Tips og tricks til dit preflopspil

 

Hej Guys
Ved en af de sidste sessions med Peter, gik vi i dybden med vores åbningsrange preflop, og det synes jeg der kom en spænende diskussion ud af, som jeg gerne vil dele med jer.
Vi har selvfølgelig tidligere snakket om hvad vi åbner med hvor med mere, men vi blev enige om at der stadig var en masse vi kunne snakke om.  Efter vi har snakket om tingene, føler jeg mig også meget mere sikker i mit preflop spil, og det giver virkeligt meget ro, da man træffer utroligt mange beslutninger preflop. 
Måden Peter og jeg snakkede om det, var at vi tog udgangspunkt i en position og så snakkede om hvad der generelt var gældende i forskellige positioner. Jeg foreslog også hurtigt Peter, at vi skulle lave et lille skema, hvor der lige præcis stod hvad jeg skulle gøre. Det kunne være så nemt.  Dette var Peter dog selvfølgelig modstander af, da der kommer så mange variabler at man ikke bare kan beslutte sig ud fra et skema. Hele ideen med snakken, var også, at jeg skulle væk fra standard spil med forskellige hænder i forskellige positioner, til en helhedsvurdering af modstanderen, min position og mine kort. 
Positions betydning (f)
Som altid har position utroligt meget at sige. Vi vil altid gerne spille i position, så jo længere vi er væk fra knappen jo mindre åbner vi.  Når vi åbner mindre, sidder vi i gennemsnit med bedre hænder og dermed undgår vi, at skulle spille den dårligste del af vores range ude af position. 
Jo tidligere position man åbner i, jo større chance er der også for at blive 3-bettet. Hvis vi fx åbner UTG kan vi blive 3-bettet af Cut off , knappen, small blind og big blind.  Når der er foldet rundt, og vi åbner fra knappen, kan vi kun blive 3-bettet af small blind og big blind. Og når dette sker, kan vi 4-bette vores bedste hænder, calle med vores mellem hænder og spille i position og folde vores dårligste hænder. 
Man har derfor mere albuerum jo tættere man er på knappen, og kan fx derfor løsne betydeligt op her, i forhold til når man sidder UTG.  Personligt åbner jeg også mindre typisk 2,5x når jeg sidder på knappen, da jeg allerede har ”sikret” mig at jeg komme til at sidde i position. 
Kortenes betydning (f)
Nu har jeg snakket lidt om position, og andre faktorer end hvilke kort man har. Det lyder jo rigtig fint, men selvfølgelig har det også meget stor betydning hvilke kort man har. Man vil til en hver tid jo hellere åbne med AA end med K9s.  Her kan det også være vigtigt at prøve sig lidt frem. Hvis man er ny i cash-game, kan man typisk undlade at åbne med den dårligste del af sin range til at starte med.  Når man efterfølgende føler sig komfortabel med at åbne disse hænder, kan man begynde at tilføje flere og flere hænder. 
Dette er vigtigt, da jo flere hænder man åbner med, jo flere post-flop situationer opstår der. Hvis man derfor starter med at åbne meget bredt, kan man som urutineret spiller, komme i nogle post-flop situationer hvor man ikke ved man skal gøre. Derfor er jeg overbevist om det er en fordel, at lave en gradvis øgning af ens åbningsrange efterhånden som man bliver bedre. 
Sagt på en anden måde, kan man åbnermere, jo bedre man er post-flop. 
Betydningen af modstanderens spillestil (f) 
Selvom det er vigtigt at vurderer kortene og positions betydning, er hvordan modstanderen ved bordet spiller også utroligt vigtigt. Da modstanderens spillestil kan varierer utroligt meget, kan det rigtige spil variere lige så meget, fra modstander til modstander.  Det er derfor vigtigt, hele tiden at justerer sig til hvordan modstanderen spiller. 
Hvis man fx sidder i cut-off og modstanderen på knappen er en kæmpe nit der spiller 7-7-0 er det meget sjældent han vil involverer sig. Dermed sidder man i princippet på knappen, og kan derfor åbner løsere.  
Omvendt hvis modstanderen på knappen spiller 40-38-12, skal man være noget mere tight, da man ikke har lyst til at blive 3-bettet af knappen med den dårlige del af sin range.
Et andet eksempel, der virkeligt bliver profitabelt, er når man sidder på knappen og small blind og big blind folder rigtig meget til steals. Jeg har siddet ved borde, hvor jeg har kunne raise til 2,5x fra knappen og nappe blindsene 9/10 gange.  Mod disse modstandere, vil man i princippet åbne med any two, da det er enormt profitabelt. Og når de så caller eller 3-better kan man hurtigt give op hvis man ikke rammer. Overordnet giver det en masse gratis $$ helt risikofrit. 
Der kunne nævnes 100 forskellige eksempler på modstander og hvordan man skal tilpasse, men det har jeg desværre ikke tid til Smile. Men moralen er, det er vigtigt at følge med og hele tiden justerer din åbningsrange til den enkelte modspiller.
Jeg håber du har fundet min blog brugbar. 
Rune Andersen ////Adax17 
Hej Guys
Ved en af de sidste sessions med Peter, gik vi i dybden med vores åbningsrange preflop, og det synes jeg der kom en spænende diskussion ud af, som jeg gerne vil dele med jer.
Vi har selvfølgelig tidligere snakket om hvad vi åbner med hvor med mere, men vi blev enige om at der stadig var en masse vi kunne snakke om.  Efter vi har snakket om tingene, føler jeg mig også meget mere sikker i mit preflop spil, og det giver virkeligt meget ro, da man træffer utroligt mange beslutninger preflop. 
Måden Peter og jeg snakkede om det, var at vi tog udgangspunkt i en position og så snakkede om hvad der generelt var gældende i forskellige positioner. Jeg foreslog også hurtigt Peter, at vi skulle lave et lille skema, hvor der lige præcis stod hvad jeg skulle gøre. Det kunne være så nemt.  Dette var Peter dog selvfølgelig modstander af, da der kommer så mange variabler at man ikke bare kan beslutte sig ud fra et skema. Hele ideen med snakken, var også, at jeg skulle væk fra standard spil med forskellige hænder i forskellige positioner, til en helhedsvurdering af modstanderen, min position og mine kort. 
Positions betydning (f)
Som altid har position utroligt meget at sige. Vi vil altid gerne spille i position, så jo længere vi er væk fra knappen jo mindre åbner vi.  Når vi åbner mindre, sidder vi i gennemsnit med bedre hænder og dermed undgår vi, at skulle spille den dårligste del af vores range ude af position. 
Jo tidligere position man åbner i, jo større chance er der også for at blive 3-bettet. Hvis vi fx åbner UTG kan vi blive 3-bettet af Cut off , knappen, small blind og big blind.  Når der er foldet rundt, og vi åbner fra knappen, kan vi kun blive 3-bettet af small blind og big blind. Og når dette sker, kan vi 4-bette vores bedste hænder, calle med vores mellem hænder og spille i position og folde vores dårligste hænder. 
Man har derfor mere albuerum jo tættere man er på knappen, og kan fx derfor løsne betydeligt op her, i forhold til når man sidder UTG.  Personligt åbner jeg også mindre typisk 2,5x når jeg sidder på knappen, da jeg allerede har ”sikret” mig at jeg komme til at sidde i position. 
Kortenes betydning (f)
