Har mit spil allerede forandret sig ??

”When you believe you are done changing, you have just begun”

Hej Texaspoker. Big smile Big smile

Har fået en lille opgave af Peter, hvor jeg skal vise tre hænder hvor jeg normalt ville have gjort et, men fordi jeg tænkte om jeg bettede for bluff eller for value gjorde noget andet. Det skulle gerne vise at jeg er begyndt at tænkte mere over hvorfor jeg gør de forskellige ting, og ikke bare raiser fordi jeg håber på jeg har den bedste hånd.

For at alle kan være med, har jeg lige en lille forklaring på de 2 begreber.

At bette for Bluff: Ja, det er lige som det lyder. Men ikke noget man bare gør fordi man håber modstanderen folder, men fordi man forventer en bedre hånd end ens egen vil folde.
At bette for value: Man better for at få en dårligere hånd til at calle eller raise en.

Det er de to ting jeg tager udgangspunkt i, i bloggen, så læs dem lige igennem til de er helt klare

 

Hånd 1
NL Holdem $0.10(BB) Replayer Game#584761265341

marina19644_ ($12.01)
hallberg-jun ($9.85)
aguscastel66 ($29.56)
veskolino ($26.07) (spiller 43/29/16,7)

marina19644_ posts (SB) $0.05
hallberg-jun posts (BB) $0.10

Dealt to hallberg-jun K spade   K hea
aguscastel66 fold,
veskolino raises to $0.25
marina19644_ calls $0.20
hallberg-jun raises to $0.80
veskolino calls $0.55
fold,
FLOP ($1.85) 4 hea   J spade   4  spade
hallberg-jun bets $0.95
veskolino calls $0.95
TURN ($3.75) 4 hea   J spade   4 spade   3 clu 
hallberg-jun bets $2.80
veskolino calls $2.80

Kommentarer til hånden:
Får en lækker KK og jeg får lov at 3 bette preflop.  Kommer til at sidde ude af position.  Synes det rimeligt standard at bette floppet, da jeg både tidligere og nu tænker, jeg har ofte den bedste hånd.

På turn kommer der en 3er, og det er her der er forskel på hvordan den gamle og den nye Rune vil spille hånden. 3’eren åbner for straigtdrawet, og tidligere ville jeg være bange for at bette ud, da villain kunne sidde med en slowspillet 4. Derfor ville jeg bare tjekke for at komme billigt til showdown.
Nu synes jeg det er et åbenlyst spot at bette for value i. Villain spiller meget løst så der er nogle 4’er i hans overordnede range, men jeg sidder meget ofte med den bedste hånd. Jeg kan få mange dårligere hænder som AJ, JK, JQ og mange mellem par til at calle. Så et spot hvor jeg ikke er i tvivl om jeg skal bette for value nu.

Hånd 2
NL Holdem $0.10(BB) Replayer Game#583483840686

cpp7 ($9.90)
hallberg-jun ($26.35) Skjult brag
kiki_man48 ($9.75)
beko010 ($3.50)

cpp7 posts (SB) $0.05
hallberg-jun posts (BB) $0.10
beko010 posts (BB) $0.10

Dealt to hallberg-jun 9 hea 4 dia 
fold,
beko010 checks
fold,
hallberg-jun checks
FLOP ($0.25) 6 spade J spade   K spade 
hallberg-jun bets $0.25

En lille lækker hånd. Har 94o I bb og der bliver checket rundt. Beko har lagt blind ud af tur.

Floppet er med 3 flotte spar, og jeg har absolut intet ramt. Her ville jeg tidligere bare check folde, da jeg ingenting  har ramt, og der ikke er nogen spar i min hånd.
Nu synes jeg dette er et godt spot at bette for bluff.  Peter og jeg har snakket om, at folk på de lave limits generelt er meget ærlige på flops hvor der kun er en farve. Derfor er det et godt spot at bette for bluff i. Jeg kan få mange bedre hænder til at folde, fordi de er meget bange for flushen. Derfor vil de ofte folde, selvom de sidder med en bedre hånd end min. Og det var jo netop meningen at få bedre hænder til at folde, når man better for bluff.
De gange villain har ramt en flush, er det også nemt at spille min hånd, da jeg bare kan folde til et raise, eller spille passivt resten af  hånden.

Hånd 3
NL Holdem $0.10(BB) Replayer Game#5846790091261

TunotoRed ($11.62)
iliax87 ($19.67)
Jocky1987 ($8.86)
hallberg-jun ($9.89)
Justlikthat ($15.99)

TunotoRed posts (SB) $0.05
iliax87 posts (BB) $0.10

Dealt to hallberg-jun K hea   A spade
Jocky1987 calls $0.10
hallberg-jun raises to $0.35
fold, fold, fold,
Jocky1987 calls $0.25
FLOP ($0.85) Q dia   Q clu   8 hea
Jocky1987 checks
hallberg-jun checks
TURN ($0.85) Q dia   Q clu   8 hea   6 clu 
Jocky1987 checks
hallberg-jun bets $0.45

Den sidste hånd i denne blog. Har fået AKo og jeg raiser preflop. Floppet er med to damer, og tidligere synes jeg det var meget svært at spille disse flops. Tidligere ville jeg også checke river, da jeg altid brugte argumentet, ”hvis du skulle have bluffet, skulle du have gjort det på floppet”. Derfor ville jeg tidligere bare havde checket denne hånd ned.
Synes dog villain afgiver meget information omkring sin hånd, og da han vælger at checke til mig igen på turn, viser han meget svaghed. Dette går dog lidt ud over de tidligere koncepter, da jeg her bette for at samle døde penge op i puljen. Dog er også lidt at bette for bluff, da jeg kan få bedre hænder som små par til at folde. Oven i  dette, har jeg mulighed for at ramme min K og A på river hvis jeg bliver callet. Derfor synes jeg klart der skal bettes her.

