hand histories skal jeg sende til ham, og han vil så gennemgå dem.
 

Alt i alt en god session, hvor jeg tror, at vi begge fandt ud af, hvor meget basal viden jeg mangler.
 

Sessionen kom til at tage næsten 3½ time.
 

hea  spade  dia  clu 

 

Dagen efter havde jeg lavet min hjemmeopgave og om aftenen ringede Peter.
 

Han havde kigget på min hjemmeopgave og fundet ud af, at der var noget jeg havde misforstået, så han ville lige ringe og snakke om det, i stedet for at skrive en mail.
 

Han talte og forklarede i næsten en hel time, og man mærker virkelig, hvordan han brænder for at videregive sin viden om poker.
 

Han er en fantastisk coach, der ikke pakker noget ind, men siger tingene som de er.
 

Tilslut fik jeg lige en ekstra opgave Shock
 

hea  spade  dia  clu 

 

Jeg lavede igen min ekstra opgave med det samme, og næste aften ringede Peter igen.

Der var 2 delopgaver. Den ene var 3/4 rigtig, men den anden var helt i skoven, så det ville Peter lige rette op på, før jeg gik videre.

 

Igen en fantastisk indsats fra Peters side.
 

Det er jo en enestående chance for mig, og jeg håber ikke, at han synes, at det er en umulig opgave, han er gået ind til 8)

 

Vi aftalte, at jeg nu skulle have en pause før næste session, og den tid skulle jeg bruge til at spille en masse poker, så jeg kunne få indarbejdet de ting, vi har snakket om. Jeg skulle så sende mine hand histories til ham, så han kunne gå dem igennem og spotte mine leaks.

 

hea  spade  dia  clu 

 

Der gik nu næsten en måned og jeg fik spillet 22K hænder, som Peter fik til analyse, og jeg var så klar til min 2. coaching session.
 

hea  spade  dia  clu 

 

Nu har jeg så haft min 2. coaching session.
 

Peter havde gennemgået mine tal i Hold'em Manager og fundet nogle klare indikationer af, hvor mine fejl ligger. Bl.a. har jeg et problem med 3-bets. Jeg spilder alt for mange penge på at kalde 3-bets med dårlige hænder.

 

Så den første time brugte vi på teori. Igen med fokus på hand ranges, men denne gang mere på hvad man kan kalde, bette eller raise med. Jeg fik en masse gode råd, og var hurtigt fyldt op med informationer.
 

Herefter gik vi i gang med at spille. Desværre fik vi ikke mulighed for at afprøve teorien om 3-betting, da vi stort set ikke fik nogle spilbare hænder. Til gengæld spillede vi de hænder, vi fik, godt, og vi sluttede med et overskud.
 

Da der var gået lidt over 2 timer, var jeg nødt til at stoppe Peter, da han ellers ville ha' fortsat. Alligevel tog han sig tid til at gennemgå de hænder, vi lige havde spillet. Tak Peter.

 

Alt i alt en god aften med en masse nye inputs.

Ud over det faglige, så er Peter også en yderst behagelig person at snakke med, så på den måde er man også altid sikker på at få en god session.

 

Nu er vores aftale, at jeg spiller en masse hænder, hvor jeg skal bruge det jeg har lært, og jeg skal specielt være opmærksom på 3-betting. Når jeg har 10K hænder, skal jeg sende dem til Peter, så han kan gennemgå dem. Han gjorde opmærksom på, at han ville gennemgå alle hænder for at se, om jeg havde kaldt 3-bets ude af position. Dette er nemlig forbudt Crazy  (indtil videre).

 

hea  spade  dia  clu
 

Jeg ser altid frem til mine coaching sessions, og som I nok kan læse mellem linjerne, så er jeg meget taknemmelig for det store arbejde Peter gør.

 

Er det dyrt?
 

Ja og nej. Det er det hele værd, og hvis man ser på det arbejde som Peter lægger i det, så er det uhyggeligt billigt. Jeg har betalt for 6 timer, men Peter har brugt minimum det dobbelte antal timer.

 

Det kan varmt anbefales at tage imod dette fantastiske tilbud, og jeg håber, at jeg på et tidspunkt får lejlighed til at give en øl til gengæld.

 

Hvis i har lyst til at følge mit projekt, kan I følge med på hjemmesiden drunkson.dk

Skriv en kommentar
Ender, ons, 04/05/2011 - 20:16

Super blog du har skrevet her DrunkSon.
Håber at Coaching gør at du får mere skrub med cashgame projektet.

Jeg var også lige inde og kigge din hjemmeside. Super fedt som du får skrevet om turneringer, mål, nick valg mm.

Jeg håber cashdelen giver overskud i Maj, jeg holder mig selv til turneringer for tiden.

bjorna1980, ons, 04/05/2011 - 20:49

Lyder til at både du og Peter lærer en masse. Enig med Ender i at det er et super godt indlæg du har fået skrevet her.

RockogRul, ons, 04/05/2011 - 20:54

Glæder mig til at høre mere!

Sir Hardtrance, ons, 04/05/2011 - 21:04

...og du siger du ikke kan skrive blogs.... hmmmm

GeneralVux, fre, 06/05/2011 - 14:09

WOW! Det kalder jeg sgu en positiv anmeldelse. Mange tak for det Smile