Nu har jeg snakket lidt om position, og andre faktorer end hvilke kort man har. Det lyder jo rigtig fint, men selvfølgelig har det også meget stor betydning hvilke kort man har. Man vil til en hver tid jo hellere åbne med AA end med K9s.  Her kan det også være vigtigt at prøve sig lidt frem. Hvis man er ny i cash-game, kan man typisk undlade at åbne med den dårligste del af sin range til at starte med.  Når man efterfølgende føler sig komfortabel med at åbne disse hænder, kan man begynde at tilføje flere og flere hænder. 
Dette er vigtigt, da jo flere hænder man åbner med, jo flere post-flop situationer opstår der. Hvis man derfor starter med at åbne meget bredt, kan man som urutineret spiller, komme i nogle post-flop situationer hvor man ikke ved man skal gøre. Derfor er jeg overbevist om det er en fordel, at lave en gradvis øgning af ens åbningsrange efterhånden som man bliver bedre. 
Sagt på en anden måde, kan man åbnermere, jo bedre man er post-flop. 
Betydningen af modstanderens spillestil (f) 
Selvom det er vigtigt at vurderer kortene og positions betydning, er hvordan modstanderen ved bordet spiller også utroligt vigtigt. Da modstanderens spillestil kan varierer utroligt meget, kan det rigtige spil variere lige så meget, fra modstander til modstander.  Det er derfor vigtigt, hele tiden at justerer sig til hvordan modstanderen spiller. 
Hvis man fx sidder i cut-off og modstanderen på knappen er en kæmpe nit der spiller 7-7-0 er det meget sjældent han vil involverer sig. Dermed sidder man i princippet på knappen, og kan derfor åbner løsere.  
Omvendt hvis modstanderen på knappen spiller 40-38-12, skal man være noget mere tight, da man ikke har lyst til at blive 3-bettet af knappen med den dårlige del af sin range.
Et andet eksempel, der virkeligt bliver profitabelt, er når man sidder på knappen og small blind og big blind folder rigtig meget til steals. Jeg har siddet ved borde, hvor jeg har kunne raise til 2,5x fra knappen og nappe blindsene 9/10 gange.  Mod disse modstandere, vil man i princippet åbne med any two, da det er enormt profitabelt. Og når de så caller eller 3-better kan man hurtigt give op hvis man ikke rammer. Overordnet giver det en masse gratis $$ helt risikofrit. 
Der kunne nævnes 100 forskellige eksempler på modstander og hvordan man skal tilpasse, men det har jeg desværre ikke tid til Smile. Men moralen er, det er vigtigt at følge med og hele tiden justerer din åbningsrange til den enkelte modspiller.
Jeg håber du har fundet min blog brugbar. 
Rune Andersen ////Adax17 
Hej Guys
Ved en af de sidste sessions med Peter, gik vi i dybden med vores åbningsrange preflop, og det synes jeg der kom en spænende diskussion ud af, som jeg gerne vil dele med jer.
Vi har selvfølgelig tidligere snakket om hvad vi åbner med hvor med mere, men vi blev enige om at der stadig var en masse vi kunne snakke om.  Efter vi har snakket om tingene, føler jeg mig også meget mere sikker i mit preflop spil, og det giver virkeligt meget ro, da man træffer utroligt mange beslutninger preflop. 
Måden Peter og jeg snakkede om det, var at vi tog udgangspunkt i en position og så snakkede om hvad der generelt var gældende i forskellige positioner. Jeg foreslog også hurtigt Peter, at vi skulle lave et lille skema, hvor der lige præcis stod hvad jeg skulle gøre. Det kunne være så nemt.  Dette var Peter dog selvfølgelig modstander af, da der kommer så mange variabler at man ikke bare kan beslutte sig ud fra et skema. Hele ideen med snakken, var også, at jeg skulle væk fra standard spil med forskellige hænder i forskellige positioner, til en helhedsvurdering af modstanderen, min position og mine kort. 
Positions betydning (f)
Som altid har position utroligt meget at sige. Vi vil altid gerne spille i position, så jo længere vi er væk fra knappen jo mindre åbner vi.  Når vi åbner mindre, sidder vi i gennemsnit med bedre hænder og dermed undgår vi, at skulle spille den dårligste del af vores range ude af position. 
Jo tidligere position man åbner i, jo større chance er der også for at blive 3-bettet. Hvis vi fx åbner UTG kan vi blive 3-bettet af Cut off , knappen, small blind og big blind.  Når der er foldet rundt, og vi åbner fra knappen, kan vi kun blive 3-bettet af small blind og big blind. Og når dette sker, kan vi 4-bette vores bedste hænder, calle med vores mellem hænder og spille i position og folde vores dårligste hænder. 
Man har derfor mere albuerum jo tættere man er på knappen, og kan fx derfor løsne betydeligt op her, i forhold til når man sidder UTG.  Personligt åbner jeg også mindre typisk 2,5x når jeg sidder på knappen, da jeg allerede har ”sikret” mig at jeg komme til at sidde i position. 
Kortenes betydning (f)
Nu har jeg snakket lidt om position, og andre faktorer end hvilke kort man har. Det lyder jo rigtig fint, men selvfølgelig har det også meget stor betydning hvilke kort man har. Man vil til en hver tid jo hellere åbne med AA end med K9s.  Her kan det også være vigtigt at prøve sig lidt frem. Hvis man er ny i cash-game, kan man typisk undlade at åbne med den dårligste del af sin range til at starte med.  Når man efterfølgende føler sig komfortabel med at åbne disse hænder, kan man begynde at tilføje flere og flere hænder. 
Dette er vigtigt, da jo flere hænder man åbner med, jo flere post-flop situationer opstår der. Hvis man derfor starter med at åbne meget bredt, kan man som urutineret spiller, komme i nogle post-flop situationer hvor man ikke ved man skal gøre. Derfor er jeg overbevist om det er en fordel, at lave en gradvis øgning af ens åbningsrange efterhånden som man bliver bedre. 
Sagt på en anden måde, kan man åbnermere, jo bedre man er post-flop. 
Betydningen af modstanderens spillestil (f) 
Selvom det er vigtigt at vurderer kortene og positions betydning, er hvordan modstanderen ved bordet spiller også utroligt vigtigt. Da modstanderens spillestil kan varierer utroligt meget, kan det rigtige spil variere lige så meget, fra modstander til modstander.  Det er derfor vigtigt, hele tiden at justerer sig til hvordan modstanderen spiller. 
Hvis man fx sidder i cut-off og modstanderen på knappen er en kæmpe nit der spiller 7-7-0 er det meget sjældent han vil involverer sig. Dermed sidder man i princippet på knappen, og kan derfor åbner løsere.  
Omvendt hvis modstanderen på knappen spiller 40-38-12, skal man være noget mere tight, da man ikke har lyst til at blive 3-bettet af knappen med den dårlige del af sin range.
Et andet eksempel, der virkeligt bliver profitabelt, er når man sidder på knappen og small blind og big blind folder rigtig meget til steals. Jeg har siddet ved borde, hvor jeg har kunne raise til 2,5x fra knappen og nappe blindsene 9/10 gange.  Mod disse modstandere, vil man i princippet åbne med any two, da det er enormt profitabelt. Og når de så caller eller 3-better kan man hurtigt give op hvis man ikke rammer. Overordnet giver det en masse gratis $$ helt risikofrit. 
Der kunne nævnes 100 forskellige eksempler på modstander og hvordan man skal tilpasse, men det har jeg desværre ikke tid til Smile. Men moralen er, det er vigtigt at følge med og hele tiden justerer din åbningsrange til den enkelte modspiller.
Jeg håber du har fundet min blog brugbar. 