Håber det har givet mening og været lærerigt at læse denne blog. Hvis du har nogen spørgsmål, er du velkommen til at stille dem i en PM eller i kommentarboksen.

Fortsat god dag.
Rune Andersen
 

Skriv en kommentar
Sir Hardtrance, man, 18/10/2010 - 17:05

Fin gennemgang. Specielt for cash-idioter som mig som spiller på det niveau der..

Mazter81, fre, 22/10/2010 - 23:11

Fin blog, men jeg synes du raiser for lavt - både som 3--bet og almindelig raise preflop - Hvad siger Peter? Er det noget i har talt om?

mht din sidste hånd, tror du så at du kan få nogen som helst til at folde et par på turn? du har jo også fortalt at du intet har?

glæder mig til at læse mere fra dit tastatur

adax17, lør, 23/10/2010 - 22:01

Angående betsize er det faktisk noget vi har snakket om. Raiser standard til 3 BBs i en unopend pot og 2,5BBS når jeg sidder på knappen.

Når der er raiset better jeg nok lige til den lave side, og det samme når jeg skal 3 bette. Havde et problem med jeg 3 bettede for meget og for lavt, men det er noget jeg er ved at rette op.

Vi har også haft lidt teori omkring 3 betting, og vi blev enige om det optimale var man kunne 3 bette ca 1/4 buyin. Men det kræver jo så der er blev raiset ordentligt af de tidligere spillere.

Og det kan godt være det er tvivlsomt man kan få nogen par til at folde. Men synes stadig det er et godt spot at samle døde penge op, da villains på dette level ofte bare vil folde hvis de ikke har en hånd. Og det har hans spil indikeret.

Er du enig ??

GeneralVux, man, 25/10/2010 - 17:02

Jeg kan da godt lige indskyde et par kommentarer. Fin blog - jeg håber andre har nogle input også.

* Til adax17s kommentar: Tror du mener 4B. Hvis der raises til fx 3x så kan man passende 3B 10x og derefter kan man fint 4B til 24x selvom det virker lavt i forhold til 3B. Der er ikke mange hænder der kalder 4B, så i de fleste tilfælde skal vi tage stilling til raise allin eller også folder han. Går han allin caller vi naturligvis med vores gode hænder og folder de dårlige. Fordelen ved at 4B til 24x er at man godt kan folde af til shove og det gør 4B bluff det billigere.

* Kommentar til hånd 1: Når jeg squeezer foretrækker jeg at raise til 4x. Så er der bettet 0.25 sqeezer jeg til 1.00. På turn vil jeg mener 4eren er en meget lille del af hans range, men hvilke draws har han vi er bange for? Måske 6spade5spade. Ved at checke giver vi ham netop muligheden for at trække gratis til de få funky draws han kunne have. Jeg synes din betsizing er fin. Kunne måske endda have været 3.00. Der er masser af hænder du valuebetter på turn som du er inde på.

* Kommentar til hånd 2: Tror det er fint både at c/f eller b og give op ved modstand.

* Kommentar til hånd 3: Jeg tror ikke at små par folder turn til dit bet, men du folder villains equity share ud. Hvis han har fx JspadeTspade er hans equity-andel i potten 23% og den type hænder folder du en masse ud af. Tror aldrig han folder bedre så det er ikke bluff. Tror han en sjælden gang caller dårligere så en lillebitte smule value bet, men vi better for at samle døde penge op her.

GeneralVux, man, 25/10/2010 - 17:03

Ups - fik klikket to gange.

adax17, man, 25/10/2010 - 17:24

Skrivefejl herfra, selvfølgelig 4 bet til 1/4 buyin Smile. For så kan vi nemlig lige præcis godt 4 better og folde til et shove. Selvom det nok ikke sker så tit, da de hænder vi 4 better med stort set altid er stærke nok til at calle et shove

De hænder der ikke er, vil vi ofte calle 3 bettet med eller folde.

Hånd 1: Er enig i 1,00. Vi snakkede også om at man squeezer til deres bet x 2 det vil sige 0,25+0,25*2= 1 dollar. Så det giver god mening.

Og ja vi valuebetter en masse hænder på turn, så et klart bet Smile

Hånd 3: Jeg folder villains equity share ud? Vil det sige den andel han har investret i potten er 23 % ?

Og ja der er ikke meget bluff over det, men klart et godt spot at bette for at samle døde penge op Smile