Rune Andersen ////Adax17 
Hej Guys
Ved en af de sidste sessions med Peter, gik vi i dybden med vores åbningsrange preflop, og det synes jeg der kom en spænende diskussion ud af, som jeg gerne vil dele med jer.
Vi har selvfølgelig tidligere snakket om hvad vi åbner med hvor med mere, men vi blev enige om at der stadig var en masse vi kunne snakke om.  Efter vi har snakket om tingene, føler jeg mig også meget mere sikker i mit preflop spil, og det giver virkeligt meget ro, da man træffer utroligt mange beslutninger preflop. 
Måden Peter og jeg snakkede om det, var at vi tog udgangspunkt i en position og så snakkede om hvad der generelt var gældende i forskellige positioner. Jeg foreslog også hurtigt Peter, at vi skulle lave et lille skema, hvor der lige præcis stod hvad jeg skulle gøre. Det kunne være så nemt.  Dette var Peter dog selvfølgelig modstander af, da der kommer så mange variabler at man ikke bare kan beslutte sig ud fra et skema. Hele ideen med snakken, var også, at jeg skulle væk fra standard spil med forskellige hænder i forskellige positioner, til en helhedsvurdering af modstanderen, min position og mine kort. 
Positions betydning (f)
Som altid har position utroligt meget at sige. Vi vil altid gerne spille i position, så jo længere vi er væk fra knappen jo mindre åbner vi.  Når vi åbner mindre, sidder vi i gennemsnit med bedre hænder og dermed undgår vi, at skulle spille den dårligste del af vores range ude af position. 
Jo tidligere position man åbner i, jo større chance er der også for at blive 3-bettet. Hvis vi fx åbner UTG kan vi blive 3-bettet af Cut off , knappen, small blind og big blind.  Når der er foldet rundt, og vi åbner fra knappen, kan vi kun blive 3-bettet af small blind og big blind. Og når dette sker, kan vi 4-bette vores bedste hænder, calle med vores mellem hænder og spille i position og folde vores dårligste hænder. 
Man har derfor mere albuerum jo tættere man er på knappen, og kan fx derfor løsne betydeligt op her, i forhold til når man sidder UTG.  Personligt åbner jeg også mindre typisk 2,5x når jeg sidder på knappen, da jeg allerede har ”sikret” mig at jeg komme til at sidde i position. 
Kortenes betydning (f)
Nu har jeg snakket lidt om position, og andre faktorer end hvilke kort man har. Det lyder jo rigtig fint, men selvfølgelig har det også meget stor betydning hvilke kort man har. Man vil til en hver tid jo hellere åbne med AA end med K9s.  Her kan det også være vigtigt at prøve sig lidt frem. Hvis man er ny i cash-game, kan man typisk undlade at åbne med den dårligste del af sin range til at starte med.  Når man efterfølgende føler sig komfortabel med at åbne disse hænder, kan man begynde at tilføje flere og flere hænder. 
Dette er vigtigt, da jo flere hænder man åbner med, jo flere post-flop situationer opstår der. Hvis man derfor starter med at åbne meget bredt, kan man som urutineret spiller, komme i nogle post-flop situationer hvor man ikke ved man skal gøre. Derfor er jeg overbevist om det er en fordel, at lave en gradvis øgning af ens åbningsrange efterhånden som man bliver bedre. 
Sagt på en anden måde, kan man åbnermere, jo bedre man er post-flop. 
Betydningen af modstanderens spillestil (f) 
Selvom det er vigtigt at vurderer kortene og positions betydning, er hvordan modstanderen ved bordet spiller også utroligt vigtigt. Da modstanderens spillestil kan varierer utroligt meget, kan det rigtige spil variere lige så meget, fra modstander til modstander.  Det er derfor vigtigt, hele tiden at justerer sig til hvordan modstanderen spiller. 
Hvis man fx sidder i cut-off og modstanderen på knappen er en kæmpe nit der spiller 7-7-0 er det meget sjældent han vil involverer sig. Dermed sidder man i princippet på knappen, og kan derfor åbner løsere.  
Omvendt hvis modstanderen på knappen spiller 40-38-12, skal man være noget mere tight, da man ikke har lyst til at blive 3-bettet af knappen med den dårlige del af sin range.
Et andet eksempel, der virkeligt bliver profitabelt, er når man sidder på knappen og small blind og big blind folder rigtig meget til steals. Jeg har siddet ved borde, hvor jeg har kunne raise til 2,5x fra knappen og nappe blindsene 9/10 gange.  Mod disse modstandere, vil man i princippet åbne med any two, da det er enormt profitabelt. Og når de så caller eller 3-better kan man hurtigt give op hvis man ikke rammer. Overordnet giver det en masse gratis $$ helt risikofrit. 
Der kunne nævnes 100 forskellige eksempler på modstander og hvordan man skal tilpasse, men det har jeg desværre ikke tid til Smile. Men moralen er, det er vigtigt at følge med og hele tiden justerer din åbningsrange til den enkelte modspiller.
Jeg håber du har fundet min blog brugbar. 
Rune Andersen ////Adax17 
Hej Guys
Ved en af de sidste sessions med Peter, gik vi i dybden med vores åbningsrange preflop, og det synes jeg der kom en spænende diskussion ud af, som jeg gerne vil dele med jer.
Vi har selvfølgelig tidligere snakket om hvad vi åbner med hvor med mere, men vi blev enige om at der stadig var en masse vi kunne snakke om.  Efter vi har snakket om tingene, føler jeg mig også meget mere sikker i mit preflop spil, og det giver virkeligt meget ro, da man træffer utroligt mange beslutninger preflop. 
Måden Peter og jeg snakkede om det, var at vi tog udgangspunkt i en position og så snakkede om hvad der generelt var gældende i forskellige positioner. Jeg foreslog også hurtigt Peter, at vi skulle lave et lille skema, hvor der lige præcis stod hvad jeg skulle gøre. Det kunne være så nemt.  Dette var Peter dog selvfølgelig modstander af, da der kommer så mange variabler at man ikke bare kan beslutte sig ud fra et skema. Hele ideen med snakken, var også, at jeg skulle væk fra standard spil med forskellige hænder i forskellige positioner, til en helhedsvurdering af modstanderen, min position og mine kort. 
Positions betydning (f)
Som altid har position utroligt meget at sige. Vi vil altid gerne spille i position, så jo længere vi er væk fra knappen jo mindre åbner vi.  Når vi åbner mindre, sidder vi i gennemsnit med bedre hænder og dermed undgår vi, at skulle spille den dårligste del af vores range ude af position. 
Jo tidligere position man åbner i, jo større chance er der også for at blive 3-bettet. Hvis vi fx åbner UTG kan vi blive 3-bettet af Cut off , knappen, small blind og big blind.  Når der er foldet rundt, og vi åbner fra knappen, kan vi kun blive 3-bettet af small blind og big blind. Og når dette sker, kan vi 4-bette vores bedste hænder, calle med vores mellem hænder og spille i position og folde vores dårligste hænder. 
Man har derfor mere albuerum jo tættere man er på knappen, og kan fx derfor løsne betydeligt op her, i forhold til når man sidder UTG.  Personligt åbner jeg også mindre typisk 2,5x når jeg sidder på knappen, da jeg allerede har ”sikret” mig at jeg komme til at sidde i position. 
Kortenes betydning (f)
Nu har jeg snakket lidt om position, og andre faktorer end hvilke kort man har. Det lyder jo rigtig fint, men selvfølgelig har det også meget stor betydning hvilke kort man har. Man vil til en hver tid jo hellere åbne med AA end med K9s.  Her kan det også være vigtigt at prøve sig lidt frem. Hvis man er ny i cash-game, kan man typisk undlade at åbne med den dårligste del af sin range til at starte med.  Når man efterfølgende føler sig komfortabel med at åbne disse hænder, kan man begynde at tilføje flere og flere hænder. 
Dette er vigtigt, da jo flere hænder man åbner med, jo flere post-flop situationer opstår der. Hvis man derfor starter med at åbne meget bredt, kan man som urutineret spiller, komme i nogle post-flop situationer hvor man ikke ved man skal gøre. Derfor er jeg overbevist om det er en fordel, at lave en gradvis øgning af ens åbningsrange efterhånden som man bliver bedre. 
Sagt på en anden måde, kan man åbnermere, jo bedre man er post-flop. 
Betydningen af modstanderens spillestil (f) 
Selvom det er vigtigt at vurderer kortene og positions betydning, er hvordan modstanderen ved bordet spiller også utroligt vigtigt. Da modstanderens spillestil kan varierer utroligt meget, kan det rigtige spil variere lige så meget, fra modstander til modstander.  Det er derfor vigtigt, hele tiden at justerer sig til hvordan modstanderen spiller. 
Hvis man fx sidder i cut-off og modstanderen på knappen er en kæmpe nit der spiller 7-7-0 er det meget sjældent han vil involverer sig. Dermed sidder man i princippet på knappen, og kan derfor åbner løsere.  
Omvendt hvis modstanderen på knappen spiller 40-38-12, skal man være noget mere tight, da man ikke har lyst til at blive 3-bettet af knappen med den dårlige del af sin range.
Et andet eksempel, der virkeligt bliver profitabelt, er når man sidder på knappen og small blind og big blind folder rigtig meget til steals. Jeg har siddet ved borde, hvor jeg har kunne raise til 2,5x fra knappen og nappe blindsene 9/10 gange.  Mod disse modstandere, vil man i princippet åbne med any two, da det er enormt profitabelt. Og når de så caller eller 3-better kan man hurtigt give op hvis man ikke rammer. Overordnet giver det en masse gratis $$ helt risikofrit. 
Der kunne nævnes 100 forskellige eksempler på modstander og hvordan man skal tilpasse, men det har jeg desværre ikke tid til Smile. Men moralen er, det er vigtigt at følge med og hele tiden justerer din åbningsrange til den enkelte modspiller.
Jeg håber du har fundet min blog brugbar. 
Rune Andersen ////Adax17 
Hej Guys
Ved en af de sidste sessions med Peter, gik vi i dybden med vores åbningsrange preflop, og det synes jeg der kom en spænende diskussion ud af, som jeg gerne vil dele med jer.
Vi har selvfølgelig tidligere snakket om hvad vi åbner med hvor med mere, men vi blev enige om at der stadig var en masse vi kunne snakke om.  Efter vi har snakket om tingene, føler jeg mig også meget mere sikker i mit preflop spil, og det giver virkeligt meget ro, da man træffer utroligt mange beslutninger preflop. 
Måden Peter og jeg snakkede om det, var at vi tog udgangspunkt i en position og så snakkede om hvad der generelt var gældende i forskellige positioner. Jeg foreslog også hurtigt Peter, at vi skulle lave et lille skema, hvor der lige præcis stod hvad jeg skulle gøre. Det kunne være så nemt.  Dette var Peter dog selvfølgelig modstander af, da der kommer så mange variabler at man ikke bare kan beslutte sig ud fra et skema. Hele ideen med snakken, var også, at jeg skulle væk fra standard spil med forskellige hænder i forskellige positioner, til en helhedsvurdering af modstanderen, min position og mine kort. 
Positions betydning (f)
Som altid har position utroligt meget at sige. Vi vil altid gerne spille i position, så jo længere vi er væk fra knappen jo mindre åbner vi.  Når vi åbner mindre, sidder vi i gennemsnit med bedre hænder og dermed undgår vi, at skulle spille den dårligste del af vores range ude af position. 
Jo tidligere position man åbner i, jo større chance er der også for at blive 3-bettet. Hvis vi fx åbner UTG kan vi blive 3-bettet af Cut off , knappen, small blind og big blind.  Når der er foldet rundt, og vi åbner fra knappen, kan vi kun blive 3-bettet af small blind og big blind. Og når dette sker, kan vi 4-bette vores bedste hænder, calle med vores mellem hænder og spille i position og folde vores dårligste hænder. 
Man har derfor mere albuerum jo tættere man er på knappen, og kan fx derfor løsne betydeligt op her, i forhold til når man sidder UTG.  Personligt åbner jeg også mindre typisk 2,5x når jeg sidder på knappen, da jeg allerede har ”sikret” mig at jeg komme til at sidde i position. 
Kortenes betydning (f)
Nu har jeg snakket lidt om position, og andre faktorer end hvilke kort man har. Det lyder jo rigtig fint, men selvfølgelig har det også meget stor betydning hvilke kort man har. Man vil til en hver tid jo hellere åbne med AA end med K9s.  Her kan det også være vigtigt at prøve sig lidt frem. Hvis man er ny i cash-game, kan man typisk undlade at åbne med den dårligste del af sin range til at starte med.  Når man efterfølgende føler sig komfortabel med at åbne disse hænder, kan man begynde at tilføje flere og flere hænder. 
Dette er vigtigt, da jo flere hænder man åbner med, jo flere post-flop situationer opstår der. Hvis man derfor starter med at åbne meget bredt, kan man som urutineret spiller, komme i nogle post-flop situationer hvor man ikke ved man skal gøre. Derfor er jeg overbevist om det er en fordel, at lave en gradvis øgning af ens åbningsrange efterhånden som man bliver bedre. 
Sagt på en anden måde, kan man åbnermere, jo bedre man er post-flop. 
Betydningen af modstanderens spillestil (f) 
Selvom det er vigtigt at vurderer kortene og positions betydning, er hvordan modstanderen ved bordet spiller også utroligt vigtigt. Da modstanderens spillestil kan varierer utroligt meget, kan det rigtige spil variere lige så meget, fra modstander til modstander.  Det er derfor vigtigt, hele tiden at justerer sig til hvordan modstanderen spiller. 
Hvis man fx sidder i cut-off og modstanderen på knappen er en kæmpe nit der spiller 7-7-0 er det meget sjældent han vil involverer sig. Dermed sidder man i princippet på knappen, og kan derfor åbner løsere.  
Omvendt hvis modstanderen på knappen spiller 40-38-12, skal man være noget mere tight, da man ikke har lyst til at blive 3-bettet af knappen med den dårlige del af sin range.
Et andet eksempel, der virkeligt bliver profitabelt, er når man sidder på knappen og small blind og big blind folder rigtig meget til steals. Jeg har siddet ved borde, hvor jeg har kunne raise til 2,5x fra knappen og nappe blindsene 9/10 gange.  Mod disse modstandere, vil man i princippet åbne med any two, da det er enormt profitabelt. Og når de så caller eller 3-better kan man hurtigt give op hvis man ikke rammer. Overordnet giver det en masse gratis $$ helt risikofrit. 
Der kunne nævnes 100 forskellige eksempler på modstander og hvordan man skal tilpasse, men det har jeg desværre ikke tid til Smile. Men moralen er, det er vigtigt at følge med og hele tiden justerer din åbningsrange til den enkelte modspiller.
Jeg håber du har fundet min blog brugbar. 
Rune Andersen ////Adax17 
Hej Guys
Ved en af de sidste sessions med Peter, gik vi i dybden med vores åbningsrange preflop, og det synes jeg der kom en spænende diskussion ud af, som jeg gerne vil dele med jer.
Vi har selvfølgelig tidligere snakket om hvad vi åbner med hvor med mere, men vi blev enige om at der stadig var en masse vi kunne snakke om.  Efter vi har snakket om tingene, føler jeg mig også meget mere sikker i mit preflop spil, og det giver virkeligt meget ro, da man træffer utroligt mange beslutninger preflop. 
Måden Peter og jeg snakkede om det, var at vi tog udgangspunkt i en position og så snakkede om hvad der generelt var gældende i forskellige positioner. Jeg foreslog også hurtigt Peter, at vi skulle lave et lille skema, hvor der lige præcis stod hvad jeg skulle gøre. Det kunne være så nemt.  Dette var Peter dog selvfølgelig modstander af, da der kommer så mange variabler at man ikke bare kan beslutte sig ud fra et skema. Hele ideen med snakken, var også, at jeg skulle væk fra standard spil med forskellige hænder i forskellige positioner, til en helhedsvurdering af modstanderen, min position og mine kort. 
Positions betydning (f)
Som altid har position utroligt meget at sige. Vi vil altid gerne spille i position, så jo længere vi er væk fra knappen jo mindre åbner vi.  Når vi åbner mindre, sidder vi i gennemsnit med bedre hænder og dermed undgår vi, at skulle spille den dårligste del af vores range ude af position. 
Jo tidligere position man åbner i, jo større chance er der også for at blive 3-bettet. Hvis vi fx åbner UTG kan vi blive 3-bettet af Cut off , knappen, small blind og big blind.  Når der er foldet rundt, og vi åbner fra knappen, kan vi kun blive 3-bettet af small blind og big blind. Og når dette sker, kan vi 4-bette vores bedste hænder, calle med vores mellem hænder og spille i position og folde vores dårligste hænder. 
Man har derfor mere albuerum jo tættere man er på knappen, og kan fx derfor løsne betydeligt op her, i forhold til når man sidder UTG.  Personligt åbner jeg også mindre typisk 2,5x når jeg sidder på knappen, da jeg allerede har ”sikret” mig at jeg komme til at sidde i position. 
Kortenes betydning (f)
Nu har jeg snakket lidt om position, og andre faktorer end hvilke kort man har. Det lyder jo rigtig fint, men selvfølgelig har det også meget stor betydning hvilke kort man har. Man vil til en hver tid jo hellere åbne med AA end med K9s.  Her kan det også være vigtigt at prøve sig lidt frem. Hvis man er ny i cash-game, kan man typisk undlade at åbne med den dårligste del af sin range til at starte med.  Når man efterfølgende føler sig komfortabel med at åbne disse hænder, kan man begynde at tilføje flere og flere hænder. 
Dette er vigtigt, da jo flere hænder man åbner med, jo flere post-flop situationer opstår der. Hvis man derfor starter med at åbne meget bredt, kan man som urutineret spiller, komme i nogle post-flop situationer hvor man ikke ved man skal gøre. Derfor er jeg overbevist om det er en fordel, at lave en gradvis øgning af ens åbningsrange efterhånden som man bliver bedre. 
Sagt på en anden måde, kan man åbnermere, jo bedre man er post-flop. 
Betydningen af modstanderens spillestil (f) 
Selvom det er vigtigt at vurderer kortene og positions betydning, er hvordan modstanderen ved bordet spiller også utroligt vigtigt. Da modstanderens spillestil kan varierer utroligt meget, kan det rigtige spil variere lige så meget, fra modstander til modstander.  Det er derfor vigtigt, hele tiden at justerer sig til hvordan modstanderen spiller. 
Hvis man fx sidder i cut-off og modstanderen på knappen er en kæmpe nit der spiller 7-7-0 er det meget sjældent han vil involverer sig. Dermed sidder man i princippet på knappen, og kan derfor åbner løsere.  
Omvendt hvis modstanderen på knappen spiller 40-38-12, skal man være noget mere tight, da man ikke har lyst til at blive 3-bettet af knappen med den dårlige del af sin range.
Et andet eksempel, der virkeligt bliver profitabelt, er når man sidder på knappen og small blind og big blind folder rigtig meget til steals. Jeg har siddet ved borde, hvor jeg har kunne raise til 2,5x fra knappen og nappe blindsene 9/10 gange.  Mod disse modstandere, vil man i princippet åbne med any two, da det er enormt profitabelt. Og når de så caller eller 3-better kan man hurtigt give op hvis man ikke rammer. Overordnet giver det en masse gratis $$ helt risikofrit. 
Der kunne nævnes 100 forskellige eksempler på modstander og hvordan man skal tilpasse, men det har jeg desværre ikke tid til Smile. Men moralen er, det er vigtigt at følge med og hele tiden justerer din åbningsrange til den enkelte modspiller.
Jeg håber du har fundet min blog brugbar. 
Rune Andersen ////Adax17 
Hej Guys
Ved en af de sidste sessions med Peter, gik vi i dybden med vores åbningsrange preflop, og det synes jeg der kom en spænende diskussion ud af, som jeg gerne vil dele med jer.
Vi har selvfølgelig tidligere snakket om hvad vi åbner med hvor med mere, men vi blev enige om at der stadig var en masse vi kunne snakke om.  Efter vi har snakket om tingene, føler jeg mig også meget mere sikker i mit preflop spil, og det giver virkeligt meget ro, da man træffer utroligt mange beslutninger preflop. 
Måden Peter og jeg snakkede om det, var at vi tog udgangspunkt i en position og så snakkede om hvad der generelt var gældende i forskellige positioner. Jeg foreslog også hurtigt Peter, at vi skulle lave et lille skema, hvor der lige præcis stod hvad jeg skulle gøre. Det kunne være så nemt.  Dette var Peter dog selvfølgelig modstander af, da der kommer så mange variabler at man ikke bare kan beslutte sig ud fra et skema. Hele ideen med snakken, var også, at jeg skulle væk fra standard spil med forskellige hænder i forskellige positioner, til en helhedsvurdering af modstanderen, min position og mine kort. 
Positions betydning (f)
Som altid har position utroligt meget at sige. Vi vil altid gerne spille i position, så jo længere vi er væk fra knappen jo mindre åbner vi.  Når vi åbner mindre, sidder vi i gennemsnit med bedre hænder og dermed undgår vi, at skulle spille den dårligste del af vores range ude af position. 
Jo tidligere position man åbner i, jo større chance er der også for at blive 3-bettet. Hvis vi fx åbner UTG kan vi blive 3-bettet af Cut off , knappen, small blind og big blind.  Når der er foldet rundt, og vi åbner fra knappen, kan vi kun blive 3-bettet af small blind og big blind. Og når dette sker, kan vi 4-bette vores bedste hænder, calle med vores mellem hænder og spille i position og folde vores dårligste hænder. 
Man har derfor mere albuerum jo tættere man er på knappen, og kan fx derfor løsne betydeligt op her, i forhold til når man sidder UTG.  Personligt åbner jeg også mindre typisk 2,5x når jeg sidder på knappen, da jeg allerede har ”sikret” mig at jeg komme til at sidde i position. 
Kortenes betydning (f)
Nu har jeg snakket lidt om position, og andre faktorer end hvilke kort man har. Det lyder jo rigtig fint, men selvfølgelig har det også meget stor betydning hvilke kort man har. Man vil til en hver tid jo hellere åbne med AA end med K9s.  Her kan det også være vigtigt at prøve sig lidt frem. Hvis man er ny i cash-game, kan man typisk undlade at åbne med den dårligste del af sin range til at starte med.  Når man efterfølgende føler sig komfortabel med at åbne disse hænder, kan man begynde at tilføje flere og flere hænder. 
Dette er vigtigt, da jo flere hænder man åbner med, jo flere post-flop situationer opstår der. Hvis man derfor starter med at åbne meget bredt, kan man som urutineret spiller, komme i nogle post-flop situationer hvor man ikke ved man skal gøre. Derfor er jeg overbevist om det er en fordel, at lave en gradvis øgning af ens åbningsrange efterhånden som man bliver bedre. 
Sagt på en anden måde, kan man åbnermere, jo bedre man er post-flop. 
Betydningen af modstanderens spillestil (f) 
Selvom det er vigtigt at vurderer kortene og positions betydning, er hvordan modstanderen ved bordet spiller også utroligt vigtigt. Da modstanderens spillestil kan varierer utroligt meget, kan det rigtige spil variere lige så meget, fra modstander til modstander.  Det er derfor vigtigt, hele tiden at justerer sig til hvordan modstanderen spiller. 
Hvis man fx sidder i cut-off og modstanderen på knappen er en kæmpe nit der spiller 7-7-0 er det meget sjældent han vil involverer sig. Dermed sidder man i princippet på knappen, og kan derfor åbner løsere.  
Omvendt hvis modstanderen på knappen spiller 40-38-12, skal man være noget mere tight, da man ikke har lyst til at blive 3-bettet af knappen med den dårlige del af sin range.
Et andet eksempel, der virkeligt bliver profitabelt, er når man sidder på knappen og small blind og big blind folder rigtig meget til steals. Jeg har siddet ved borde, hvor jeg har kunne raise til 2,5x fra knappen og nappe blindsene 9/10 gange.  Mod disse modstandere, vil man i princippet åbne med any two, da det er enormt profitabelt. Og når de så caller eller 3-better kan man hurtigt give op hvis man ikke rammer. Overordnet giver det en masse gratis $$ helt risikofrit. 
Der kunne nævnes 100 forskellige eksempler på modstander og hvordan man skal tilpasse, men det har jeg desværre ikke tid til Smile. Men moralen er, det er vigtigt at følge med og hele tiden justerer din åbningsrange til den enkelte modspiller.
Jeg håber du har fundet min blog brugbar. 
Rune Andersen ////Adax17 
Hej Guys
Ved en af de sidste sessions med Peter, gik vi i dybden med vores åbningsrange preflop, og det synes jeg der kom en spænende diskussion ud af, som jeg gerne vil dele med jer.
Vi har selvfølgelig tidligere snakket om hvad vi åbner med hvor med mere, men vi blev enige om at der stadig var en masse vi kunne snakke om.  Efter vi har snakket om tingene, føler jeg mig også meget mere sikker i mit preflop spil, og det giver virkeligt meget ro, da man træffer utroligt mange beslutninger preflop. 
Måden Peter og jeg snakkede om det, var at vi tog udgangspunkt i en position og så snakkede om hvad der generelt var gældende i forskellige positioner. Jeg foreslog også hurtigt Peter, at vi skulle lave et lille skema, hvor der lige præcis stod hvad jeg skulle gøre. Det kunne være så nemt.  Dette var Peter dog selvfølgelig modstander af, da der kommer så mange variabler at man ikke bare kan beslutte sig ud fra et skema. Hele ideen med snakken, var også, at jeg skulle væk fra standard spil med forskellige hænder i forskellige positioner, til en helhedsvurdering af modstanderen, min position og mine kort. 
Positions betydning (f)
Som altid har position utroligt meget at sige. Vi vil altid gerne spille i position, så jo længere vi er væk fra knappen jo mindre åbner vi.  Når vi åbner mindre, sidder vi i gennemsnit med bedre hænder og dermed undgår vi, at skulle spille den dårligste del af vores range ude af position. 
Jo tidligere position man åbner i, jo større chance er der også for at blive 3-bettet. Hvis vi fx åbner UTG kan vi blive 3-bettet af Cut off , knappen, small blind og big blind.  Når der er foldet rundt, og vi åbner fra knappen, kan vi kun blive 3-bettet af small blind og big blind. Og når dette sker, kan vi 4-bette vores bedste hænder, calle med vores mellem hænder og spille i position og folde vores dårligste hænder. 
Man har derfor mere albuerum jo tættere man er på knappen, og kan fx derfor løsne betydeligt op her, i forhold til når man sidder UTG.  Personligt åbner jeg også mindre typisk 2,5x når jeg sidder på knappen, da jeg allerede har ”sikret” mig at jeg komme til at sidde i position. 
Kortenes betydning (f)
Nu har jeg snakket lidt om position, og andre faktorer end hvilke kort man har. Det lyder jo rigtig fint, men selvfølgelig har det også meget stor betydning hvilke kort man har. Man vil til en hver tid jo hellere åbne med AA end med K9s.  Her kan det også være vigtigt at prøve sig lidt frem. Hvis man er ny i cash-game, kan man typisk undlade at åbne med den dårligste del af sin range til at starte med.  Når man efterfølgende føler sig komfortabel med at åbne disse hænder, kan man begynde at tilføje flere og flere hænder. 
Dette er vigtigt, da jo flere hænder man åbner med, jo flere post-flop situationer opstår der. Hvis man derfor starter med at åbne meget bredt, kan man som urutineret spiller, komme i nogle post-flop situationer hvor man ikke ved man skal gøre. Derfor er jeg overbevist om det er en fordel, at lave en gradvis øgning af ens åbningsrange efterhånden som man bliver bedre. 
Sagt på en anden måde, kan man åbnermere, jo bedre man er post-flop. 
Betydningen af modstanderens spillestil (f) 
Selvom det er vigtigt at vurderer kortene og positions betydning, er hvordan modstanderen ved bordet spiller også utroligt vigtigt. Da modstanderens spillestil kan varierer utroligt meget, kan det rigtige spil variere lige så meget, fra modstander til modstander.  Det er derfor vigtigt, hele tiden at justerer sig til hvordan modstanderen spiller. 
Hvis man fx sidder i cut-off og modstanderen på knappen er en kæmpe nit der spiller 7-7-0 er det meget sjældent han vil involverer sig. Dermed sidder man i princippet på knappen, og kan derfor åbner løsere.  
Omvendt hvis modstanderen på knappen spiller 40-38-12, skal man være noget mere tight, da man ikke har lyst til at blive 3-bettet af knappen med den dårlige del af sin range.
Et andet eksempel, der virkeligt bliver profitabelt, er når man sidder på knappen og small blind og big blind folder rigtig meget til steals. Jeg har siddet ved borde, hvor jeg har kunne raise til 2,5x fra knappen og nappe blindsene 9/10 gange.  Mod disse modstandere, vil man i princippet åbne med any two, da det er enormt profitabelt. Og når de så caller eller 3-better kan man hurtigt give op hvis man ikke rammer. Overordnet giver det en masse gratis $$ helt risikofrit. 
Der kunne nævnes 100 forskellige eksempler på modstander og hvordan man skal tilpasse, men det har jeg desværre ikke tid til Smile. Men moralen er, det er vigtigt at følge med og hele tiden justerer din åbningsrange til den enkelte modspiller.
Jeg håber du har fundet min blog brugbar. 
Rune Andersen ////Adax17 

Hej Guys

 

Ved en af de sidste sessions med Peter, gik vi i dybden med vores åbningsrange preflop, og det synes jeg der kom en spænende diskussion ud af, som jeg gerne vil dele med jer.

Vi har selvfølgelig tidligere snakket om hvad vi åbner med hvor med mere, men vi blev enige om at der stadig var en masse vi kunne snakke om.  Efter vi har snakket om tingene, føler jeg mig også meget mere sikker i mit preflop spil, og det giver virkeligt meget ro, da man træffer utroligt mange beslutninger preflop.

Måden Peter og jeg snakkede om det, var at vi tog udgangspunkt i en position og så snakkede om hvad der generelt var gældende i forskellige positioner. Jeg foreslog også hurtigt Peter, at vi skulle lave et lille skema, hvor der lige præcis stod hvad jeg skulle gøre. Det kunne være så nemt.  Dette var Peter dog selvfølgelig modstander af, da der kommer så mange variabler at man ikke bare kan beslutte sig ud fra et skema. Hele ideen med snakken, var også, at jeg skulle væk fra standard spil med forskellige hænder i forskellige positioner, til en helhedsvurdering af modstanderen, min position og mine kort.

 

Positions betydning 

 

Som altid har position utroligt meget at sige. Vi vil altid gerne spille i position, så jo længere vi er væk fra knappen jo mindre åbner vi.  Når vi åbner mindre, sidder vi i gennemsnit med bedre hænder og dermed undgår vi, at skulle spille den dårligste del af vores range ude af position.

Jo tidligere position man åbner i, jo større chance er der også for at blive 3-bettet. Hvis vi fx åbner fra UTG kan vi blive 3-bettet af Cut off , knappen, small blind og big blind.  Når der er foldet rundt, og vi åbner fra knappen, kan vi kun blive 3-bettet af small blind og big blind. Og når dette sker, kan vi 4-bette vores bedste hænder, calle med vores mellem hænder og spille i position og folde vores dårligste hænder.

Man har derfor mere albuerum jo tættere man er på knappen, og kan fx derfor løsne betydeligt op her, i forhold til når man sidder UTG.  Personligt åbner jeg også mindre typisk 2,5x når jeg sidder på knappen, da jeg allerede har ”sikret” mig at jeg komme til at sidde i position.

 

Kortenes betydning 

 

Nu har jeg snakket lidt om position, og andre faktorer end hvilke kort man har. Det lyder jo rigtig fint, men selvfølgelig har det også meget stor betydning hvilke kort man har. Man vil til en hver tid jo hellere åbne med AA end med K9s.  Her kan det også være vigtigt at prøve sig lidt frem. Hvis man er ny i cash-game, kan man typisk undlade at åbne med den dårligste del af sin range til at starte med.  Når man efterfølgende føler sig komfortabel med at åbne disse hænder, kan man begynde at tilføje flere og flere hænder.

Dette er vigtigt, da jo flere hænder man åbner med, jo flere post-flop situationer opstår der. Hvis man derfor starter med at åbne meget bredt, kan man som urutineret spiller, komme i nogle post-flop situationer hvor man ikke ved man skal gøre. Derfor er jeg overbevist om det er en fordel, at lave en gradvis øgning af ens åbningsrange efterhånden som man bliver bedre.

Sagt på en anden måde, kan man åbne mere, jo bedre man er post-flop.

 

Betydningen af modstanderens spillestil 

 

Selvom det er vigtigt at vurderer kortene og positions betydning, er hvordan modstanderen ved bordet spiller også utroligt vigtigt. Da modstanderens spillestil kan varierer utroligt meget, kan det rigtige spil variere lige så meget, fra modstander til modstander.  Det er derfor vigtigt, hele tiden at justerer sig til hvordan modstanderen spiller.

Hvis man fx sidder i cut-off og modstanderen på knappen er en kæmpe nit der spiller 7-7-0 er det meget sjældent han vil involverer sig. Dermed sidder man i princippet på knappen, og kan derfor åbner løsere. 
Omvendt hvis modstanderen på knappen spiller 40-38-12, skal man være noget mere tight, da man ikke har lyst til at blive 3-bettet af knappen med den dårlige del af sin range.

Et andet eksempel, der virkeligt bliver profitabelt, er når man sidder på knappen og small blind og big blind folder rigtig meget til steals. Jeg har siddet ved borde, hvor jeg har kunne raise til 2,5x fra knappen og nappe blindsene 9/10 gange.  Mod disse modstandere, vil man i princippet åbne med any two, da det er enormt profitabelt. Og når de så caller eller 3-better kan man hurtigt give op hvis man ikke rammer. Overordnet giver det en masse gratis $$ helt risikofrit.

Der kunne nævnes 100 forskellige eksempler på forskellige modstander og hvordan man skal tilpasse sig, men det har jeg desværre ikke tid til Smile. Men moralen er, at det er vigtigt, hele tiden at følge med og justerer sin åbningsrange til den enkelte modspiller, din position og dine kort.

 

Jeg håber du har fundet min blog brugbar

Rune Andersen ////Adax17 

Skriv en kommentar
Mazter81, tir, 21/12/2010 - 14:06

Phantastisk, tir, 21/12/2010 - 14:12

God blog brormand Smile

I forhold til gode kort, kunne det måske være fedt at skrive lidt mere om, hvad gode kort er.

Synes afsnittet i Easy Game forklarer det ganske glimrende. Specielt den del med, hvorfor suitede kort er vigtig for en agressiv spiller.

Måske du kunne føje lidt til om gode kort her i kommentarfeltet? Ellers gør jeg det selv, når jeg får tid.

zachdk, tir, 21/12/2010 - 16:44

Nogle der ved hvor man kan købe Easy Game i DK?

Olando, ons, 22/12/2010 - 00:12

Google er ikke min ven, hvis jeg blot skriver easy game. Specs please Smile

Glimrende blog BTW.

Phantastisk, tor, 23/12/2010 - 15:17

Easy Game er lavet af Baluga Whale blandt andet kendt fra DuecesCraked videoer.

Synes hans beskrivelse af, hvorfor nogle kort er gode og andre ikke er, er helt vildt god. Det gjorde virkelig, at jeg forstod pointen, selvom det egentlig er meget basic.

Om gode kort skriver han nogenlunde følgende (ultrakort referat her):

Suitede kort er et rigtig godt sted at starte, fordi de spiller godt postflop. Han forklarer at folks udmiddelbare reaktion til det er "jamen hvor tit er det lige man rammer en flush." Det er selvfølgelig ikke ret tit, men han kommer med følgende eksempel på, hvorfor suitede kort bare er vildt vigtige i agressiv poker:

I en hånd spiller vi A spade 6 spade i en anden hånd spiller vi A spade 6 hea .

- Floppet kommer 9 spade 7 spade 3 spade

Her har den første hånd 100 % andel i potten. Nummer to har cirka 50 %.

- Men okay det er jo ik ret ofte vi flopper en flush. Så hvad hvis floppet er 9 spade 7 spade 3 hea. Så har den første hånd ca. 50 % andel i potten, mens nummer to har 15 %. Væsentlig nemmere at være agressiv med den første.

- Hvad så med et flop der hedder 9 spade 7 dia 3 hea ? Vi better ud for at tage potten ned, men bliver desværre callet. Turn er Q spade. Nu har den første hånd 12 outs, mens hånd nummer to kun har 3. Derfor er det igen meget nemmere at forblive agressiv med hånd nummer et.

Høje kort har også stor værdi. Når vi rammer med AQ har vi typisk det bedste par. Og på rigtig mange af de flops vi misser har vi stadig to overkort, og det giver os bedre mulighed for at være agressive.

Connecting cards giver ligesom suitede kort en god andel af potten ofte postflop (dog ikke lige så ofte som suitede kort) med straight draws osv.

Derfor er de bedste kort, kort der kombinerer disse ting AKs for eksempel er en kanon hånd, da den giver så mange muligheder for at være agressiv postflop.

Hænder som A3s gør det også godt, da den både har høj-korts værdi, suited værdi og connecting værdi.

Mazter81, man, 27/12/2010 - 13:24

Easy game er i øvrigt en rigtig god bog, men man skal have hovedet med (og ikke under armen) hele tiden mens man læser den